پنجره دیپلماتیک رو به بسته شدن است
جولان تانکهای روسی در دونتسک: پوتین فرمان حمله را صادر کرد؟
با به رسمیت شناخته شدن استقلال مناطق جدایی طلب در اوکراین از سوی پوتین، نیروهای نظامی روسیه به بهانه «حفظ صلح» در این مناطق مستقر شدند.
به گزارش اکوایران، با به رسمیت شناخته شدن استقلال مناطق جدایی طلب در اوکراین از سوی پوتین، نیروهای نظامی روسیه به بهانه «حفظ صلح» در این مناطق مستقر شدند.
جولان تانک های روسی در دونتسک
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، پس از به رسمیت شناختن استقلال دو منطقه جدایی طلب در شرق اوکراین در روز دوشنبه، دستور استقرار نیروها در شرق اوکراین را صادر کرد و بحرانی را که غرب از آن می ترسد -یعنی آغاز یک جنگ بزرگ- را تسریع بخشید.
به گزارش رویترز، یک شاهد عینی به این خبرگزاری گفته پس از اینکه پوتین به طور رسمی استقلال مناطق جدا شده را به رسمیت شناخت، دستور استقرار نیروهای روسی را به بهانه «حفظ صلح» در این مناطق صادر کرده و تانک ها و سایر تجهیزات نظامی در شهر دونتسک، تحت کنترل جدایی طلبان، به حرکت در آمده اند. به گفته خبرنگار رویترز، حدود پنج تانک در ستونی در حاشیه دونتسک و دو تانک دیگر در بخشی دیگر از شهر مشاهده شد. اما هیچ آرم و نشانی روی خودروها دیده نمی شد.
تهدید به تحریم های فوری
بیانیه پوتین در به رسمیت شناختن استقلال این مناطق با محکومیت بین المللی و تحریم های فوری ایالات متحده برای توقف فعالیت تجاری ایالات متحده در مناطق جدا شده و ممنوعیت واردات تمامی کالاها از این مناطق مواجه شد. به گفته جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، این اقدامات جدا از تحریم هایی است که ایالات متحده و متحدانش در صورت حمله روسیه به اوکراین آماده کرده بودند.
یک مقام ارشد آمریکایی گفته به دلیل این که روسیه از قبل نیروهایی در مناطق جدایی طلب حاضر داشته، استقرار نیروهای روسی در این مناطق الزاما به منزله «تهاجم بیشتر» نیست که شدیدترین تحریمها را در پی داشته باشد. با این حال او تاکید کرده، اما کارزار گستردهتری ممکن است در هر زمانی به راه بیافتد. بریتانیا، فرانسه و آلمان نیز موافقت کردند که نسبت به عمل به رسمیت شناختن استقلال این مناطق از سوی روسیه با تحریم پاسخ دهند و کاخ سفید اعلام کرد که اقدامات بیشتری را روز سه شنبه اعلام خواهد کرد.
در پی بهانه برای حمله تمام عیار
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، که بایدن به جهت ابراز همبستگی با او تماس گرفته بود، روسیه را متهم اصلی در به شکست کشاندن مذاکرات صلح کرد و اعطای هر گونه امتیازات ارضی را صریحا رد کرد. به کارکنان دیپلماتیک ایالات متحده که از کیف به شهر غربی لویو منتقل شده بودند، هم دستور داده شد که با تشدید بحران، شب را در لهستان بگذرانند.
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد هم در نشست اضطراری شورای امنیت گفت که به رسمیت شناختن مناطق شرقی از سوی مسکو بخشی از تلاش این کشور برای ایجاد بهانه ای برای تهاجم بیشتر به اوکراین است. او گفت «اقدامات روسیه عواقب وخیمی در سراسر اوکراین، سراسر اروپا و در سراسر جهان خواهد داشت».
در این جلسه واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه، به قدرت های غربی هشدار داد که «دوباره بیاندیشند» و اوضاع را بدتر نکنند. ژانگ جون، سفیر چین، هم همه طرف ها را به خویشتن داری فراخواند.
در این شرایط، قیمت نفت به بالاترین سطح هفت ساله خود جهش کرد، ارزهای امن مانند ین افزایش یافت و معاملات آتی سهام ایالات متحده سقوط کرد زیرا بخش شرقی اروپا در آستانه جنگ قرار داشت. همزمان با صحبت پوتین، روبل به سقوط خود ادامه داد و حتی یک دلار با 80 روبل معامله شد.
سرزمین های تاریخی
شب گذشته پوتین در یک سخنرانی تلویزیونی طولانی که مملو از نارضایتی از غرب بود، گفت که شرق اوکراین جزئی از سرزمین تاریخی روسیه است. تلویزیون دولتی روسیه نشان داد که پوتین به همراه رهبران جدایی طلب مورد حمایت روسیه در حال امضای فرمانی مبنی بر به رسمیت شناختن استقلال دو منطقه جداشده اوکراین - جمهوری خودخوانده خلق دونتسک و جمهوری خلق لوگانسک است.
کرملین اعلام کرد پوتین پیشتر در تماس تلفنی با رهبران آلمان و فرانسه تصمیم خود را در این زمینه به آنها اعلام کرده بود. پوتین در سخنرانی خود گریزی به تاریخی زد و از درگیری با امپراتوری عثمانی آغاز و تا تنش های اخیر بر سر گسترش ناتو به شرق پرداخت. درخواست های او مبنی بر اینکه اوکراین از هدف بلندمدت خود برای پیوستن به ائتلاف نظامی آتلانتیک صرف نظر کند، بارها توسط کیف و کشورهای ناتو رد شده است.
پوتین در این سخنان گفت: «من لازم می دانم تصمیمی بگیرم که باید مدت ها پیش گرفته می شد - به رسمیت شناختن فوری استقلال و حاکمیت جمهوری خلق دونتسک و جمهوری خلق لوگانسک». یکی از مقامات ریاست جمهوری فرانسه گفت که این سخنرانی «ملاحظات مختلفی از ماهیت صلب و پارانوئیدی را در هم آمیخته است».
پنجره دیپلماتیک رو به بسته شدن است
ایالات متحده می گوید روسیه نیرویی متشکل از 169000 تا 190000 سرباز را در منطقه -از جمله در مناطق جدایی طلب- مستقر کرده، و در مورد تهاجم در هر لحظه هشدار داده است. پوتین سالها برای بازگرداندن نفوذ روسیه بر کشورهایی که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ظهور کردند، تلاش کرده است و اوکراین جایگاه مهمی در جاهطلبیهای او دارد.
روسیه در سال 2014 کریمه را از اوکراین جدا و به خاک کشورش ضمیمه کرد. روسیه هرگونه طرحی برای حمله به همسایه خود را منکر شده، اما تهدید به اقدامات «نظامی-فنی» نامشخصی میکند، مگر اینکه تضمینهای امنیتی گسترده، از جمله وعدهای مبنی بر اینکه اوکراین هرگز به ناتو نمیپیوندد، دریافت کند. به رسمیت شناختن استقلال مناطق تحت کنترل جداییطلبان گزینههای دیپلماتیک برای اجتناب از جنگ را محدود میکند، زیرا این رد صریح آتشبس هفت ساله در این مناطق با میانجیگری فرانسه و آلمان است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
تهران و ریاض بر سر تلآویو معامله میکنند؟
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
هشدار اکونومیست درباره درباره ورود «ماسک» به سیاست: خطر ظهور الیگارشی فاسد در آمریکا
-
خطونشان پوتین با شلیک موشک بالستیک مافوق صوت به اوکراین؛ ارتش کرملین وارد یک درگیری جهانی میشود؟