وزیر اقتصاد: بریکس از یکجانبهگرایی غرب جلوگیری میکند
وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: گروه بریکس میتواند محور مهمی برای فعالیتهای اقتصادی و جلوگیری از یکجانبهگرایی آمریکا و غرب باشد.
به گزارش اکوایران و به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد طی ویدیویی اشاره کرد که گروه بریکس میتواند محور مهمی برای فعالیتهای اقتصادی و جلوگیری از یکجانبه گرایی آمریکا و غرب باشد. در ادامه صحبتهای کامل همتی را میخوانید:
ممکن است برای خیلیها این پرسش مطرح شده باشد که بریکس چیست و در بعد اقتصادی و مالی چه نقشی در جهان خواهد داشت؟ اگر به شش دهه پیش نگاه کنیم، میبینیم که اجلاسی تحت عنوان جنوب - جنوب در جهان شکل گرفت که واکنشی به سلطه غرب بعد از اجلاس برتون وودز (کنفرانس تعیین ساختار و نظام اقتصادی جهان بعد از جنگ جهانی دوم بر پایه سیستم آمریکایی اقتصاد آزاد جهانی) بود.
در آن اجلاس پایههای تشکیل بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول شکل گرفت و بعد از آن کشورهای در حال توسعه، توسعه نیافته و جهان سوم با هم جمع شدند و اجلاس جنوب - جنوب را شکل دادند و تلاش کردند در چارچوب این اجلاسها به یکجانبه گرایی غرب پاسخ دهند؛ اجلاس جنوب - جنوب با محوریت شرق آن زمان شکل گرفته بود.
پس از شش دهه که کشورهای جنوب - جنوب در بعد اقتصادی نتوانستند به موفقیت برسند اکنون قدرتهای نوظهور بریکس را شکل دادهاند و در بین چهار کشور اولیه به همراه آفریقای جنوبی، دو کشور چین و هند که جزو پنج اقتصاد اول جهان هستند و برزیل و آفریقای جنوبی که دولتهای نوظهور قدرتمند اقتصادی محسوب می شوند در قالب بریکس گرد هم آمده اند.
بنابراین بریکس اکنون با اجلاس جنوب - جنوب در گذشته تفاوت زیادی دارد و میتواند محور مهمی برای فعالیتهای اقتصادی و جلوگیری از یکجانبه گرایی آمریکا و غرب باشد.
در واقع بریکس با تشکیل بانک توسعه نوین و ایجاد ترتیباتی برای ایجاد ذخیره مشروط برای مواقعی که کشورها با عدم توازن تراز پرداخت ها مواجه میشوند، میتواند به آنها کمک کند. ضمن اینکه نمونهای از بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول شکل میدهد و میخواهد بگوید من با همان ابزار اقتصادی که شما (غرب) سلطه دلار را در جهان پیش میبرید، یک بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول جدید تشکیل میدهم.
ایران اولین سالی است که به صورت رسمی در سطح سران در اجلاس بریکس شرکت می کند و امیدوارم این تلاشها که در ابعاد مختلف سیاستی، امنیتی، فرهنگی و مردمی در حال پیگیری است در ابعاد اقتصادی و مالی هم دنبال شود و بتوانیم از این فرصت به خوبی استفاده کنیم و روابط اقتصادی خود را با کشورهای عضو بریکس توسعه و گسترش دهیم.
زمینههای بسیار فراوانی در حوزه اقتصادی وجود دارد که میتوانیم با اعضای بریکس به صورت دوجانبه یا در قالب اجلاس بریکس فعالیت کنیم تا در پیشبرد اقتصاد کشورمان از آن بهره ببریم.
***
شانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس امروز -دوم آبان- با حضور رهبران کشورهای عضو از جمله مسعود پزشکیان رییسجمهوری ایران در کازان مرکز تاتارستان روسیه آغاز به کار کرد.
جمهوری اسلامی ایران که از ابتدای سال ۲۰۲۴ (دی ماه ۱۴۰۲) به گروه بریکس پیوسته است، امسال برای نخستین بار به عنوان عضو رسمی و تمام عیار در این اجلاس شرکت کرده است.
نشست بریکس پلاس با حضور سران کشورهای عضو گروه بریکس و کشورهای علاقهمند به همکاری با این گروه نیز روز فردا -سوم آبان- برگزار خواهد شد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم