بهترین پیشنهاد ممکن ارائه شده!
ادعای اروپا: مسئله قابل گفتوگویی با ایران باقی نمانده!
اکوایران: سخنگوی کمیسیون اروپا از تهران و واشنگتن خواست یک تصمیم سیاسی فوری درباره پیشنویس توافق بگیرند و مدعی شده این گفتگوها اکنون تمام شده و دیگر چیز قابل مذاکرهای وجود ندارد.
به گزارش اکوایران، در شرایطی که اختلاف بر سر مسائل پادمانی گره جدیدی را پیش روی مذاکرات احیای برجام ایجاد کرده، سخنگوی کمیسیون اروپا مدعی شده این گفتگوها اکنون تمام شده و دیگر چیز قابل مذاکرهای وجود ندارد.
چیزی برای مذاکره باقی نمانده
بنا بر گزارش یورونیوز، پیتر استانو، سخنگوی کمیسیون اروپا از تهران و واشنگتن خواست یک تصمیم سیاسی فوری درباره پیشنویس توافق بگیرند. استانو با ادعای «نهایی شدن» پیشنویس توافق میان ایران و گروه ۴+۱ گفت: «هرچه میتوانسته مورد مذاکره قرار گیرد، در نسخه نهایی متن گنجانده شده و حالا کشورهای عضو باید تصمیمهای سیاسی بگیرند.». وی با تاکید بر تمام شدن فرصت تدوین پیشنویس توافق جدید افزود: «این تصمیم یا آری است یا نه».
استانو در گفتگو با روزنامه لبنانی النهار گفت که ۴ روز پایانی مذاکرات در وین به گفتگوهای غیرمستقیم هیئتهای ایرانی و آمریکایی برای بهبود و حل و فصل چند مسئله اندک باقیمانده و برخی تعدیلات در طرح پیشنهادی بورل گذشت. او گفته این گفتگوها اکنون تمام شده و دیگر چیز قابل مذاکرهای وجود ندارد و همه چیز در متن نهایی که روز دوشنبه به مشارکتکنندگان در مذاکرات وین تقدیم شد، مشخص شده است. استانو از بیان هرگونه جزئیات درباره این متن خودداری کرد، اما گفت که «این بهترین پیشنهاد ممکن است که در آن ملاحظات همه طرفها لحاظ شده و میتوان درباره آن به توافق رسید». او افزود که اکنون همه طرفهای مذاکره باید تصمیم سیاسی خود را بگیرند و تأکید کرد که بورل در انتظار گرفتن تصمیمات سیاسی سرنوشتساز برای امضای توافق است.
سخنگوی کمیسیون اروپا با اشاره به ایفای نقش جدی جوزپ بورل در گفتوگوهای اخیر افزود: «آقای بورل در نقش هماهنگ کننده مذاکرات منتظر تصمیم سیاسی قاطع است. او هیچ ضربالاجلی را تعیین نکرده اما انتظار دارد که تمام طرفها این تصمیم را به سرعت اتخاذ کنند. در صورت توافق همه جانبه، آقای بورل وزرای خارجه تمام کشورها را به یک نشست مشترک دعوت خواهد کرد.»
اختلاف بر سر «نهایی» بودن متن پیشنویس توافق
جوزپ بورل روز دوشنبه با انتشار پیامی توییتری از پایان مذاکرات خبر داده و ادعا کرده بود متن فعلی نهایی است و دیگر سر آن مذاکره نخواهد شد. در ۲ هفته اخیر و همزمان با از سرگیری مذاکرات، خبرهای ضد و نقیضی درباره کوتاه آمدن ایران از شرط حذف نام سپاه پاسداران از لیست سازمانهای تروریستی ایالات متحده همچنین دریافت تضمین برای باقی ماندن دولتهای بعدی آمریکا در این توافق منتشر شده است. با این حال به نظر میرسد اکنون اختلاف بر سر پرونده سه سایت اعلام نشده ایران در آژانس بینالمللس انرژی اتمی به یکی از مهمترین موانع بازگشت ایران و ایالات متحده به تعهدات مندرج در برجام باشد.
در این شرایط، روز گذشته وبسایت نورنیوز، رسانه نزدیک به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، با انتشار چند گزارش نسبت به مواضع دولتهای غربی حاضر در مذاکرات وین و پوشش رسانهای گفتگوها انتقاد کرد. نورنیوز با اشاره به این که برخی رسانهها و مقامات سیاسی غربی با انتشار خبری غیر واقعی مدعی شدند که متن توافق نهایی آماده شده نوشته اتحادیه اروپا هماهنگکننده مذاکرات احیای برجام است و نمیتواند پیشنهادهای خود را بهعنوان متن نهایی توافق احیای برجام معرفی کند. به گفته نورنیوز اتخاذ تصمیم در این باره تنها در اختیار طرفهای مذاکرهکننده است.
بر اساس این یادداشت، اشاره به نهایی شدن متن توافق از سوی طرف غربی ناظر بر تثبیت این رویکرد غیر قابل پذیرش است که چون متن توافق نهایی شده، پس غیر قابل مذاکره است و طرفین تنها باید نظر نهایی خود در مورد این متن را اعلام کنند. تاکید بر این رویه که کاملا با اصول مذاکرات در تناقض است، در حقیقت تلاش برای ایجاد جایگاه و نقشی ویژه برای اتحادیه اروپایی است که هیچگاه مورد توافق طرفین مذاکرات قرار نگرفته است. بدین ترتیب،اتحادیه اروپایی در جایگاه هماهنگکننده مذاکرات نمیتواند پیشنهادات خود را بهعنوان «متن نهایی» معرفی نماید چرا که اتخاذ تصمیم در این خصوص تنها در اختیار طرفهای مذاکرهکننده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
چرا غرب از گروسی ناامید شد؟/ واکنش تهران به صدور قطعنامه احتمالی چه خواهد بود؟