فراتر از بازی با آتش
چرا سفیر چین آمریکا را تهدید به درگیری نظامی کرد؟
در شرایطی که بحران اوکراین توجهات را معطوف به تنش ها میان غرب و روسیه کرده، اظهارات جدید سفیر چین در واشنگتن پیرامون احتمالی درگیری نظامی میان آمریکا و چین با واکنش تحلیلگران مواجه شده است.
به گزارش اکوایران، در شرایطی که بحران اوکراین توجهات را معطوف به تنش ها میان غرب و روسیه کرده، اظهارات جدید سفیر چین در واشنگتن پیرامون احتمالی درگیری نظامی میان آمریکا و چین با واکنش تحلیلگران مواجه شده است.
فراتر از بازی با آتش
روز جمعه، کین کانگ، سفیر جمهوری خلق چین در ایالات متحده در گفتگو با رادیو ملی عمومی آمریکا (ان پی آر) تایوان را به مثابه انبار باروت بزرگی میان چین و آمریکا توصیف کرد و محتمل دانست که در صورت آن که تایوانی ها به پشتگرمی آمریکایی ها به مسیر استقلالشان ادامه دهند، کار چین و آمریکا به درگیری نظامی کشیده شود
کین که سال گذشته، درست زمانی که هر دو حزب آمریکا از چین ناامید بودند وارد واشنگتن شد. در حالی که در آمریکا به طور گسترده پذیرفته شده که سیاست چند دهه تعامل با چین اگر چه ثروت زیادی برای بسیاری این کشور به همراه آورده، اما نتوانست جرقه اصلاحات دموکراتیک را ایجاد کند، کین در اولین گفتگوی رسانه ای خود پس از انتصاب به سفارت آمریکا به ان پی آر گفته هر ایده ای برای «تغییر چین» همیشه «یک توهم» بوده است.
این سخنان از نگاه تحلیلگران موضعی غیرمعمول از جانب مقامات رسمی دولت چین در زمینه بحران تایوان به شمار می رود، چر اکه پیش از این آنها از ادبیات کلی تری در این باب سخن می گفتند، مانند این که: «آمریکا با آتش بازی می کند».
هشداری جدی به افکار عمومی آمریکا
در این شرایط، استیو اینسکیپ از ان پی آر، با دیوید رنین، مسئول دفتر اکونومیست در پکن پیرامون انگیزه های سفیر چین در واشنگتن، پیرامون سخنان اخیر گفتگو کرده است. او در پاسخ به این پرسش که چرا در زمان کنونی تنش ها میان دو طرف به شکل بی سابقه ای افزایش یافته گفته سفیر با این سخنان قصد داشته یک هشدار جدی به دولت بایدن و افکار عمومی آمریکا بدهد که اگر شعار می دهند قصد دارند به شکل دموکراتیک با یک دولت مترقی ارتباط برقرا کنند، باید بهای گرانی را برای آن بدهند. در واقع تشویق بیشتر آنها به طی نمودن مسیر استقلال به معنی وارد جنگ شدن با ماست.
رنین معتقدست دولت بایدن در زمینه مسئله تایوان رفتاری تحریک آمیزتر از اسلافش نداشته است. در واقع آمریکا تلاش دارد با خرید زمان پروسه استقلال تایوان، به عنوان یک دموکراسی کوچک مستقل را طی کند و از الحاق آن به سرزمین اصلی چین جلوگیری کند. با این حال پکن این مسئله را اقدامی غیرمسئولانه و تحریک آمیز تلقی می کند.
گذر زمان به دو شکل متفاوت
به اعتقاد رنین، این تصور ناشی از این است که گذر زمان به دو روش کاملاً متفاوت عمل می کند. اگر در جایگاه شی جین پینگ باشید که در پکن نشسته، هر سال که می گذرد باعث می شود که از نظر نظامی قوی تر شوید. بنابراین گذر زمان باید از برخی جهات شما را مطمئن تر کند که می توانید کمی صبر کنید زیرا اگر روزی جنگی رخ دهد، شاید به نفع چین باشد. اما هر سال که می گذرد، برای تایوانی ها، به ویژه نسل جوانش، این ایده که آنها چینی هستند و باید روزی تحت سلطه چین قرار گیرند و بخش های بزرگی از دموکراسی و هویت خود را رها کنند، هولناکتر می شود. و بنابراین از این منظر گذر زمان برای چین بسیار ناگوار است. بنابراین یک اختلاف اساسی در مورد این ایده آمریکایی وجود دارد که عاقلانه است به این راه ادامه دهیم و چین مخالف آن است.
به گفته رنین، آنچه در هنگ کنگ در سال 2019 اتفاق افتاد برای تایوانی های بسیار با اهمیت است. زمانی که رفتارهای چین در هنگ کنگ با اعتراض و تظاهرات شهروندان روبرو شد، در نهایت چینی ها صبرشان را از دست دادند و به سرکوب هنگ کنگی ها پرداختند. اما این یک مورد بسیار بسیار ساده تر بود. هنگ کنگ ارتشی ندارد و همیشه بخشی از چین بوده و کوچکتر از تایوان است مقاومت و آنها با بی رحمی شدید درهم شکسته شد. اما تایوان یک مورد بسیار سخت تر خواهد بود.
خائن به تاریخ چین
به باور رنین، چینی ها مطمئناً ترجیح می دهند جنگی برای پس گرفتن تایوان نداشته باشند. اما اگر شما رهبر چین هستید و اجازه دهید تایوان آنقدر دور شود که دیگر برنگردد، پس شما خائن به تاریخ چین محسوب می شوید.
فشار بر شی جین پینگ در این زمینه از این بابت است که آیا من برای آرام ماندن و امید به زمان قمار می کنم؟ و این در حالی است که او تایوان را در حال دور شدن بیشتر و بیشتر می بیند. به یاد داشته باشید که از منظر پکن، این کار پایان دادن به جنگ داخلی ناتمام چین محسوب می شود. مائو جناح راست و دیکتاتوری طرفدار آمریکا را که چین را اداره می کرد شکست داد و آنها را به تایوان تبعید کرد. و کار ناتمام این است که وارثان آن رژیم در تایوان همچنان بر سریر قدرتند و وارثان مائو هنوز آن را پس نگرفته اند. و بنابراین برای تکمیل پیروزی مائو، باید روزی تایوان را پس بگیرید. این همان نیروی تاریخی در کار است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین