کدام پالایشگاهها از فرمول قیمتگذاری بنزین زیان بیشتری دیدند؟
یک کارشناس بازار سرمایه میگوید: در سال ۱۴۰۱، با توجه به تحولات سیاسی و بحران اوکراین و روسیه، حاشیه سود پالایشیها به طور قابل توجهی افزایش یافت و از ۱۰ دلار به نزدیک ۴۰ دلار رسید. این افزایش باعث شد که سود پالایشیها به حدود چهار و نیم میلیارد دلار برسد. دولت به عنوان بزرگترین مشتری پالایشیها، در این سال به دلیل افزایش سود، بدهکار شد و در سال ۱۴۰۲ فرمول جدیدی برای قیمتگذاری ارائه داد.
فرهنگ حسینی کارشناس بازار سرمایه میگوید: در این فرمول، مبنای قیمتگذاری بنزین از سنگاپور به فوب خلیج فارس تغییر یافت و همچنین اوکتان مبنای قیمتگذاری از ۹۱ به ۹۵ تغییر کرد که برای اوکتانهای پایینتر جریمه تعیین شد. این تغییرات به کاهش قیمت فروش پالایشیها منجر شد و بنزین به عنوان هدف اصلی این تغییرات شناخته شد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس که بیشترین تولید بنزین را دارد، بیشترین آسیب را از این مصوبه دید. همچنین پالایشگاههای شیراز و لاوان که بنزین اکتان ۸۷ تولید میکنند، به دلیل تغییر مبنای اوکتان به ۹۵، با کاهش اسپرد مواجه شدند. در مقابل، پالایشگاههایی مانند شبریز و شپنا که بنزین با کیفیت بالاتر تولید میکنند، آسیب کمتری از این تغییرات متحمل شدند.
نسخه کامل در سایت اکوایران
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
زلزله ماهدشت به پایگاه فضایی آسیب نزد/ ماجرای آتشسوزی و قطعی برق در البرز چه بود؟
-
فروش خودروهای وارداتی آزاد شد
-
ایران خودرو بازار را شوکه کرد / توقف تولید خودروی محبوب صحت دارد؟
-
سقوط مشاور امنیت ملی که شدیدا به دنبال حمله به ایران بود/ ترامپ اصلا به شورای امنیت ملی نیاز دارد؟
-
«برچیدن کامل»؛ ترامپ بالاخره موضعش را در مذاکرات مشخص کرد؟
-
یکسانسازی قیمت آرد و نان؛ طرح جدید برای ثابت نگهداشتن قیمت
-
تغییر مدیریت در متروی تهران/زاکانی حکم جدید زد
-
شدیدترین حمله هوایی اسرائیل به سوریه+ فیلم
-
اجرای مرحله سوم کالابرگ به کجا رسید؟/ آخرین مهلت استفاده از اعتبار کالابرگ