تجارت ایران و ترکیه به هدفگذاری 30 میلیارد دلاری نزدیک شد
اکوایران: به گفته مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری و حملونقل بینالمللی، طبق هدفگذاریهای صورت گرفته حجم ترانزیت بین ایران و ترکیه به ۳۰ میلیارد دلار میرسد.
به گزارش اکوایران، جواد هدایتی با اشاره به لزوم بررسی راهکارهای دستیابی به هدفگذاری ۳۰ میلیارد دلاری مبادلات تجاری بین ایران و ترکیه اشاره کرد و گفت:افزایش حجم ترانزیت و مبادلات تجاری در حوزه زمینی از جمله اقدامات در این بخش به شمار می رود.
وی ادامه داد: به منظور رفع موانع و محدودیتهای موجود در حوزه حمل و نقل جادهای، در خصوص برگزاری کمیته مشترک حمل و نقل جادهای کشورهای ایران و ترکیه طی سه ماه آینده توافق شد.
به نقل از باشگاه خبرنگاران، وی با اشاره به توافق طرفین در این ملاقاتها در خصوص لغو عوارض اخیر برای ناوگان ایرانی و بازگشت به شرایط پیش از آن، خاطرنشان کرد: پس از عملیاتی شدن این تفاهم و بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته، از ۱۳ بهمن ماه تردد ناوگان در مبادی مرزی مشترک کشورهای ایران و ترکیه در حوزههای ترانزیت، صادرات و واردات به حالت عادی بازگشته و در جریان است.
آغاز دریافت مالیات از کامیونها از 8 دی ماه
به گزارش اکوایران، ۸ دیماه، گمرک ترکیه اعلام کرد که کامیونهای تجاری ایران هنگام ورود به خاک این کشور باید به ازای ظرفیت هر لیتر باک خود ۲۸ لیر مالیات پرداخت کنند. این تصمیم موجب شده رانندگان به دلیل هزینههای بالا از عبور خودداری کنند. به گفته مقامات، هر کامیون به طور متوسط باید حدود ۶۰ میلیون تومان بابت این مالیات پرداخت کند.
فردا، مقامات گمرکی ایران و ترکیه جلسهای برای بررسی این مشکل برگزار میکنند. خضری، معاون حمل و نقل سازمان راهداری ایران، در این باره گفت: «در جلسهای که در سازمان راهداری برگزار شد، تصمیماتی برای جبران مالیات اخذشده از رانندگان اتخاذ شد. قرار است با عرضه سوخت لیتری ۳۰۰ تومان به رانندگان، مابهالتفاوت ۵۵ هزار تومانی از آنان اخذ نشود.»
تأثیر بر اهداف ترانزیتی
براساس برنامه راهبردی رشد ترانزیت، ایران قصد دارد تا پایان سال به ترانزیت ۲۰ میلیون تنی دست یابد. اما مشکلات اخیر در مرز بازرگان این هدف را تهدید میکند.
اروجعلی علیزاده، مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای آذربایجان شرقی، در این باره گفت: «ترکیه با اقدامی متقابل از روز جمعه گذشته، کامیونهای ایرانی را ملزم به پرداخت مالیات بر سوخت کرده است. این موضوع هزینههای رانندگان را به شدت افزایش داده و عبور آنها را مختل کرده است.»
رانندگان میگویند توان پرداخت هزینههای تحمیلشده را ندارند، زیرا این مالیات از درآمد آنها بیشتر است. به گفته مقامات، مذاکرات برای حل این مشکل در جریان است و انتظار میرود به زودی راهکاری برای تسهیل عبور و مرور کامیونها ارائه شود.
به گزارش ایران، جواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری، درباره طرح «باک پر» برای کامیونهای خروجی از کشور گفت: طبق این طرح، کامیونهای ایرانی و غیرایرانی باید باک سوخت خود را پر کرده یا معادل هزینه آن را پرداخت کنند. این اقدام با هدف مقابله با قاچاق سوخت و کنترل سوخترسانی مرزی اجرا شده است و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و سوخت مسئول اجرای آن است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پیشنهاد جنجالی ترامپ تعلیق شد+ جزئیات
-
آمادهباش تالار شیشهای برای یک تصمیم مهم/ عاقبت بورس و گواهی سپرده
-
پیشنهاد زلنسکی به ترامپ: فلزات کمیاب اوکراین در ازای حمایت نظامی آمریکا در جنگ با روسیه
-
تخلیه اضطراری 3 منطقه مسکونی در رشت/ مدیریت بحران هشدار داد
-
ترامپ از موضع خود عقب نشست/ عجلهای درباره غزه ندارم
-
شگفتی طالبان برای اقتصاد افغانستان/ در کابل چه خبر است؟
-
احتمال تعطیلی یکشنبه قوت گرفت/ کدام مراکز خدماتی امروز باز هستند؟
-
علمالهدی: علت افزایش ۲۰۰ درصدی قیمتها نتیجه نفوذ دشمن و فشار به مردم است/ هیچچیز خفتبارتر از اسارت یک ملت نیست
-
تعطیلی بانکها در استان تهران/ ساعت کار شعب کشیک مشخص شد