با دستور پزشکیان اجرایی میشود:
تغییر در تخصیص ارز به واردات گوشت قرمز/ صادرات مرغ ممنوع شد
سرپرست معاونت برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی، از توقف صادرات مرغ در ماه جاری به دلیل تنظیم بازار خبر داد و گفت که صادرات مرغ با توجه به استفاده از نهادههای یارانهدار منطقی نیست.

به گزارش اکوایران، اکبر فتحی، سرپرست معاونت برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، درباره وضعیت صادرات مرغ در ایران گفت: صادرات مرغ در کشور به صورت محدود و با هدف تنظیم بازار انجام میشود.
به گفته او، در شرایطی که تولید مرغ نوسان دارد و عرضه از تقاضا پیشی میگیرد، این مازاد عرضه باید یا توسط شرکت پشتیبانی امور دام جمعآوری شود تا مرغداران متضرر نشوند، یا برای آن سقف صادراتی مشخص گردد.
فتحی تاکید کرد که از آنجا که تولید مرغ با استفاده از نهادههای یارانهدار انجام میشود، صادرات آن منطقی به نظر نمیرسد.
او همچنین اعلام کرد که در ماه جاری، شرکت پشتیبانی امور دام موظف است، ذخایر خود را از محل تولید داخل تامین کند و به همین دلیل صادرات مرغ انجام نخواهد شد.
بنا به گزارش ایلنا، فتحی در خصوص تغییر تخصیص ارز به واردات گوشت قرمز نیز گفت که تا پایان سال هیچ تغییری در ارز تخصیصی به کالاهای اساسی کشاورزی ایجاد نخواهد شد.
او افزود که این تصمیم از سوی رئیسجمهوری اتخاذ شده و گوشت قرمز نیز مشمول همین دستور است. با این حال، وزارت جهاد کشاورزی در تلاش است تا شرایط رقابت برای تولیدات داخلی با واردات را افزایش دهد.
او همچنین به مشکلات پیشین صنعت دامداری در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت که در آن سال، حذف ارز ترجیحی باعث افزایش چهار برابری سرمایه در گردش واحدهای تولیدی شد و دامداران مجبور به کشتار دامهای مولد خود شدند. اما اکنون صنعت دامداری ترمیم شده و با مازاد دام روبهروست.
دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی نیز گفت که برای واردات گوشت قرمز ارز ۲۸۵۰۰ تومانی تخصیص داده میشود، اما این ارز به تولیدات داخلی اختصاص نمییابد و برای ایجاد شرایط رقابت، تغییراتی در تخصیص نوع ارز صورت خواهد گرفت.
فتحی درباره نگرانی تولیدکنندگان از کمبود انرژی در شرایط سرمای شدید نیز گفت که هر گونه اختلال در تامین انرژی تولید را تحت تاثیر قرار میدهد، اما طبق مذاکرات صورت گرفته در دولت، قطع انرژی واحدهای تولیدی کشاورزی در آخرین مرحله از قطعی برق انجام خواهد شد.
او افزود که بیشتر واحدهای تولیدی دوگانهسوز هستند و در صورت بروز مشکل در تامین برق، میتوانند از گازوئیل برای ادامه تولید استفاده کنند.
در رابطه با آلودگی احتمالی برنجهای وارداتی، نیز فتحی توضیح داد که مشکلات مربوط به این برنجها از همان ابتدا مطرح شد و در حال حاضر موضوع آلودگی نیست، بلکه اختلاط انواع مختلف برنجهای وارداتی با برنجهایی است که ابهاماتی در مورد آنها وجود دارد.
وزارت جهاد کشاورزی توزیع این برنجها را ممنوع اعلام کرده است تا وضعیت آنها مشخص شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
انتظار بازار دلار از دور چهارم مذاکره
-
چرخش پول به سمت سهمهای جامانده
-
ایران روی خط شکست؛ گزارش فایننشیال تایمز از بحران فرونشست زمین در کشور
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد