سنجش 4 رفتار اقتصادی مهم ایرانیان
طبق بررسی رفتارسنجی ایرانیان 24.6 درصد افراد احساس رضایتمندی کمتری از حد متوسط را از زندگی خانوادگی داشته اند. ادامه این ارزیابی نشان می دهد احتمال کمک از طرف خانواده در مواقع بحرانی 41.6 درصد کمتر از حد متوسط بوده است.
به گزارش اکو ایران، رفتارسنجی ایرانیان در سال 99 نشان می دهد 24.6 درصد افراد احساس رضایت مندی کمتری نسبت به زندگی خانوادگی داشته اند. تعمیم این بررسی در رفتارهای دیگر ارزیابی جالبی را درمورد رفتارهای اجتماعی نشان می دهد.
به طور کلی مرکز آمار ایران در گزارشی از وضعیت این شاخص در افراد جامعه در سال 99 با درنظرگرفتن جامعه آماری بزرگ چند رابطه مهم را ارائه داده است. این رفتارسنجی 4 بخش متفاوت داشته است:
رفتار نخست: روند میزان احساس شادی در زندگی
طبق آمارهای ارائه شده از سوی مرکز آمار مشاهده می شود براساس نظرسنجی انجام شده در ایران 4.6 درصد از افراد اصلا احساس رضایتی از زندگی خانوادگی خود نداشته و مجموعا 24.6 درصد از کل افراد رضایتشان از این امر در کمتر از متوسط قرار داشته است. دراین میان 38.2 درصد از افراد احساس شادی متوسطی از زندگی خانوادگی خود دارند و تنها 3.1 درصد کاملا راضی بوده اند.
رفتار دوم: میزان اعتماد به همسایگان
در میان شاخصهای آماری بررسی شده در کشور یک نکته مهم به چشم میخورد. مثبت ترین میزان بررسیهای آماری در این بخش وجود داشته که به عبارت دیگر 51.4 درصد مردم اعتمادشان به همسایه ها بیش تر از متوسط بوده است.
درمقابل تنها 16.7 درصد اعتمادشان نسبت به همسایه ها کمتر از متوسط بوده که کمترین میزان نارضایتی در میان این دسته از رفتار سنجی های آماری سال 99 است.
رفتار سوم: روند احتمال کمک از طرف خانواده درصورت نیاز
در سومین ارزیابی آماری این مرکز بررسی می شود در کشور در صورتی که شخصی در شرایط بحرانی قرار بگیرد چقدر می تواند روی خانواده خود حساب کند؟
طبق این برآورد محاسبه می شود 18.8 درصد اصلا نمیتوانند در مواقع مورد نیاز انتظار کمک از خانواده خود داشته باشند.
این مجموع برای 41.8 درصد جامعه کمتر از حد متوسط ارزیابی می شود. در این میان بیشترین میزان عدم رضایت به این رفتار تعلق داشته که می تواند ناشی از حس عدم امنیت و یکپارچگی وضعیت بد مالی در مواقع بحرانی در خانواده ها باشد.
رفتار چهارم: روند کمک داوطلبانه به افراد دیگر
در مقابل رفتار سوم برآورد شده چند درصد از افراد جامعه داوطلبانه در مساعدت افراد نیازمند مشارکت می کنند. مطابق این بررسی محاسبه می شود 23.6 درصد از افراد اصلا در طول یک سال در هیچ کمک داوطلبانه ای مشارکت نداشته اند. این سطح از عدم تمایل می تواند مانند رفتار پیشین برگرفته از وضعیت ناهموار اقتصادی و تمکن مالی افراد باشد.
در نهایت طبق بررسی ها تقریبا 65 درصد افراد در بازه یک ساله کمتر از چهار بار اقدام به کمک داوطلبانه می کنند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
چرا غرب از گروسی ناامید شد؟/ واکنش تهران به صدور قطعنامه احتمالی چه خواهد بود؟