ترسِ رکود به دل بازار افتاد
نگرانیها در رابطه با چشمانداز اقتصادی در آمریکا منجر به آشوب در بازار سهام این کشور و حتی بازار سهام سایر اقتصادهای پیشرفته جهان شدهاست.
به گزارش اکوایران، به نقل از بلومبرگ، سهام شرکتهای انرژی سقوط کرد اما سهام بانکها مسیری صعودی را در پیش گرفت. شاخص S&P 500 و همچنین نزدک هم دچار نوسان شده است. خبرها در مورد وضعیت املاک در چین هم بیتاثیر روی بازار سهام نبودهاست.
در حالیکه اوراق خزانه رشد داشته، تغییر محسوسی در شاخص دلار ایجاد نشدهاست. در این شرایط، سرمایهگذاران انتظار دادههای ضعیفتری را از وضعیت اقتصادی دارند. بهعلاوه، انتظار میرود فدرال رزرو یا همان بانک مرکزی آمریکا با تصمیم خود برای افزایش نرخ بهره، فشار بیشتری را به اقتصاد وارد کند.
فدرال رزرو برای مهار تورم در آمریکا به افزایش نرخ بهره پناه برده و این ترفند، احتمال وقوع رکود اقتصادی را بیشتر میکند. فعلا انتظار میرود شاهد افزایش بیشترِ نرخ بهره در آمریکا باشیم.
احتمال رکود در اقتصاد آمریکا با ضعف اطمینان اقتصادی در آلمان همراه شده است. بررسیها نشان میدهد اطمینان به اقتصاد در آلمان به پایینترین سطح خود از زمان همهگیری کرونا تا کنون رسیده است. نگرانیها در رابطه با افزایش تورم هم در این کشور بیشتر شده چرا که تورم این کشور مربوط به گاز است و گاز به دلیل جنگ روسیه و اوکراین و کاهش عرضه با افزایش قیمت مواجه شده و تورم شدید را در آلمان به ارمغان آورده است. به این ترتیب انتظار میرود بزرگترین اقتصاد اروپا دچار بحران اقتصادی شود.
تصمیم سیاست پولی فدرال رزرو در هفته پیش رو از یکسو، اعلام درآمد شرکتها و غولهایی نظیر آلفابتِ گوگل و اپل، میتواند تا حد زیادی تکلیف بازار سهام را روشن کند.
*بازار، خرسی خواهد ماند
اریک رابرتسون، استراتژیست بانک استاندارد چارترد معتقد است هنوز داراییهای ریسکی در معرض خطر قرار دارند چرا که بحران رکود اقتصادی در کمین است. دلیل اصلی رکود هم این است که بانکهای مرکزی تلاش دارند برای مقابله با تورم، نرخ بهره را افزایش دهند و این امر با هزینه کاهش رشد اقتصادی همراه خواهد شد.
عمده پیشبینیها حاکی از این است که فدرال رزرو 75 صدمِ درصدِ دیگر، نرخ بهره را افزایش خواهد داد. انتظار میرود نرخ بهره آمریکا تا پایان امسال به 3.4 درصد افزایش پیدا کند و از سال 2023 به بعد روندی کاهشی را در پیش بگیرد.
عمده تحلیلگران بر این باورند که بازارها خرسی میمانند تا وقتی که دادههای بهتری از وضعیت اقتصادی منتشر شود. اما فعلا بازارها در وضعیت قرمز قرار دارند. هرچند توافق فعلی روسیه و اوکراین باعث شده قیمت برخی کالاها نظیر گندم، کاهش پیدا کند اما به صورت کلی چشمانداز اقتصادی مطلوب به نظر نمیرسد.
همچنین برنامه مارکت تایمز اکوایران در مورد بازارهای جهانی را می توانید زیر مشاهده کنید:
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم