ستاره درخشان اقتصاد اروپا: اسپانیا بالاترین رشد اقتصادهای توسعهیافته را ثبت میکند
اکوایران: اقتصاد اسپانیا با افزایش سرمایه گذاری، مهاجرت و گردشگری، رشد بهتری را حتی از ایالات متحده به ثبت خواهد رساند.
به گزارش اکوایران، اسپانیا آماده است امسال ایالات متحده را پشتسر بگذراند و بالاترین رشد اقتصادی را در میان اقتصادهای پیشرفته جهان ثبت کند، درحالی که رشد اقتصادی بیش از سه برابر کل اتحادیه اروپا خواهد داشت.
نظرسنجی شرکت Consensus Economics از اقتصاددانان نشان میدهد دادههای تولید ناخالص داخلی اسپانیا که این هفته منتشر میشود احتمالا نشان دهنده رشد 2.7 درصدی اقتصاد آن در سال جاری است، که با ترکیبی از «مهاجرت»، «سرمایه گذاری خارجی» و «هزینههای عمومی» تقویت شده است.
چشم انداز خوش بینانه IMF از رشد اقتصادی اسپانیا
صندوق بین المللی پول، که اسپانیا را در کنار کشورهای گروه هفت در چشم انداز اقتصادهای پیشرفته خود گنجانده است، خوش بینتر است. این صندوق هفته گذشته اعلام کرد که انتظار رشد 2.9 درصدی را برای اسپانیا دارد، که اندکی بالاتر از رشد 2.8 درصدی است که برای آمریکا پیش بینی کرده است.
واگرایی چهارمین اقتصاد بزرگ اروپا از سایرین که به بارزترین روند این منطقه تبدیل شده است. درحالی که بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا، آلمان، و سایر کشورهای ثروتمندتر شمالی، چون هلند، در تقلای رشد اقتصادی هستند، کشورهای جنوبی، که بطور سنتی ضعیفتر هستند، چون اسپانیا و یونان، عملکرد بسیار خوبی داشتهاند.
نگاه منتقدان به رشد اسپانیا
سیاستمداران مخالف در اسپانیا و برخی اقتصاددانان میگویند که این مساله روی دیگر سکه داستان رشد این کشور است، چراکه GDP سرانه با سرعت بسیار پایین تری نسبت به GDP کل افزایش داشته است.
به گفته موسسه بانکی Funcas، این مساله تاحدی به این دلیل است که 700 هزار مهاجر در سن کار در طول سه سال گذشته وارد بازار کار شدهاند. آنها به افزایش جمعیت اسپانیا از 47.4 به حدود 49 میلیون نفر کمک کردهاند ولی بسیاری از آنها در شغلهای با درآمد پایین و کم مهارت مشغولند.
در همین حال، منتقدان دولت سوسیالیست حاکم میگویند که خانوادههای اسپانیایی بسیاری با هزینههای بالای زندگی دستوپنجه نرم میکنند و برای کمبود شدید مسکن اقتصادی کارهای بسیار کمی انجام شده است.
انتظار میرود رشد کل اسپانیا سال آینده به 2.1 درصد کاهش یابد ولی قدرت آن همچنان به پدرو سانچز، نخست وزیر این کشور انگیزه میدهد که مشتاق کسب اعتبار و تقویت جایگاه جهانی این کشور است.
گرچه اسپانیا در بهبود از آثار کووید 19 کندتر از همتایانش بود، درحال حاضر 5.7 درصد بزرگتر از سال 2019 است درحالی که اتحادیه اروپا در کل 4.2 درصد رشد داشته است. Funcas تخمین میزند که مصرف دولت مرتبط با حمایتهای مرتبط با کرونا و شغلهای عمومی 59 درصد این رشد را تشکیل دهد.
اعتماد سرمایه گذاران به اسپانیا باوجود بدهی بالا
باوجودی که بدهی دولت اسپانیا همچنان 102 درصد تولید ناخالص داخلی است بنظر میرسد سرمایه گذاران نگران نیستند، بطوری که در بازار اوراق دولتی شکاف بین بدهی دولت اسپانیا و آلمان، که نشان میدهد اسپانیا تا چه اندازه پرخطرتر دیده میشود، در پایینترین سطح از ژانویه 2022 قرار دارد.
بازده اوراق 10 ساله اسپانیا اکنون پایینتر از فرانسه است. ریچارد مکگوایر، رئیس استراتژی نرخها در رابوبانک میگوید این مساله تا حدی نشان دهنده کسری بودجه فرانسه است، که قرار است امسال به 6.1 درصد برسد، و همچنین «عملکرد بنیادین مثبت» اسپانیا.
گردشگری، پیشران مهم اقتصاد
گردشگری، که یکی از ستونهای اقتصاد اسپانیاست، بخشی از رشد آن را توضیح میدهد، چراکه این کشور در مسیر شکستن رکورد 85 میلیون بازدیدکننده سال گذشته است. اما کارلوس کوئرپو، وزیر اقتصاد اسپانیا تاکید کرده است که «صادرات خدمات غیر از گردشگری» با سرعت بیشتری درحال رشد است.
کوئرپو هفته گذشته اعلام کرد درحالی که انتظار میرود گردشگری 90 میلیارد دلار از درآمد در تراز پرداختهای اسپانیا را در سال جاری تشکیل دهد، سایر صادرات خدمات نیز در مسیر ایجاد درآمد 100 میلیارد دلاری هستند. که از بانکداری و خدمات مهندسی گرفته تا مشاوره فناوری اطلاعات، شامل فعالیت برای مشتریان خارجی است.
اسپانیا، ششمین مقصد سرمایه گذاری خارجی جهان
طبق برآورد پایگاه داده fDi Markets، اسپانیا از سال 2019 ششمین مقصد بزرگ سرمایه گذاری مستقیم خارجی در جهان است. در بخش انرژی تجدیدپذیر این کشور سال گذشته 77 پروژه جدید را جذب کرده است بهطوری که به همراه آمریکا در رتبه اول جهانی قرار گرفت.
با اینحال، ریموند تورس، مدیر تحلیل کلان در موسسه Funcas معتقد است که سرمایه گذاری کل، که با تشکیل سرمایه ثابت ناخالص اندازه گیری میشود، رشد کمی دارد. به این دلیل که بسیاری از شرکتهای اسپانیایی نسبت به همتایان خارجی خود دید تاریکتری نسبت به شرایط کشور دارند.
نقش مهاجران در اشتغال
از سوی دیگر، گرچه نرخ بیکاری 11.2 درصدی اسپانیا همچنان بالاست، این کشور در سه ماهه سوم امسال رکورد 21.8 میلیون نفر شاغل را ثبت کرده است. Funcas تخمین میزند که در طول سه سال گذشته مهاجران 40 درصد از شغلهای جدید در این کشور را پرکرده اند.
آدرین پرتجون، اقتصاددان کپیتال اکونومیکس معتقد است افزایش مهاجرت تضمین میکند که نیروی کار مانند سایر نقاط منطقه یورو برای تولید محدودیت ایجاد نکرده است، که به کسبوکارها کمک میکند از رشد دستمزدها جلوگیری کنند ولی در عین حال مصرف شخصی را افزایش میدهد.
با اینحال، بیشتر مهاجران به اسپانیا در بخشهایی چون کشاورزی، مراقبت و ساختوساز کار میکنند که بهره وری نیروی کار در آنها پایین است.
ایگناسیو دلا توره، اقتصاددان ارشد بانک سرمایه گذاری آرکانو معتقد است اتکای اسپانیا به مهاجرت به این معنی است که «رشد کمی» را تجربه می کند که ناشی از پر کردن شغل است، تا اینکه «رشد کیفیت» داشته باشد.
به گفته او، رشد کیفیت به معنای افزایش بهرهوری است که منجر به افزایش تولید ناخالص داخلی سرانه و در نتیجه استاندارد بهتر زندگی میشود. آلمانیها نسبت به اسپانیاییها مولدتر هستند، درآمد بیشتری دارند، بنابراین بهتر زندگی میکنند و میتوانند ساعات کمتری کار کنند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
زنگ خطر برای دریای خزر/ کاهش تراز آب و پیامدهای آن
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین