تورم تولیدکننده(ppi) بانک مرکزی در آذر ۱۴۰۳؛
بازیگران اقتصاد در آذر گرانتر تولید کردند؛ آخرین قاب پاییزی از هزینه تولیدکنندگان
اکوایران: تورم تولیدکنندگان در آذر ۱۴۰۳ در سطح بالاتری نسبت به آبان قرار گرفته است. بخشهای «فعالیتهای اداری و پشتیبانی» و «آموزش» بیشترین تورم ماهانه را تجربه کردند.
به گزارش اکوایران، پرونده تورم تولیدکنندگان در پاییز امسال با جدیدترین گزارش بانک مرکزی بسته شد. این نهاد رسمی آمار مربوط به تورم تولیدکننده در آبان را تنها به طور تلویحی در یکی از اخبار اعلام کرده بود و جزئیات این شاخص از شهریور ماه غیر قابل دسترس بود. در جدیدترین به روز رسانی درگاه اینترنتی بانک مرکزی، آمار تورم تولیدکننده از شهریور تا آذر 1403 در دسترس قرار گرفته است. بر اساس این اطلاعات، تورم تولیدکننده ماهانه و نقطه به نقطه آذر نسبت به آبان افزایش یافته است. در مقابل، تورم تولید بلندمدت کاهشی بوده و از کانال 27 درصد خارج شده است. بالاترین سطح تورم تولید ماهانه نیز به «فعالیتهای اداری و پشتیبانی» و «آموزش» اختصاص یافته است.
آخرین تصویر از تورم تولیدکنندگان در پاییز 1403
برخلاف تصور عموم، تورم تنها مربوط به بازار مصرف کننده نمیشود. در واقع، تورم هم برای مصرفکنندگان و هم برای تولیدکنندگان محاسبه میشود. تورم مصرفکننده همان نرخی است که هر ماهه توسط مرکز آمار اعلام میشود و نشان میدهد که قیمت یک سبد مشخص از کالا و خدمات برای خانوارها در زمان خرید چه تغییری نسبت به گذشته کرده است.
تورم تولید کننده اما به تغییرات قیمت در مبدا تولید و پشت دربهای کارخانه اشاره دارد. در واقع، این شاخص نشان میدهد که کالا و خدمات به محض تولید و قبل از آن که به بازار برسند و تورم مصرفکننده به آن اصابت کند، چند درصد تغییر کرده است. از همین روی، میتواند نماگری از تغییر هزینههای تولید هم باشد.
جدیدترین گزارش بانک مرکزی نشان میدهد که تورم تولیدکننده ماهانه در آذر 1403 به 2.8 درصد رسیده در حالی که در آبان 2.4 درصد بوده است. بنابراین، تورم تولیدکننده نسبت به ماه قبل افزایش یافته و قیمت کالا و خدمات ایجاد شده در آذر به محض تولید 2.8 درصد افزایش یافته است.
تورم تولید کننده را میتوان به صورت نقطه به نقطه نیز محاسبه کرد. در این حالت، تغییر هزینه تولید در هر ماه نسبت به همان ماه در سال قبل سنجیده میشود. این نرخ از 25.3 درصد در آبان ماه به 25.9 درصد در آذر ماه افزایش یافته است. بنابراین هزینه تولید نسبت به مدت مشابه در سال قبل نیز افزایش یافته و سرعت این افزایش نیز بالاتر رفته است. در مقابل، تورم سالانه تولید روند نزولی به خود گرفته و با خروج از کانال 27 درصد اکنون به ایستگاه 26.7 درصدی رسیده است.
تورم بالا در تولید خدمات آموزشی
بررسیهای جزئیتر نشان میدهد که از میان گروههای اصلی، بالاترین تورم تولیدکننده ماهانه به «فعالیتهای اداری و پشتیبانی» اصابت کرده است. این نرخ در آذر ماه 8.6 درصد برآورد شده است. در رتبه دوم نیز «آموزش» قرار گرفته است. به بیان دیگر، هزینه تولید خدمات آموزشی در آذر 7.3 درصد نسبت به آبان افزایش یافته است. در مقابل، کمترین تورم تولیدکننده ماهانه به «اطلاعات و ارتباطات» و «بهداشت و مددکاری اجتماعی» اختصاص یافته است. تورم ماهانه این دو گروه در کنار «حملونقل و انبارداری» کمتر از یک درصد برآورد شده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ویروس HMPV زیر ذرهبین/ وزارت بهداشت: آمادهباش کامل داریم
-
خط و نشان نظامی تهران در آستانه بازگشت ترامپ/ کمربند تاسیسات هستهای محکم میشود؟
-
اولین چراغ سبز ترامپ به تهران از ایتالیا؟
-
پیشنهاد محسن هاشمی برای انتقال پایتخت؛ کرمان، رقیب مکران شد
-
7 سال دیگر هواپیما نداریم
-
بازگشت FATF و ثبات ارزی؛ پیشران موج صعودی بورس
-
سال سرنوشت تهران؛ وسوسه تلآویو و تصمیم حیاتی ترامپ
-
شاخص سازان کولاک کردند/ شاخص کل بورس کانال جدید را فتح کرد
-
پیشروی در خاک روسیه، سقوط شهر کلیدی اوکراین/ نمایش قدرت کرملین و کیف در آستانه بازگشت ترامپ