خودروهای وارداتی در گمرک

در این قسمت از برنامه «تقاطع» درباره خودروهایی که در گمرک گیر کرده‌اند و نمی‌توانند ترخیص شوند صحبت می‌شود و حاشیه‌های پیرامون این موضوع مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ در هفته گذشته دو اظهارنظر درباره خودروهای دپو شده در گمرک کشورمان انجام شد. یکی اظهارنظر رئیس‌کل گمرک بود که بیان کرد ۷۵۰۰ خودرو در مهلت تعیین شده از سوی هیئت دولت برای ترخیص از گمرک، مراحل ترخیص را انجام دادند و از گمرک خارج شدند و از این تعداد دو تا سه هزار خودروی دیگر در گمرک کشورمان مانده است. اما سؤالی که در این زمان مطرح شد این بود که مسئله این تعداد از خودروهای باقی مانده چیست که نتوانسته‌اند در مهلت قانونی مقرر شده از گمرک خارج شوند. چند روز بعد از طرح این موضوع از سوی رئیس‌کل گمرک کشور، مدیر فنی گمرک در این رابطه صحبت کرد و گفت که این تعداد خودروی باقی مانده در گمرک مشکل خاصی ندارند و فقط مهلت قانونی ترخیص خودرو که از سوی هیئت دولت تعیین شده بود، تمام شده و نتوانسته‌اند از گمرک خارج شوند. او گفت حتی کارهای ترخیص این خودروها انجام شده و فقط منتظر دستوری هستند تا مهلتی دوباره برای ترخیص داده شود، تا از در گمرک خارج شوند. او همچنین درباره تعدادی دیگر از این خودروها گفت که این‌ها اصلاً وارد پروسه ترخیص خودرو از گمرک نشده‌اند و برای همین در گمرک باقی مانده‌اند. از دیگر موضوعاتی که در این قسمت از برنامه «تقاطع» درباره آن صحبت می‌شود، بحث خودروهای دیزلی، گازوئیلی و برقی است که کارشناسان برنامه به‌طور مفصل درباره این موضوع صحبت می‌کنند و از تجربه‌های دیگر کشورها می‌گویند.

از تحریم تا دست‌های نامرئی در بازار خودرو

بابک صدرایی، کارشناس خودرو در قسمت دیگری از برنامه «تقاطع» از وضعیت بازار خودرو و چشم‌اندازش و این موضوع که قیمت خودروها چه روندی را پی می‌گیرد، بحث می‌کند. او این مسئله را مطرح می‌کند که متأسفانه تحریم‌های یک‌جانبه علیه کشورمان باعث شد که صنعت خودرو تحت تأثیر قرار بگیرد. به گفته صدرایی با وجود تحریم‌ها بازار خودرو تحت تأثیر نوسانات و مسائل مختلفی قرار گرفته که در نتیجه به شرایط نامطلوب فعلی در بحث بازار خودرو رسیده‌ایم.

این کارشناس خودرو در این قسمت از برنامه «تقاطع» بیان می‌کند که تحریم‌ها باعث شد ضربه‌ای بر پیکره صنعت خودروسازی کشورمان زده شود و صنعتی که از مشکلات درونی رنج می‌برد، با وضع این تحریم‌ها مشکلاتش بیشتر شود. صدرایی درباره روند کاهشی قیمت خودرو در دو ماه گذشته این مسئله را مطرح می‌کند که مردم فکر می‌کنند که قیمت خودرو گران است و معتقدند که قیمت آن باید کاهش پیدا کند اما سمت دیگر این ماجرا را هم باید دید و آن‌هم تولیدکنندگان هستند که باید ببینیم چه اتفاقی برای آن‌ها افتاده که باعث افزایش قیمت خودروها شده است.

این کارشناس بازار خودرو از چرایی ورود سرمایه مردم به بازار خودرو می‌گوید و معتقد است که بازار کشورمان با آغاز تحریم‌ها و شرایطی که برای آن به وجود آمد دچار مشکلاتی شد؛ یکی از این مشکلات آن بود که در کشور ما برنامه‌ریزی لازم برای ورود سرمایه‌ها به سمت تولید ایجاد نشده است. به همین دلیل سرمایه‌ا سرگردان است. گاهی به بازار مسکن و دلار می‌رود و گاهی هم به سمت بازار خودرو سرازیر می‌شود. صدرایی مطرح می‌کند که این اتفاق در چند وقت اخیر افتاد و سرمایه زیادی به سمت بازار خودرو آمد و در این میان دلال‌ها هم وارد این بازار شدند که این موضوع هم عاملی شد برای بدتر شدن شرایط بازار خودرو. به گفته او دلال‌ها با خرید تعداد زیادی خودرو ایجاد تقاضا در بازار خودرو، قیمت را به طور غیرمنطقی‌ای بالا می برند.

در قسمت دیگر از برنامه «تقاطع» به نام دوربین، عکس‌ها و فیلم‌هایی که از مخاطبان به این برنامه رسیده پخش می‌شود.