به گزارش اکوایران،  مقامات سایبری اسرائیل تأیید کردند که این حمله یک حمله DDos (لغو خدمات دیجیتال) است که دسترسی به وب‌سایت‌های دولتی را مسدود کرده است.

هاآرتص گزارش داد که وب سایت وزارتخانه های کشور، بهداشت، دادگستری و رفاه و همچنین دفتر نخست وزیری از دسترس خارج شده بود.

اوایل روز دوشنبه، یک مقام ارشد دفاعی در گفتگو با هاآرتص تأیید کرد که این بزرگترین حمله سایبری بود که علیه اسرائیل انجام شد. آنها بر این باورند که یک بازیگر دولتی یا یک سازمان بزرگ این حمله را انجام داده است، اما هنوز نمی توانند تعیین کنند که چه کسی پشت آن است.

845

اعلام وضعیت اضطراری

سازمان دفاعی و اداره ملی سایبری برای بررسی میزان خسارات وارده وضعیت اضطراری اعلام کردند، و در عین حال وب‌سایت‌های استراتژیک اسرائیل و زیرساخت‌های دولتی مانند شرکت‌های برق و آب اسرائیل را بررسی می‌کنند تا ببینند آیا آنها نیز مورد حمله قرار گرفته‌اند یا خیر. سازمان دفاعی ادعا می‌کند که حمله به وب‌سایت‌هایی با استفاده از دامنه GOV.IL که برای همه وب‌سایت‌های دولتی به جز وب‌سایت‌های مرتبط با امور نظامی استفاده می‌شود، صورت گرفته است. وب سایت دیگری که از این دامنه استفاده می کند پایگاه داده دولتی است. با وجود این، برخی از وب سایت ها هنوز از طریق تلفن هوشمند قابل دسترسی هستند.

پس از این حمله، یوآز هندل وزیر ارتباطات با مقامات وزارت جلسه ای تشکیل داد. شرکت‌های مخابراتی تلاش کرده‌اند تا وب‌سایت‌های از کار افتاده را دوباره آنلاین کنند.

خدمات به تدریج در حال بازگشت است. وزارت ارتباطات آن را یک "حمله سایبری گسترده" توصیف کرد. اما هیچ گروهی را به انجام آن متهم نکرد.

وب‌سایت اطلاعات و خدمات دولتی بعداً در توییتی نوشت که این حمله دسترسی به «تعدادی از وب‌سایت‌ها، از جمله سایت‌های دولتی» را مسدود کرده است، اما سرویس‌ها به طور کامل بازیابی شده است.

بر اساس گزارش رویترز، اداره ملی سایبری اسرائیل که بر دفاع سایبری نظارت دارد، در گزارشی که سال گذشته منتشر شد، گفت که شاهد "افزایش چشمگیر" در مقیاس و کیفیت حملات سایبری در سراسر جهان و در اسرائیل بوده است.

در برخی موارد، مقامات انگشت اتهامات ادعایی خود را به سوی ایران یا گروه های مورد حمایت ایران نشانه رفته اند. گیل مسینگ، سخنگوی شرکت نرم‌افزار Ltd مستقر در اسرائیل گفت «بعید است خسارت قابل توجهی ایجاد شده باشد.ا ین کار معمولاً برای ارسال پیام و ایجاد سر و صدای زیاد انجام می شود. این لزوماً یک نفوذ یا گرفتن اطلاعات نیست».

به ادعای رویترز، اسرائیل و ایران سال‌هاست که درگیر یک جنگ سایبری عمدتاً آرام بوده‌اند که گهگاه به سطح می‌آید. مقامات اسرائیلی قبلا ایران را به تلاش برای هک کردن سیستم آب اسرائیل در سال 2020 متهم کرده بودند.

89652

انتقام عملیات ناکام تل‌آویو علیه فردو؟

جروزالم پست نیز گزارش داد: حمله سایبری به سایت های اسرائیلی به دنبال گزارش هایی از عملیات شکست خورده موساد علیه ایران صورت می‌گیرد، حملاتی که احتمالاً انتقام عملیات ناموفق موساد است.

رسانه‌های ایرانی گفته‌اند که موساد قصد حمله به سایت کلیدی غنی‌سازی هسته‌ای فردو ایران را داشته است.

در بیانیه واحد اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آمده است که یک تیم موساد که به دنبال انجام یک اقدام خرابکارانه در فردو بود، دستگیر شد.

در ادامه گزارش‌ها حاکی از آن است که به یکی از کارمندان برای خرابکاری در سایت پول نقد و یک لپ‌تاپ داده شده که توسط سپاه دستگیر و ضبط شده است.