رو به سوی بحران: پسروی 3 کیلومتری آب دریای خزر
اکوایران: مدیرکل شیلات گلستان از پسروی ۳ کیلومتری آب دریای خزر خبر داد و گفت: با این اتفاق خیلی از فعالیتهای حوزه دریا به چالش و مشکل خورده است.

به گزارش اکوایران، اسماعیل جباری، مدیرکل شیلات گلستان امروز -دهم بهمن- در نشست خبری گفت: در حوزه اقتصاد دریامحور که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی هم بوده است و به سران سه قوه ابلاغ کردند؛ سه بند آن مربوط به شیلات و آبزی پروری است. در همین راستا در استان گلستان سه پروژه ارزشمند را اجرایی کردیم و دو پروژه به مرحله تولید رسیده است.
او همچنین در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به تهدیدات پسروی آب دریای خزر نیز افزود: با این اتفاق خیلی از فعالیتهای حوزه دریا به چالش و مشکل خورده است.
به گزارش تسنیم، جباری ادامه داد: سال گذشته همه ناامید بودند اما با کار جهادی و با تلاش قرارگاه خاتم الانبیا لایروبی انجام شد و 3 هزار و 718 تن میگو در این سایت تولید شد. امسال هم با وجود پسروی 3 کیلومتری، آب دریا لایروبی را انجام خواهیم داد تا در زمان مقرر آبرسانی به مزارع میگو انجام شود.
هشدار سازمان محیطزیست درباره کاهش تراز آب خزر
به گزارش اکوایران، کاهش تراز آب دریای خزر در سالهای اخیر باعث نگرانیهای زیادی در حوزههای مختلف محیطزیستی، سیاسی و اقتصادی شده است. عوامل متعددی از جمله تغییرات اقلیمی، کاهش بارش، افزایش دما و کاهش ورودی آب از رودخانههای اصلی مانند ولگا، بهشدت بر این روند تأثیر گذاشتهاند و پیشبینیها حاکی از آن است که تا پایان قرن جاری، این رقم میتواند به ۹ تا ۱۸ متر برسد.
این کاهش تراز آب نه تنها تهدیدی برای تنوع زیستی و اکوسیستمهای آبی است، بلکه بر معیشت جوامع ساحلی و فعالیتهای اقتصادی مانند ماهیگیری و گردشگری کشورهای منطقه از جمله ایران نیز تأثیر منفی میگذارد.
شینا انصاری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست که در اجلاس کاپ 29 در آذربایجان شرکت کرده بود، در یادداشتی درباره کاهش سطح تراز آب دریای خزر مینویسد: در جلسه مهمی با موضوع «تغییراقلیم و عوارض آن بر دریاها» درباره مشکلات محیطزیستی که دریای خزر با آن مواجه است، از جمله کاهش سطح تراز آب و تهدیدهای اکولوژیک آن و ضرورت همکاری کشورهای عضو کنوانسیون تهران صحبت کردم و در این جلسه وزرای محیطزیست آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان حضور داشتند و قرار شد برای کاپ ۷ مرتبط با کنوانسیون تهران (خزر) که سال آینده در تهران برگزار میشود، با ایران همکاری کنند.
او در این یادداشت ادامه داد: در سخنانم تلاش کردم به این واقعیت اشاره کنم که کشورها برای رشد اقتصادی نیاز به انرژی دارند که لازمه آن دسترسی به انرژیهای تجدیدپذیر، پاک و هستهای است؛ استفاده از این نوع انرژیها نیازمند 2 مولفه مهم فناوری و منابع مالی است و برای تحقق مقابله با تغییر اقلیم، کشورهای جنوب حتما باید حمایت شوند.
گزارش اکوایران درباره کاهش تراز آب دریای خزر و پیامدهای زیست محیطی و سیاسی آن را میتوانید در گزارش زیر بخوانید.
اکوایران: کاهش تراز آب دریای خزر به عنوان یکی از بزرگترین دریاچههای جهان، نهتنها یک پدیده طبیعی بلکه یک بحران زیستمحیطی جدی است که تأثیرات عمیقی بر اکوسیستمهای محلی و اقتصادی کشورهای حاشیه آن دارد. این دریاچه، که در طول تاریخ خود نوسانات زیادی را تجربه کرده، به تازگی با کاهش بیسابقهای در سطح آب مواجه شده است. بر اساس گزارشها، در 2 دهه اخیر، تراز آب دریای خزر حدود ۲ متر کاهش یافته و به کمترین سطح خود در یک قرن اخیر رسیده است. اکوایران در این گزارش به روند تاریخی کاهش تراز آب خزر و پیامدهای ناشی از آن پرداخته است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ پاپ فرانسیس درگذشت
-
اولین واکنش ترامپ به دومین دور مذاکرات تهران و واشنگتن
-
توئیت عراقچی پس از لغو سخنرانیاش/ برخی گروههای ذینفع خاص به دنبال دستکاری روند دیپلماسی هستند
-
چراغ سبز هستهای ترامپ به بن سلمان؛ بازنده بزرگ ابرتوافق منطقه
-
شمسالدین حسینی در برابر طیبنیا
-
تصمیم نهایی درباره تعطیلی پنجشنبهها گرفته شد
-
دلار و طلا واگرا شدند
-
عراقچی به کنفرانس سیاست هستهای واشنگتن دعوت شد
-
خودرو، پزشکیان را رو در روی سازمان توسعه تجارت قرار داد / پای وزیر اقتصاد سابق در میان است؟ / با رفتن همتی خودروهای وارداتی نفس می کشند؟