اکوایران: افزایش حملات در دریای سرخ پس از ماه‌ها آرامش، این گمانه را تشدید کرده که کمپین حوثی‌ها در حمایت از جنگ غزه بار دیگر احیا شده است.

به گزارش اکوایران، افزایش حملات در دریای سرخ پس از ماه‌ها آرامش، این گمانه را تشدید کرده که  کمپین حوثی‌ها در حمایت از جنگ غزه بار دیگر احیا شده است.

به نوشته خبرگزاری الجزیره،  به گفته یک سازمان ناظر دریایی، پنج خدمه یک کشتی باری با پرچم لیبریا در دریای سرخ پس از حمله  منتسب به گروه حوثی‌های یمن نجات یافتند. تاکنون مشخص شده است که این حمله منجر به کشته شدن حداقل سه ملوان از ۲۲ خدمه این کشتی شده است.

مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO)، که توسط ارتش بریتانیا اداره می‌شود، روز چهارشنبه اعلام کرد که پس از حمله روز دوشنبه به کشتی Eternity C متعلق به یونان، «عملیات جستجو و نجات شبانه آغاز شد». UKMTO روز سه‌شنبه اعلام کرده بود که کشتی «خسارت قابل توجهی» متحمل شده و «تمام نیروی محرکه خود را از دست داده است». شرکت امنیتی امبری مستقر در بریتانیا به خبرگزاری فرانسه گفت که این کشتی به شدت آسیب دیده در نزدیکی شهر بندری حدیده یمن که تحت کنترل حوثی‌ها است، غرق شده است.

در همین حال، یحیی سریع سخنگوی جنبش حوثی‌ها تاید کرده که این گروه کشتی  Eternity C را هنگام حرکت به سمت بندر ایلات  با یک شهپاد و 6 موشک بالدار و بالستیک هدف قرار دادند.

حوثی‌ها  می‌گویند به عنوان بخشی از کمپین همبستگی با فلسطینی‌هایی که زیر آتش بی‌رحمانه اسرائیل هستند، کشتی‌های مرتبط با اسرائیل را هدف قرار می‌دهند تا ارتش اسرائیل را برای پایان دادن به حمله به غزه تحت فشار قرار دهند. با این حال، آن‌ها هنوز مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته‌اند. این حمله یک روز پس از آن رخ داد که آنها مسئولیت حمله به یک کشتی باری دیگر - مجیک سیز - در دریای سرخ را که باعث غرق شدن آن شد، بر عهده گرفتند. همه خدمه کشتی اخیر نجات یافتند. 

این حملات اولین حملات به کشتیرانی در دریای سرخ از اواخر سال ۲۰۲۴ است که احتمالاً نشان‌دهنده آغاز یک کمپین مسلحانه جدید است که این آبراه را تهدید می‌کند. این آبراه  در هفته‌های اخیر شاهد ترافیک بیشتری بوده است.

پس از حمله روز یکشنبه به مجیک سیز، حوثی‌ها اعلام کردند که کشتی‌های متعلق به شرکت‌های مرتبط با اسرائیل «هدف مشروع» هستند و متعهد شدند که «از دریانوردی اسرائیل در دریاهای سرخ و عرب  تا زمانی که تجاوز علیه غزه متوقف شود و محاصره برداشته شود، جلوگیری کنند». 

تامی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه، گفت: «این حملات نشان دهنده تهدید مداوم حوثی‌ها  علیه آزادی ناوبری و امنیت اقتصادی و دریایی منطقه‌ای است». او افزود: «ایالات متحده به روشنی گفته است: ما به انجام اقدامات لازم برای محافظت از آزادی ناوبری و کشتیرانی تجاری در برابر حملات حوثی‌ها ادامه خواهیم داد».

در پی این حوادث،  شورای امنیت سازمان ملل در روز چهارشنبه نشستی را برگزار کرد. هانس گروندبرگ، فرستاده سازمان ملل در امور یمن در نشست شورای امنیت گفت: «امروز شاهد اولین حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری از نزدیک به 7 ماه گذشته بودیم. شاهد ادامه حملات موشکی حوثی‌ها به اسرائیل هستیم. ایمنی و امنیت کشتیرانی در دریای سرخ باید تضمین شود... عملیات نظامی در بسیاری از مناطق در یمن از جمله استان‌های ضالع و مأرب و حجه ادامه می‌یابد. دو طرف باید از اتخاذ هر گونه تدابیر یکجانبه که به یمنی‌ها ضربه می‌زند خودداری کنند. مذاکرات آسان نیست اما امیدها به حل نزاع را بیشتر می‌کند».

نماینده بریتانیا در این جلسه گفت: «حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ را محکوم می‌کنیم. حوثی‌ها همچنان به نقض قطعنامه 2216 سازمان ملل و قاچاق کردن سلاح به یمن ادامه می‌دهند».  نماینده چین هم گفت: «از حوثی‌ها می‌خواهیم از هدف گرفتن کشتی‌های تجاری امتناع کنند. نسبت به تشدید تنش‌ها میان حوثی‌ها و اسرائیل ابراز نگرانی کرده و احترام به حاکمیت کشورها را خواستاریم».