در معاملات روز شنبه چه بازار ارز چه بازار سکه، به رنگ سبز درآمده بودند. دلار تهران در یک قدمی کانال 32 هزار تومان قرار گرفت. جالب اینکه هرات هم دقیقا در همین حوالی است،‌ شاید فقط 100 تومان کمتر. در بازار می‌گفتند دلیل رفتار رادیکال دلار هرات از سر گیری فعالیت بعد از 2 هفته بوده است. در معاملات پنجشنبه نرخ نقدی و فردایی فاصله قابل توجهی داشتند که امروز تقریبا منطبق بر هم شدند.

تاریخچه قیمت نشان می‌دهد که هرات در مرز خطرناکی قرار گرفته است. حتی زمانیکه دلار تهران رکوردهای تاریخی خودش را زده بود، دلار هرات نتوانسته بود 32 هزار تومان را از نزدیک ببیند. البته 32 هزار تومان برای دلار تهران بی اهمیت نبوده  از 12 تیر ماه، دلار تهران در کانال 31 قرار دارد، و فقط یک روز توانسته از این کانال خارج شود.

در سمت رسمی بازار، دلار متشکل در کانال 27 معامله می‌شود و یورو متشکل هم کانال  29 هزار را از دست داد. نرخ برابری یورو به دلار در سمت رسمی بازار تهران 1.037 هست که نسبت به جهان، 16 هزارم بیشتر است. به نوعی همچنان یورو در تهران از همه جای جهان گرانتر است.

 

بازار سکه

 

در بازار فلز زرد،‌ سکه رفاه به بالای 15 میلیون تومان آمد  یک گروه از معامله‌گران اعتقاد دارند که هدف سکه رفاه، 18 میلیون تومان است. سکه بازار هم در قله روز شنبه به 15 میلیون تومان رسید که تقریبا 200 تا 300 هزار تومان بیشتر از روز معاملاتی قبل بود  همچنان حباب سکه بالای 2 میلیون تومان قرار دارد. معامله‌گران می‌گویند تا زمانیکه هرات بالای 31 هزار و 300 باشد طلای آبشده بالای 5 میلیون و 800 هزار تومان خواهد بود.

با رشد دلار در بازار شنبه از یک سو و ربختن قیمت اونس طلا از سوی دیگر نرخ آبشده تقریبا ساکن مانده تا حبابش از 400 هزار تومان به زیر 200 هزار تومان برسد با ایتن اتفاقات معامله‌گران می‌گویند تبدیل سکه به آبشده می‌صرفد.

معمولا در روزهای صعودی زور معامله‌گران افزایشی هم بیشتر می‌شود. مثلا در روز شنبه یکسری از معامله‌گران یک میانگین از قیمت دلار در 11 سال اخیر را محاسبه کردند که از افزایش 5 تا 160 درصد  در هر سال نسبت به سال قبل آن حکایت داشت این دسته می‌گویند در این 11 سال میانگین نیمسال دوم از میانگین نیمسال اول همیشه بالاتر بوده است.

در برابر این گروه، کاهشی‌های بازار یک ترند کوتاه مدت پیدا کردند. آن‌ها می‌گویند که بازار شنبه و یکشنبه بالاست و دوشنبه خالی می‌کند، معامله‌گران می‌گویند به دلیل رکب زیاد از خرید ترس دارند زیرا بازارساز مثل شیر بالاسر بازار ایستاده است.

درباره حباب هم زیاد در بازار صحبت می‌شود، اعتقاد بر این است که حباب خالی می‌شود و سکه می‌ریزد، اما معامله‌گران قدیمی می‌گویند که حباب برای نوسانگیر مهم نیست، برای کسی که بلندمدت می‌خواهد خرید دارد حباب سکه مهم خواهد بود.

طبق شواهد اکوایران از بازار ارز فردوسی دلار سهمیه‌ای، از 30 هزار و 200 تومان تا 600 معامله شده است. یکی از مقابل یکی از صرافی‌هایی که ارز سهمیه ای را با قیمت 30 هزار و 450 تومان عرضه می کرد صف ایجاد شده بود.  معامله‌گران می‌گویند، هر روز به دلالان صف سهمیه‌ای در بازار اضافه می‌شود، یعنی رانت حاصل از آن باعث شده تا یک سری کلا به این کار مشغول شوند.

از آن طرف جالبه بدانید که اگر یک معامله‌گر قدیمی بفهمد شما دلار سهمیه‌ای دارید، احتمالا آن را از شما نمی‌خرد،  به دلیل سختگیری‌هایی که در مورد کنترل حساب‌ها می‌شود، در بازار شایعه افتاده است که حساب خریداران دلار سهمیه‌ای رصد می‌شود، و به همین دلیل دلار سهمیه‌ای به راحتی فروش نمی‌رود، یا حداقل نباید کسی بفهمد آن دلار سهمیه‌ای بوده است.