به گزارش اکوایران، تنها چند روز پیش از شروع مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا و دو روز پس از اظهارات «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا درباره ضرورت موفقیت این مذاکرات، وزارت خزانه‌داری آمریکا در عصر چهارشنبه از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران خبر داد.

در بیانیه منتشر شده از سوی این وزارتخانه، آمریکا پنج نهاد و یک فرد را به بهانه حمایت از برنامه هسته‌ای ایران تحت تحریم قرار داده است.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در سخنانی ادعا کرد که تلاش‌های ایران برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای تهدیدی جدی برای آمریکا و ثبات منطقه‌ای است. او افزود: «وزارت خزانه‌داری آمریکا به استفاده از ابزارهای خود برای جلوگیری از پیشبرد برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داد.»

تحریم شرکت‌ها و افراد مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران

وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین شرکت فنی و مهندسی آتبین ایستا (AIT) مستقر در ایران، «مجید مسلط»، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل این شرکت، شرکت پگاه آلومینیوم اراک، شرکت نیروی توریوم (TPC)، شرکت ساخت و توسعه راکتورهای پارس (ساترا پارس) و شرکت صنایع آذرآب را تحریم کرده است. این شرکت‌ها به‌ویژه در تولید و تأمین تجهیزات برای برنامه هسته‌ای ایران نقش دارند.

ادعای ترامپ درباره آمادگی برای مذاکرات با ایران

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در تاریخ ۴ فوریه ۲۰۲۵ (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) با امضای یادداشتی برای ادامه سیاست فشار حداکثری علیه ایران، ادعا کرد که آماده گفتگو با رئیس‌جمهور ایران است. او گفت: «این برای ایران بسیار سخت است، امیدوارم مجبور نباشیم به آن روی بیاوریم.» ترامپ همچنین به تاریخ ۷ مارس ۲۰۲۵ (۱۷ اسفند ۱۴۰۳) اعلام کرد که نامه‌ای به رهبر عالی ایران ارسال کرده و درخواست مذاکره داده است.

وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد که پاسخ رسمی ایران به نامه ترامپ در ۶ فروردین ۱۴۰۴ به‌طور مقتضی و از طریق عمان ارسال شده است. این پاسخ تأکید بر عدم مذاکره مستقیم تحت شرایط فشار حداکثری و تهدیدات نظامی داشت، اما مذاکرات غیرمستقیم همچنان ادامه خواهد یافت.

آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان

پس از اظهارات ترامپ مبنی بر برگزاری مذاکرات مستقیم، وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد که مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا روز شنبه ۲۳ فروردین در عمان آغاز خواهد شد. عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، این مذاکرات را فرصتی برای شفاف‌سازی مواضع و آزمونی برای آمریکا دانست. او تأکید کرد که ایران آماده است با جدیت وارد گفتگو شود و برای دستیابی به توافق تلاش کند.

مقامات دولت آمریکا همچنان در سخنان خود تضادهایی را نشان می‌دهند؛ در حالی که به مذاکره مستقیم با ایران امیدوارند، همچنان تهدید به اقدام نظامی علیه ایران دارند. این مواضع، واکنش‌های مختلفی را از سوی ایران به همراه داشته است.