آنچه در بازار گذشت؛
عملکرد بورس در روز نشست ایران و آمریکا: سردرگم اما خوشبین
اکوایران: در روزی که بازارها چشم انتظار نشست میان نمایندگان ایران و آمریکا در مسقط بودند، شاخص کل بورس تهران هفتمین روز سبز خود در سال 1404 را رقم زد تا به سطح 2 میلیون و 854 هزار واحدی برسد.

به گزارش اکوایران، در پایان معاملات امروز بورس تهران، شاخص کل با رشدی 0.54درصدی به سطح 2 میلیون و 854 هزار واحدی رسید. شاخص هموزن هم 0.1درصد رشد کرده و در آستانه کانال 820 هزار واحدی قرار گرفت.
ارزش معاملات خرد امروز بیش از 7هزار میلیارد تومان بود که نسبت به روز چهارشنبه افت 32درصدی داشت. با این حال بر خلاف روز چهارشنبه در جریان معاملات امروز شاهد ورود پول حقیقی به ارزش 190 میلیارد تومان بودیم.
امروز گروه بانکی با بیش از 1300 میلیارد تومان همانند روزهای دیگر 1404، بیشترین ارزش معاملات را به نام خود ثبت کرد و بعد از آن گروههای فلزات اساسی و محصولات شیمیایی قرار گرفتند. همچنین ورود پول 367 میلیارد تومانی به نمادهای بانکی نیز از دیگر نکات مثبت معاملات امروز بود.
سردرگمی در بورس
مسعود مهدیان - کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با اکوایران گفت: معاملات امروز بورس تهران با نوعی سردرگمی، اما متمایل به خوش بینی نسبت به جریان مذاکرات آغاز شد و در نهایت با رشد حدود 15هزار واحدی و ارزش معاملات خرد بالای 7هزار میلیارد و ورود پول حقیقی حدود 200میلیاردتومان پایان یافت.
وی در ادامه افزود: در این بین گروه بانکی و همچنین صندق های اهرمی بیشتر مورد توجه فعالین قرار داشتند چرا که صنعت بانک به واسطه مذاکرات و گشایش های احتمالی اقتصادی و در نهایت رفع تحریم ها می توانند پتانسیل های زیادی را داشته باشند.
اثر بسزای مذاکرات بر بازارسرمایه
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: باتوجه به تجربه بازارسرمایه جز اولین بازارهایی است که واکنش سریع به خبرها و همچین اتفاقاتی می دهد و می توان گفت اثرگذاری قابل توجه ای در مولفه های اقتصادی کشور خواهد داشت.
به گفته مهدیان؛ در این بین باید به این نکته هم اشاره کرد که به لحاظ ارزندگی به جهت ارزش دلاری و یا بحث بنیادی باتوجه رشد دلار توفقی بازار سرمایه از ارزندگی معقولی برخوردار است و آن سو بازارهای موازی همچون طلا ودلار رشدهای زیادی را تجربه کردند که در صورت رسیدن اخبار مثبت از مذاکرات می توان شاهد افت دلار و طلا وخالی شدن مقطعی آهسته و مقطعی آنها باشیم و بورس تهران میزبان پول های خارج شده از این بازارها می تواند باشد به شرط مهیا شدن بستر بازار توسط بازارساز و جذب نقدینگی های ذکر شده است.
اقتصاد ایران در گرو توافق
و در نهایت گفت: امیدواریم چشم انداز مثبتی از نتیجه مذاکرات حاصل شود و اقتصاد کشور و به تبع آن بورس تهران بتوانند به جایگاه اصلی خود؛ یعنی آینه تمام نمای اقتصاد کشور بازگردد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
انتظار بازار دلار از دور چهارم مذاکره
-
چرخش پول به سمت سهمهای جامانده
-
ایران روی خط شکست؛ گزارش فایننشیال تایمز از بحران فرونشست زمین در کشور
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد