به گزارش اکوایران، بازار سرمایه در سومین روز از آخرین هفته تیر ماه با رشد 14هزار واحدی همراه بود و در نهایت شاخص‌های بورس و فرابورس سبزپوش ماندند.

در این بین،  57 درصد نمادهای بورسی مثبت بودند و 43 درصد دیگر منفی معامله شدند. به عبارتی  414 نماد در بازار امروز سبزپوش و 311 نماد دیگر قرمزپوش ماندند. همچنین نمادهای فولاد، غگیلا و شپدیس بیشترین خروج پول حقیقی را تجربه کردند و در مقابل سپیدار،‌ شبندر و نوری دارای بیشترین ورود نقدینگی بودند.

در خصوص صنایع برتر در معاملات امروز هم باید گفت که نفتی‌ها، سیمانی‌ها و شیمیایی‌ها شاهد بیشترین ورود سرمایه بودند و در مقابل گروه‌های سرمایه‌گذاری، معادن و چند رشته‌ای تجربه فرار پول را داشتند.

از سوی دیگر، در معاملات امروز بعد از مدت‌ها شاهد ورود نقدینگی به تالار شیشه‌ای و صندوق کالایی بودیم؛  ولی سرمایه‌ها از صندوق‌های بادرآمد ثابت در حال خروج  هستند.

نکته قابل توجه داد و ستدهای روز جاری در خصوص ارزش معاملات است؛ در بورس امروز ارزش معاملات خرد بسیار بی‌رمق و کج حجم بود، ‌ولی ارزش معاملات کل به‌طور چشم‌گیری افزایش یافت. همچنین ارزش صفوف خرید بعد از چند هفته افزایش داشتند و ارزش صفوف فروش هم کاهشی بودند؛ در نتیجه به‌نظر می‌رسد بازار سرمایه از دوران جنگ تاکنون کمی به تعادل رسیده است.

رشد شاخص کل بورس با چاشنی مذاکرات

نوید سالک،  فعال بازار سهام در گفت‌وگو با اکوایران گفت: شاخص کل در روز دوشنبه با تغییرات مثبت به کار خود پایان داد تا روند صعودی‌ای که بعد از کاهش التهابات ناشی از جنگ و با حمایت نهادهای دولتی، از شنبه هفته گذشته 21 تیرماه آغاز شده بود، همچنان ادامه یابد. در نتیجه به‌نظر می‌رسد اقدامات حمایتی صورت گرفته در طی هفته گذشته همراه با خبرهای مذاکرات هسته‌ای، توانسته تا حدودی تاثیر خود را بر بازار سرمایه بگذارد و منجر به رشد شاخص کل در طی این مدت شود.

وی در ادامه افزود: در طول بازار امروز هم شاهد افزایش قیمت نسبتا متوازن اکثر نمادها بودیم و رشد متناسب شاخص هم‌وزن با شاخص‌کل هم بیان‌گر وضعیت مناسب بازار امروز برای سهامداران نمادهای کوچک‌تر بود؛ همچنین نمادهای صنعت سیمان که در طی سال‌های گذشته نیز عملکرد نسبتا مناسبی داشته‌اند، در بازار امروز هم ورود پول حقیقی قابل توجه و افزایش قیمت مناسبی داشت.

نمره قابل قبول از آن داد و ستدهای امروز

این فعال بازار سهام تصریح کرد: لازم به ذکر است در طی بازار تعداد 40 نماد کار خود را با کاهش قیمت آغاز کردند، اما تا انتهای ساعت معاملاتی صف خرید شدند و این امر بیان‌گر وضعیت مناسب بازار امروز است.

 انتظار بهبود شرایط صندوق‌های اهرمی

به گفته سالک؛ انتظار می‌رود رفته ‌رفته وضعیت صندوق های سهامی، خصوصا اهرمی ها هم نسبت به نیمه اول تیرماه بهبود یافته و این امر می تواند یکی از عوامل برای رشد روزهای آینده بازار سرمایه هم محسوب شود.

این تحلیلگر بازار سرمایه در پایان عنوان کرد: در نهایت در روزی که بازارهای موازی مانند طلا و دلار هم صعودی بودند، رشد شاخص کل می تواند بیان‌گر اراده بازارساز برای سبز نگهداشتن بازار سرمایه در میان‌مدت باشد.   

photo_2025-07-21_13-42-22