سیگنال اوپک پلاس به طلای سیاه؛ نفت باز هم کاهش یافت
اکوایران؛ در حالی که ایجاد آتشبس میان ایران و اسرائیل کاهش شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی را به دنبال داشت، انتشار اخباری مبنی بر افزایش مجدد عرضه از سوی گروه اوپک پلاس سبب کاهش قیمت نفت برنت به کمتر از 67 دلار شد.

به گزارش اکوایران، قیمت نفت روز دوشنبه در بازارهای جهانی با کاهش مواجه شد؛ چراکه کاهش ریسکهای ژئوپلتیک در خاورمیانه و چشمانداز افزایش مجدد تولید اوپک پلاس در ماه آگوست، انتظارات از عرضه نفت را بهبود بخشید. تمامی این اتفاقها در حالی روی داد که نااطمینانی درباره چشمانداز تقاضای جهانی همچنان پابرجاست.
معاملات آتی نفت برنت برای تحویل در ماه آگوست تا ساعت 10:48 دقیقه صبح به وقت تهران با کاهش حدود 0.18 درصدی به 67.65 دلار در هر بشکه رسید. این درحالی است که قراردادهای فعالتر برای تحویل در ماه سپتامبر به 66.56 دلار کاهش یافت. نفت خام وستتگزاس اینترمدیت نیز با کاهش 0.55 درصدی، 65.16 دلار در هر بشکه معامله شد.
سقوط قیمت نفت پس از آتشبس ایران و اسرائیل
هردوی این شاخصها هفته گذشته بزرگترین کاهش هفتگی خود از مارس 2023 را ثبت کردند؛ با این حال پیشبینی میشود که در ماه ژوئن برای دومین ماه متوالی رشد بیش از پنج درصدی را ثبت کند.
جنگ ایران و اسرائیل که در 13 ژوئن با حمله اسرائیل به ایران آغاز شد؛ جهش قیمت نفت برنت را بهدنبال داشت. این شاخص نفت خام پس از حمله آمریکا به تاسیسات هستهای ایران به بیش از 80 دلار در هر بشکه صعود کرد، اما پس از اعلام آتشبس به 67 دلار کاهش یافت.
به گفته تونی سیکامور، تحلیلگر بازار در شرکت خدمات مالی بریتانیایی آیجی بیشتر هزینه ریسکهای ژئوپلتیک که در قیمتها لحاظ شده بود، پس از آتشبس از بین رفته است.
برنامه اوپک پلاس برای پنجمین افزایش تولید ماهانه
عامل فشار دیگر بر بازار این بود که چهار نماینده از اوپک پلاس اعلام کردند که این گروه قصد دارد در ماه آگوست نیز تولید را تا 411 هزار بشکه در روز افزایش دهد؛ اقدامی که در ادامه افزایشهای مشابهی در ماههای می، ژوئن و جولای صورت میگیرد. اوپک پلاس ششم ماه جولای تشکیل جلسه خواهد داد و این پنجمین افزایش تولید ماهانه آن از زمانی است که این گروه لغو کاهش تولید را در ماه آوریل آغاز کرده است.
پایداری فشارهای ناشی از کاهش تقاضای نفت
از سوی دیگر، فشارهای نزولی ناشی از نگرانی درباره کاهش تقاضای جهانی نفت، بهخصوص ازسوی چین نیز احتمالا پایدار خواهد بود. به گفته پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد در شرکت کارگزاری فیلیپ نووا، نااطمینانی درباره رشد اقتصاد جهانی نیز بر قیمت نفت فشار وارد میکند. بر اساس تازهترین دادههای منتشر شده، فعالیت کارخانهای چین برای سومین ماه متوالی کاهش داشته است؛ چراکه ضعف تقاضای داخلی و ناپایداری صادرات بهدنبال مشکلات تجاری با آمریکا، فشار زیادی بر تولیدکنندگان وارد میکند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
دریای سرخ دوباره غرق در آتش؛ بازگشت غرب در لحظه حساس؟
-
رئالیسم جدید ترامپ جهان را به سوی جنگ بزرگ بعدی سوق میدهد؟
-
رفع مشکلات خدمات بانک سپه بعد از حمله سایبری
-
اولین آمار بعد از انفجار در بندر شهید رجایی
-
پزشکیان در گفتوگو با تاکر کارلسون: اسرائیل قصد ترور من را داشت/ آماده همکاری با آمریکاییها هستیم
-
حداقل بودجه برای رهن آپارتمان 2خوابه در تهران؛ از ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان
-
سخنگوی دولت: مذاکره با احترام ممکن است، نه با حمله به فردو
-
احتیاط شرکتهای چینی حاضر در ایران
-
حملات گسترده اسرائیل به یمن