عدم رفع تحریم از همه شرکتها و نهادهای وابسته به سپاه
افشای جزئیات پیشنهاد برجامی اروپا/ ایران مخالف است!
اکوایران: یک رسانه در منطقه مدعی شده ایران با پیشنهاد جدید اتحادیه اروپا برای خروج مذاکرات احیای برجام مخالف است، اما در حال حاضر آن را اعلام نمیکند.
به گزارش اکوایران، العربی الجدید مدعی شده که منابع نزدیک به روند مذاکرات غیر مستقیم ایران و امریکا جزئیاتی از طرح پیشنهادی جدید اتحادیه اروپا برای بازگشت به توافق هستهای و واکنش ایران به این طرح را فاش کردند.
روز گذشته جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا با انتشار یادداشتی در وبسایت «سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا» تلاش کرد تا آخرین تلاشهای خود را برای ایجاد مصالحه میان طرفین اصلی مذاکرات احیای برجام بهکار بندد.
بورل در مقاله روز گذشته خود ضمن اشاره به اینکه سیاست فشار حداکثری علیه ایران شکست خورده و اکنون بیش از هر زمان دیگری زنده نگهداشتن این توافق اهمیت دارد، متذکر شده: «پس از پانزده ماه مذاکرات سازنده و فشرده در وین، و تعاملهای بیشمار با طرفهای برجام و آمریکا، به این نتیجه رسیدهام که فضا برای مصالحههای مهم دیگر تمام شده است».
او در ادامه افزوده: «من اکنون متنی را روی میز گذاشتهام که با جزئیات دقیق به رفع تحریمها و همچنین گامهای هستهای موردنیاز برای احیای برجام میپردازد. این متن نشاندهنده بهترین توافق ممکن است که من بهعنوان تسهیلکننده مذاکرات، آن را امکانپذیر میدانم. این یک توافق کامل نیست؛ اما همه عناصر اساسی را موردتوجه قرار میدهد و همه مصالحههایی را که بهسختی توسط همه طرفها حاصل شده است، شامل میشود». مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در پایان متذکر شده اکنون زمان آن رسیده که تصمیمهای فوری گرفته شود.
این در حالی است که بورل روز چهارشنبه هم با انتشار یادداشتی در روزنامه فایننشال تایمز اعلام کرده بود که پیشنویس تازهای درباره مذاکرات هستهای را به ایران و امریکا ارائه کرده و از طرفهای مشارکتکننده در این مذاکرات خواست که مانع از ایجاد «بحران خطرناک تازهای» شوند. او متذکر شده بود که متن پیشنهادی جدید وی «ایدئال نیست اما بهترین توافقی است که میتوان به آن رسید» و افزود که در این طرح «همه مسائل اساسی» مطرح شده است.
اکنون منابع آگاه به العربی الجدید خبر دادهاند که «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران، در مذاکرات تلفنی روز چهارشنبه خود با بورل ملاحظات ایران درباره این طرح را به وی ابلاغ کرده و افزودهاند که رویکرد کلی ایران مخالفت با این طرح است هرچند فعلا نمیخواهد رسما مخالفت خود را اعلام کند.
بنا بر گزارش میدلیست نیوز، این منابع گفتهاند که پیشنهاد جدید اروپا برای ایران «دربردارنده مطالب تازه و مهمی نیست و آنچه را تهران در سه پرونده اختلافی اصلی در نظر دارد تأمین نمیکند». به گفته این منابع، ایران خواستار افزایش محدوده رفع تحریمها و دریافت ضمانتهای کافی و بسته شدن پروندههای معلق در آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
بر اساس این گزارش، پیشنهاد تازه اروپا شامل رفع تحریمهای تازه از چند نهاد و شرکت وابسته به سپاه و نه «همه 80 نهاد وابسته به این گروه نظامی» و نیز «تعهد بایدن به پایبندی دولتش به توافق» است. به گفته این منابع، وزیر امور خارجه ایران به بورل گفته که تهران از هرگونه پیشنهاد برای به نتیجه رسیدن مذاکرات حمایت میکند و خواستار مذاکرات بیشتر درباره ایدههای اروپا برای حل و فصل مسائل شده است. همچنین وی پیشنهاد دیدار و مذاکره مستقیم علی باقری، رئیس هیئت مذاکره کننده ایران، با «انریکه مورا»، رئیس هیئت مذاکرهکننده اتحادیه اروپا، را داده است.
این منابع افزودهاند که امیرعبداللهیان «ایده تازهای از جانب ایران» درباره مسائل مورد اختلاف را در چارچوب پیشنهاد تازه اروپا مطرح کرده است هرچند این منابع رسیدن به توافق در آینده نزدیک را بعید دانستهاند. به گفته این منابع، «به نظر نمی آید که توافق در آینده نزدیک به دست آید و باید دید که بعد از سپتامبر»، یعنی نشست آتی شورای حکام آژانس بینالمللی چه پیش خواهد آمد.
این منابع همچنین از تلاشهای گسترده عمان و قطر و مذاکرات علنی و غیر علنی آنها با تهران و واشنگتن در این پرونده و نیز در پرونده تبادل زندانیان خبر دادهاند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
چرا غرب از گروسی ناامید شد؟/ واکنش تهران به صدور قطعنامه احتمالی چه خواهد بود؟