فاطمه پیمان؛ سناتوری از دیار ممنوعه ها
اکوایران: دختر جوان افغان که به عنوان پناهجو وارد استرالیا شده بود، در 27 سالگی عضو مجلس سنا شد تا اولین زن مسلمان و محجبه سنای استرالیا باشد.
در آخرین روز ماه ژوئن کمیسیون انتخابات استرالیا اعلام کرد که فاطمه پیمان، جوان 27 ساله افغانستانی عضو مجلس سنای استرالیا شده است. خانم پیمان عضو حزب کارگر استرالیا است و اولین زن مسلمان عضو مجلس سناست.
فاطمه پیمان متولد 1995 در افغانستان است که در 8 سالگی به عنوان پناهجو به استرالیا مهاجرت کرد. او در وبسایت حزب کارگر خود را اینگونه معرفی کرده است: «نام من فاطمه پیمان، یک مسلمان استرالیایی با ریشه فرهنگی از افغانستان، دختر بزرگ خانواده، در حومه شمالی پرت (در غرب استرالیا) بزرگ شدم.»
منع تحصیل دختران افغان
عضویت فاطمه پیمان در سنای استرالیا در شرایطی که دختران در افغانستان از تحصیل در مدارس منع شدهاند واکنشهای بسیاری را برانگیخته است.
وزارت معارف طالبان مکتبهای دخترانه را تا اطلاع ثانوی تعطیل کرده و اعلام کرده که هرگاه مطابق شریعت، رسم و رواج و فرهنگ افغانی لباس مکتب طراحی شود، آنگاه بر اساس حکم رهبری طالبان مکاتب دخترانه باز خواهد شد.
در واکنش به تصمیم طالبان دربارهی مکاتب دخترانه، کاترین راسل، مدیر اجرایی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) گفته بود تصمیم طالبان برای به تاخیر انداختن بازگشت دختران بالاتر از صنف ششم به مکتب، یک شکست بزرگ برای دختران و آینده آنها است.
یونسکو نیز در پیامی خطاب به طالبان اعلام کرده بود که در صورت منع تحصیل دختران پیامدهایی جبرانناپذیر دامنگیر نیمی از جمعیت این کشور خواهد شد.
پس از حاکمیت طالبها در افغانستان، محدودیتهای زنان در این کشور افزایش یافته و روحانیون حاکم مانع فعالیتهای اجتماعی زنان شدهاند. در اولین روزهای بازگشت طالبان به قدرت از زنان خواسته شد برای امنیت خودشان در خانه بمانند و تا زمانی که تفکیک جنسیتی اعمال نشده سر کارهایشان حاضر نشوند.
طالبان وزارت امر به معروف و نهی از منکر را جایگزین وزارت امور زنان کرده است. وزارتخانهای که پیش از این در اواخر دهه ۹۰ فعال بود.
واکنش نخست وزیر استرالیا
پس از اعلام راهیابی فاطمه پیمان به سنای در استرالیا در روز 30 ژوئن که روز جهانی پناهجویان است، آنتونی آلبانیزی، نخست وزیر استرالیا در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «تبریک میگم سناتور پیمان».
آلبانیزی رهبر حزب کارگر و سی و یکمین نخست وزیر استرالیا است.
حال با ورود خانم پیمان به سنای استرالیا بار دیگر بحثها پیرامون محدودیت زنان در خاورمیانه و موانع رشد اجتماعی آنها زنده شده است. اگر فاطمه پیمان به استرالیا مهاجرت نکرده بود امروز و تحت حکومت طالبان در افغانستان چه سرنوشتی مییافت؟ او در استرالیا افقی پیش روی خود دید که برای بسیاری از دختران خاورمیانه رؤیایی دست نیافتنی است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم