اکو ایران: سخنرانی سفیر ایالات متحده در سازمان کشورهای آمریکایی درباره عملیات نظامی آمریکا در ونزوئلا با اعتراض یک فعال ضد جنگ آمریکایی قطع شد.

به گزارش اکو ایران به نقل از ایرنا، «لیاندرو ریزوتو» سفیر ایالات متحده در سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) روز (سه‌شنبه به وقت محلی) در سخنانی در نخستین جلسه این نهاد منطقه‌ای پس از حمله آمریکا به ونزوئلا از اقدام نظامی کشورش علیه کاراکاس حمایت کرد.

سفیر آمریکا ادعا کرد که کشورش به ونزوئلا حمله نکرده بلکه «اقدام متمرکزی را انجام داده است که منجر به دستگیری یک جنایتکار متهم و همدست او با هدف قرار دادن آنها در برابر عدالت ایالات متحده شد.»

سفیر آمریکا اضافه کرد: این عملیات «بدون ملاحظه و شتاب‌زده» انجام نشده است.

در همین حال، یک فعال ضدجنگ که در این نشست حضور داشت سخنان او را قطع کرد و گفت: ایالات متحده عملیاتی را اجرا کرده که نه در چارچوب حقوق بشر و نه در راستای دموکراسی قرار دارد بلکه هدف آن تصاحب نفت ونزوئلا بوده است.

«مدیا بنجامین» یکی از بنیانگذاران کد پینک که یک سازمان غیرانتفاعی ضد جنگ مستقر در ایالات متحده است، در این نشست فریاد زد: «اکثر مردم مخالف این عملیات هستند! دست از سر ونزوئلا بردارید!»

در حالی که او همچنان فریاد می‌زد مقامات سازمان کشورهای آمریکایی خواستار دخالت محافظان امنیتی شدند و در نهایت بنجامین را از نشست بیرون کردند.

بنجامین درحایکه همچنان فریاد می زد، گفت: «اگر واقعاً به مردم ونزوئلا اهمیت می‌دهید، تحریم‌های ظالمانه را لغو کنید.»

پس از خارج شدن بنجامین، ریزوتو سخنرانی خود را از سر گرفت و گفت: «درک می‌کنم که احساسات شدیدی در این زمینه وجود دارد.»

وی این حمله را «یک اقدام هدفمند اجرای قانون» علیه «یک مجرم تحت پیگرد قضایی» توصیف کرد.

ریزوتو گفت: «بگذارید واضح بگویم، ایالات متحده به ونزوئلا حمله نکرد. رئیس جمهور ترامپ چندین پیشنهاد به مادورو ارائه داد. این دخالت در دموکراسی نبود و در واقع مانع موجود بر سر راه آن را از بین برد.»

ایالات متحده آمریکا پس از ماه‌ها تنش با ونزوئلا و همزمان با ایام سالگرد سرنگونی دولت «مانوئل آنتونیو نوریگا» در پاناما، با حمله نظامی گسترده شبانه در بامداد شنبه سوم ژانویه ۲۰۲۶ برابر با ۱۳ دی ماه ۱۴۰۴به آن کشور، نیکولاس مادورو رئیس جمهور آن کشور و همسرش را ربود و برای محاکمه به ایالات متحده منتقل کرد.

مادورو و همسرش ۵ ژانویه ۲۰۲۴ برابر با ۱۵ دی ماه ۱۴۰۴ برای نخستین بار در دادگاه فدرال منهتن نیویورک حضور یافتند تا بر اساس کیفر خواست دادگستری دولت دونالد ترامپ محاکمه شوند اما آنها تمامی اتهامات علیه خود را رد کردند.

قرار است جلسه بعدی دادگاه مادورو و همسرش ۲۶ اسفند ماه برگزار شود.

اقدام نظامی آمریکا با موجی از واکنش‌های بین‌المللی مواجه شده است و متحدان واشنگتن با واکنش‌هایی متفاوت بر لزوم رعایت اصول حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد تاکید کرده‌اند.

نمایندگان کشورهای مختلف در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد از حمله نظامی دولت ترامپ به ونزوئلا انتقاد کردند و اکثر اعضای شورای امنیت، آن را نقض صریح ماده ۲ منشور ملل متحد و انتقال مادورو را نقض بی‌سابقه مصونیت سران کشورها و تهدیدی جدی برای ثبات نظم بین‌المللی دانستند.

آنها نسبت به عادی‌سازی «تغییر رژیم از طریق زور» هشدار دادند و تاکید کردند که حتی نگرانی‌های واقعی درباره حقوق بشر، دموکراسی یا جرایم سازمان‌یافته، هیچ مبنای حقوقی برای اقدام نظامی فرامرزی ایجاد نمی‌کند.

آمریکا نتوانست حمایت گسترده‌ای در شورای امنیت و میان کشورهای آمریکای لاتین کسب کند و استدلال‌های نماینده اش بیشتر سیاسی و در جهت توجیه حمله و تلاش برای مشروعیت‌بخشی به آن بود که با واکنش منفی گسترده جهانی مواجه شد.