بار برنامههای اقتصادی ترامپ برای آمریکاییها
اکوایران: نتایج تحقیقی از اندیشکده پترسون نشان میدهد اگر جمهوری خواهان در انتخابات پیروز شوند و تعرفهها را افزایش دهند، فقیرترین آمریکاییها بیشترین آسیب را خواهند دید.
به گزارش اکوایران، تحقیقی از اندیشکده پترسون نشان میدهد سیاستهای اقتصادی دونالد ترامپ به شکل نامتناسبی به فقیرترین خانوارهای آمریکایی ضربه خواهد زد، بهطوری که درصورت پیروزی دونالد ترامپ و اعمال تعرفه بر همه کالاهای وارداتی آمریکا، آنها هستند که بزرگترین بار هزینه 500 میلیارد دلاری آن را خواهند پرداخت.
به نوشته فایننشیال تایمز، ترامپ قصد دارد 10 درصد عوارض بر کل واردات واردات آمریکا و 60 درصد مالیات بر کالاهای وارداتی از چین وارد کند. این تعرفهها برنامههای او برای تمدید یکسری از معافیتهای مالیاتی را تامین مالی خواهد کرد که در زمان ریاست جمهوری اش در 2017 معرفی کرده بود.
براساس یافتههای این تحقیق، هردوی این سیاستها به شدت واپسگرایانه هستند، بطوری که بار مالیاتی را از افراد مرفه برداشته و به سمت افراد بادرآمد کمتر جامعه هدایت میکند.
این مقاله، هزینه عوارض موجود به علاوه تعرفههای جدید موردنظر ترامپ را برای دوره دوم ریاست جمهوریاش معادل 1.8 درصد تولید ناخالص داخلی برآورد کرده است. محققان پترسون همچنین هشدار دادهاند که این تخمین آسیبهای بیشتر ازسوی اقدامهای تلافی جویانه شرکاری تجاری آمریکا و همچنین اثرات جانبی چون کاهش رقابت پذیری را لحاظ نکرده است. این محاسبه نشان میدهد که هزینههای ناشی از تعرفههای جدید پیشنهادی ترامپ نزدیک به 5 برابر هزینههای شوک تعرفههای او در اواخر سال 2019 خواهد بود، بهطوری که تنها از همین کانال در سال هزینههای اضافی حدود 500 میلیارد دلار به مصرف کنندگان وارد میکند.
میانگین این هزینه برای یک خانواده بادرآمد متوسط معادل 1700 دلار در سال خواهد بود. فقیرترین خانوارها که سهم بزرگتری از درآمد خود را خرج میکنند، بهطور میانگین شاهد کاهش درآمد واقعی 3.5 درصدی خواهند بود.
تعرفههای تجاری، به خصوص علیه پکن، یکی از ویژگیهای اقتصادی دوره اولی ریاست جمهوری دونالد ترامپ محسوب میشود. بااینحال، جو بایدن نیز تغییری در این تعرفهها ایجاد نکرد.
بایدن هفته گذشته تعرفههای جدیدی را بر صادرات تکنولوژی سبز چین اعلام کرد، از جمله 100 درصد تعرفه که بر خودروهای برقی چین اعمال شد. دولت مدعی شد که یارانههای تولیدی پکن سیل عرضهای ایجاد میکند که شرکتهای آمریکایی را مجبور به ترک کسبوکارشان خواهد کرد.
به گفته یکی از محققان پترسون، باتوجه به اینکه تعرفههای بایدن سهم کمتری از واردات را پوشش میدهند، اقدامات او تاثیر منفیتری بر آمریکاییهای فقیرتر ندارند. بااینحال، او هشدار داد که حرکت به سمت عوارض از سوی هردو کاندیدای ریاست جمهوری این کشور نگران کننده است.
اقدامات بایدن و برنامههای ترامپ اما میتواند برای رای دهندگان خوشایند باشد.
گرچه عوارض، قیمتها را در آمریکا افزایش میدهد، یک نظرسنجی فایننشیال تایمز نشان میدهد که اکثریت قابل توجهی فکر میکنند که تعرفهها برای حمایت از اشتغال آمریکا لازم است. اکثر آنها با افزایش تعرفهها بر چین نیز موافق بودند.
اقتصاددانان بطور فزایندهای نگران هزینه برنامههای ترامپ برای تمدید "قانون اشتغال و مالیات" هستند که در سال 2017 معرفی شد و قرار است در 2025 منتقضی شود.
به گفته اداره بودجه کنگره، هزینه تمدید همه موارد این قانون طی 10 سال آینده حدود 5 تریلیون دلار خواهد بود. درحالی که تیم ترامپ ادعا میکند دوره دوم از تعرفهها میتواند هرگونه شکاف مالی باقی مانده در تمدید "برنامه کاهش مالیات" را برطرف کند. مقاله موسسه پترسون اما معتقد است که درآمد حاصل از این عوارض در بهترین حالت به 2.75 تریلیون دلار میرسد.
حتی با نادیده گرفتن اثرات آن بر رشد اقتصادی، پیامدهای افزایش کشش تجاری در طول زمان، نیاز احتمالی به پرداخت یارانه به کسانی که از تلافیجویی آسیب دیدهاند، و هزینههای رانت جویی، درآمدهای تعرفهای بسیار کمتر از درآمد مورد نیاز برای پرداخت تمدید کامل این قانون خواهد بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق