انواع کسورات قانونی قراردادهای پیمانکاری چیست؟
از بخشنامههای کسورات قرار داد خود آگاهی کامل دارید؟ اگر پروژههای پیمانکاری انجام میدهید یا با قراردادهای پیمانکاری سروکار دارید، حتما باید نسبت به اصول کسورات قانونی قراردادهای پیمانکاری آگاه باشید.
رپرتاژ آگهی: در قراردادهای پیمانکاری حتما باید 5 بند اصلی کسورات قانونی موجود باشد، در غیر این صورت قرارداد ارزشی نخواهد داشت. در این مقاله قصد داریم بهصورت کامل و دقیق کسورات قانونی قراردادهای پیمانکاری را بررسی کنیم تا با اطمینان خاطر کامل، قراردادهای پیمانکاری خود را امضا کنید.
کسورات پیش پرداخت؛ مبلغی برای تامین مالی پیمانکار
براساس ماده 36 شرایط عمومی پیمان، کارفرما مبلغی را به منظور تامین مالی پیمانکار و بهعنوان پیشپرداخت به او پرداخت میکند. مبلغ پیشپرداخت، چگونگی واریز این مبلغ و سایر شرایط در قراردادهای همه دستگاههای موضوع بند (ب) ماده 1 قانون برگزاری مناقصات، دستگاههای موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری و مادههای 2 تا 5 قانون محاسبات عمومی کشور برای انجام معاملات و ارجاع کار، تابع قوانین مندرج در متن آیین نامه تضمین معاملات دولتی ذکر شده است.
در بند (پ) ماده 6 آیین نامه تضمین معاملات دولتی، ذکر شده است که میزان پیش پرداخت از 15 درصد تا 25 درصد مبلغ اولیه قرارداد پیمانکاری خواهد بود. مقدار دقیق پیش پرداخت توسط کارفرما مشخص شده و باید در اسناد فرآیند ارجاع کار و پیمان از سوی کارفرما قید شود. علاوهبر این، باید میزان هر قسط، چگونگی پرداخت و روش استهلاک بازپرداخت کاملا شفاف درج خواهد شد. برای محاسبه دقیقتر این مبالغ طبق پیمان شخصی یا آیین تضمین نامه دولتی، شما به یک سیستم حسابداری دقیق نیاز دارید. با استفاده از این سیستم، محاسبات و واریزیهای پیشپرداخت بدون خطا انجام خواهند شد.
کسور مالیات در قراردادهای پیمانکاری چطور محاسبه میشود؟
مالیات کسور در کسورات قانونی قراردادهای پیمانکاری که در قانون مالیاتهای مستقیم جزو مالیات تکلیفی محسوب میشود، در تاریخ 1394/04/31 بر اساس قانون اصلاح قوانین مالیاتهای مستقیم حذف شده است. به زبانی سادهتر یعنی کارفرمایان نباید مبلغی را بهعنوان مالیات از پرداختی به پیمانکاران کسر کنند. البته مبلغ مالیات در کسورات قراردادهای پیمانکاری قبل از تغییر قانون مالیاتهای مستقیم، مبلغی معادل 3 درصد هر پرداخت به پیمانکار بوده است.
طبق جدیدترین نسخه ویرایش شده قانون مالیاتهای مستقیم، با حذف ماده 104 کسورات مالیات از قراردادهای پیمانکاری، بخش مالیات نیز بهصورتکلی حذف شده است. توجه داشته باشید در قراردادهای ابتدای سال 95، دیگر مبلغی با عنوان مالیات تکلیفی از پرداختیهای پیمانکاران نباید کسر شود. این مورد باید هنگام انجام محاسبات قراردادهای پیمانکاری عمرانی با استفاده از نرم افزار حسابداری ساختمان سازی در نظر گرفته شود؛ بنابراین در محاسبات مالی پیمان، مبلغی با عنوان کسور مالیات از میزان پرداختی کسر نخواهد شد.
بررسی کسورات بیمه بر اساس ماده 38 قانون تامین اجتماعی
در کسورات قانونی قراردادهای پیمانکاری بر اساس ماده 38 قانون تامین اجتماعی، 5 درصد از بهای کل کار بهعنوان سپرده، نزد کارفرما ذخیره میشود. سازمان تامین اجتماعی این مبلغ را در ازای دریافت آخرین صورتحساب کار در قبال ارائه مفاصا حساب بیمه پرداخت خواهد کرد؛ درنتیجه از کلیه صورت وضعیتها و پرداختیهای کارفرما به پیمانکار، این مبلغ کسر شده و نزد کارفرما با عنوان سپرده بیمه باقی میماند.
علاوهبر این، بر اساس مفاد قانون 38 تامین اجتماعی در کسورات قرارداد پیمانکاری، فرد پیمانکار موظف است کلیه پرسنل و کارکنان را بیمه تامین اجتماعی کند. ازهمینرو توصیه میشود برای شفاف سازی مدت زمان فعالیت کارکنان و تعداد مرخصیهای آنها از سیستم حضور و غیاب استفاده کنید. با استفاده از این سیستم، در زمان تهیه گزارش ساعات فعالیت برای اختصاص بیمه تامین اجتماعی به کارکنان، شک و شبهای وجود نخواهد داشت.
10 درصد کسور حسن انجام کار؛ برای ایجاد اطمینان خاطر و ضمانت کار
در کسورات قرارداد پیمانکاری، بخشی با عنوان کسورات حسن انجام کار وجود دارد که بر اساس ماده 35 شرایط عمومی پیمان مشخص شده است. طبق این ماده، کارفرما از هرگونه پرداختی به پیمانکار 10 درصد از مبلغ را بهعنوان ضمانتی برای حسن انجام کار نزد خود نگه میدارد.
مبلغ نزد کارفرما به دو نصف تقسیم میشود که نصف این مبلغ پس از تحویل موقت پروژه و نصف دیگر بعد از تحویل کامل پروژه به پیمانکار پرداخت خواهد شد. ناگفته نماند طبق تبصره 2 بند ت ماده 5 آیین نامه تضمین معاملات دولتی، مبلغی که بهعنوان حسن انجام کار نزد کارفرما است، تمام و کمال به پیمانکار پرداخت خواهد شد.
اساس کسورات قانونی قراردادهای پیمانکاری برای فسخ قرارداد
طبق ماده 23 شرایط عمومی پیمان اگر در زمان فعالیت پیمانکار بهدلیل سهلانگاری خسارتهایی به تاسیسات زیربنایی مانند خطوط آب و برق و گاز وارد شود، کارفرما هزینهای برابر با خسارت وارده از مبلغ مندرج در قرارداد پیمانکاری کسر خواهد کرد. علاوهبر این، باتوجهبه بند ب ماده 24 شرایط عمومی پیمان، پیمانکار مجاز است برای تسهیل سرعت پروژه با پیمانکاران فرعی قرارداد امضا کند. زمانی که پیمانکار برای پرداخت حقالزحمه پیمانکاران فرعی کوتاهی کند، کارفرما مجاز به کسر مبلغ پرداخت نشده از مبلغ کل قرارداد با پیمانکار اصلی خواهد بود.
در نهایت نیز طبق ماده 32 شرایط عمومی پیمان، احکامی برای کمکاری پیمانکار در نظر گرفته شده است. طبق این بند از قانون اگر پیمانکار در اجرای قرارداد موفق نباشد و بخش یا کلی از امور موردنظر کارفرما ناقص انجام شود، کارفرما میتواند از مبلغ اصلی قرارداد هزینه این امور را کسر کند؛ البته این قانون در صورتی صدق میکند که کارفرما اخطارهای کافی را به پیمانکار داده باشد و پیمانکار نسبت به اصلاح ایرادات پروژه اقدامی نکرده باشد.
با نرم افزار سپیدار کسورات قانونی قراردادهای پیمانکاری را دقیقتر محاسبه کنید
در این مقاله به بررسی کسورات قانونی قراردادهای پیمانکاری پرداختیم تا کارفرمایان و پیمانکاران آگاهی بیشتری نسبت به قرارداد پیمانکاری داشته باشند. هرچه مفاد قرارداد شفافتر باشد و کسورات بهصورت دقیقتری ذکر شده باشند، شک و شبهها در ادامه مسیر همکاری کمتر خواهند شد. از همین رو توصیه میکنیم با استفاده از یک نرم افزار حسابداری دقیق، محاسبات خود را به دقیقترین شکل ممکن انجام دهید. اگر بهدنبال نرم افزاری ساده، دقیقه و کاربردی برای محاسبات در قرارداد پیمانکاری و انواع قراردادها هستید، نرم افزار سپیدار در خدمت شماست.
با استفاده از نرم افزار سپیدار میتوانید محاسبات مختلفی مانند مالیات، حق بیمه، حقوق و صورتهای مالی حسابداری را با دقت بالا و بدون خطا انجام دهید. همچنین سرعت محاسبات خود را افزایش دهید و خیالتان از بابت اعداد و ارقام راحت باشد. شما میتوانید برای آشنایی بیشتر با این نرم افزار از آدرس «sepidarsystem» دیدن کنید یا از مشاوران مجموعه مالی سپیدار سیستم سوالات خود را بپرسید.
تولید محتوای بخش "وب گردی" توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
زنگ خطر برای دریای خزر/ کاهش تراز آب و پیامدهای آن
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین