به گزارش اکوایران، جمهوری اسلامی ایران نسبت به سرعت طرف‌های غربی در مذاکرات احیای برجام در شهر وین اظهار نارضایتی کرد.

سرعت نامتوازن طرف‌های مذاکره

صبح امروز، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در مورد مذاکرات وین گفته آنچه در وین امروز اتفاق می‌افتد تلاش تمام طرف‌ها برای رسیدن به یک نتیجه پایدار است. به نقاطی رسیده‌ایم که به ما نشان خواهد داد که آیا طرف مقابل اراده لازم را دارد یا نه. نمی‌شود که طرف مقابل با سرعت لاک‌پشت حرکت کند و ما با سرعت نور. او درمورد سرعت پیشرفت مذاکرات گفته: «ما هیچ تاریخ ساختگی را قبول نداریم و از سرعت پیشرفت مذاکرات راضی نیستیم. طرف مقابل در دور هفتم وقت‌کشی زیادی کرد و بعد پذیرفت درباره ابتکارات ایران مذاکره کند».

خطیب‌زاده در بخشی دیگر از سخنان خود با تکرار مواضع پیشین جمهوری اسلامی گفته: «مذاکرات وین صرفا حول اطمینان از بازگشت مسئولانه کامل و قابل راستی‌آزمایی ایالات متحده به برجام است ما هیچ موضوع دیگری را فراتر از برجام در هیچ کدام از گفت و گوهای خود در وین نه مطرح کردیم و نه می‌پذیریم که مطرح شود و درباره آن صحبت شود.

تنها به به دنبال توافق پایدار هستیم

خطیب‌زاده در بخشی دیگر از سخنان خود در پاسخ به پرسش پیرامون توافق موقت گفت: «درباره ما به دنبال یک توافق پایدار و قابل اتکا هستیم و هیچ توافقی که این دو مولفه را نداشته باشد، در دستور کار ما قرار ندارد و  با کمترین زمان ممکن می‌توان به توافق خوب، قابل اتکا و پایدار رسید»

خطیب‌زاده در شرایطی این سخنان را اظهار کرده که روز گذشته روزنامه اینترنتی «رأی الیوم» در خبری اختصاصی ادعا کرده بود توافق در وین در تکمیل شده و موانعی که در مسیر مذاکرات طی دورهای قبلی وجود داشت، برداشته شده است. این رسانه مدعی شده بود دور هشتم مذاکرات احیای برجام در شهر وین به توافقی موقت و دو ساله منجر شده شده است. این توافق موقت مرحله آزمایش و اعتمادسازی محسوب می‌شود و به موجب آن آمریکا تمامی تحریم‌های وضع شده در دوره ترامپ را لغو خواهد کرد.

قرار نیست سال‌ها معطل مذاکرات وین بمانیم

روز گذشته هم حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، با اظهار نارضایتی از روند مذاکرات احیای برجام در شهر وین گفته بود «قرار نیست سال‌ها معطل مذاکرات وین بمانیم. در مذاکرات مصمم هستیم با رفتارای عملگرایانه مبتنی بر منافع ملی بتوانیم مذاکرات را به نتیجه برسانیم».

با این حال او در مورد روند مذاکرات طی دو دور اخیر گفت‌وگوها اظهار کرده: «رسیدن به ادبیات مشترک در دو دور اول مذاکرات سخت بود. تمام مذاکرات شش دور قبل در جلوی ما قرار دارد اما در عین حال ما هم پیشنهاداتی داریم. یعنی اصلا تعارف نداریم و به طرف‌های مذاکرات گفته ایم که این حق طبیعی ما است که به عنوان دولت جدید بر توافقات دولت قبلی، مروری داشته باشیم. رویکرد دولت قبل شتاب زدگی در انتها بود. اصلا فرصتی برای اشتباه نداریم و با دقت به وظایفمان در میز مذاکره عمل خواهیم کرد».