بورس غلات بریکس؛ گامی برای استقلال مالی از غرب
اکوایران: کشورهای عضو بریکس برای تقویت همکاریهای اقتصادی و ایجاد سازوکارهای مالی مستقل از ساختارهای غربمحور، روسیه اعلام کرد در حال نهایی کردن طرحی برای ایجاد یک بورس غلات مشترک میان کشورهای عضو بریکس است.

به گزارش اکوایران؛ روسیه این طرح را به توجه به هدف تقویت امنیت غذایی، تنظیم قیمتها به دور از نفوذ بازارهای غربی، و تقویت مبادلات تجاری غلات میان اعضای بریکس در حال پیگیری است.
ماکسیم مارکوویچ، معاون وزیر کشاورزی روسیه، در جریان مجمع اقتصادی سن پترزبورگ، اعلام کرد که روسیه در حال نهایی کردن طرح ایجاد یک بورس غلات بین کشورهای عضو بریکس است و قصد دارد به زودی آن را به سایر اعضای بریکس ارائه دهد.
مارکوویچ معتقد است ایده تأسیس بورس غلات مورد حمایت همه اعضای بلوک تجاری خواهد بود.
مارکوویچ خاطرنشان کرد که دیمیتری پاتروشف، وزیر کشاورزی روسیه در یک کنفرانس مطبوعاتی در اوایل ماه ژوئن اظهار داشت که تاسیس بورس غلات، وابستگی این بلوک به «پلتفرمهای تجاری غربی» را کاهش میدهد و ایجاد زیرساختهای «لازم برای بهبود کارایی بازار غلات» را تسهیل میکند.
مقامات دولتی روسیه در سالهای اخیر بارها و بهطور مکرر از سلطه بورسهای کالای غربی به ویژه بورس شیکاگو (CBOT) و بورس لندن (ICE) بر روند قیمتگذاری جهانی غلات انتقاد کردهاند. روسیه به عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان گندم و غلات در جهان، خواستار بازنگری در ساختارهای بینالمللی قیمتگذاری کالاهای استراتژیک کشاورزی است.
با این حال، کارشناسان معتقدند که ایده تبادل غلات بین کشورهای عضو بریکس، برعکس با هدف افزایش قیمتهای جهانی است.
بریکس (BRICS) که اکنون شامل کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی و اعضای جدیدی مانند ایران، مصر، اتیوپی و امارات است، نماینده بخش بزرگی از جمعیت و تولید جهانی به شمار میرود. این کشورها سهم بالایی در تولید محصولات کشاورزی، بهویژه غلات، دارند.
به گزارش انجمن غلات، به طور خاص، روسیه و هند از صادرکنندگان و مصرفکنندگان عمده غلات هستند، و چین بزرگترین واردکننده غلات در جهان محسوب میشود. وابستگی بازار غلات جهانی به بورسهای غربی مانند شیکاگو (CBOT) و یورونکست پاریس باعث شده تا قیمتگذاری غلات بیش از حد تحت تأثیر سیاستهای غربی باشد.
براساس برآوردهای اتحادیه صادرکنندگان غلات روسیه، بورس بریکس ۳۰ تا ۴۰ درصد از تجارت جهانی محصولات غلات کلیدی را در خود جای خواهد داد. به عنوان مثال، کشورهای بریکس سالانه حدود ۳۴۸ میلیون تن گندم تولید میکنند که معادل ۴۴ درصد از تولید جهانی است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پشت صحنه دیدار سوم ترامپ و بیبی در کاخ سفید؛ سه سناریوی احتمالی
-
دریای سرخ دوباره غرق در آتش؛ بازگشت غرب در لحظه حساس؟
-
رئالیسم جدید ترامپ جهان را به سوی جنگ بزرگ بعدی سوق میدهد؟
-
رفع مشکلات خدمات بانک سپه بعد از حمله سایبری
-
اولین آمار بعد از انفجار در بندر شهید رجایی
-
پزشکیان در گفتوگو با تاکر کارلسون: اسرائیل قصد ترور من را داشت/ آماده همکاری با آمریکاییها هستیم
-
حداقل بودجه برای رهن آپارتمان 2خوابه در تهران؛ از ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان
-
احتیاط شرکتهای چینی حاضر در ایران
-
سخنگوی دولت: مذاکره با احترام ممکن است، نه با حمله به فردو