مایک آنتون

به گزارش اکوایران، در شرایطی که روز پنج‌شنبه روزنامه پولیتیکو از مایک آنتون، مدیر برنامه‌ریزی سیاستگذاری ایالات متحده به عنوان رئیس هیئت کارشناسی این کشور در مذاکرات هسته‌ای با ایران نام برده که روزنامه واشنگتن پست نوشته او هیچ تخصص شناخته شده‌ای در دانش هسته‌ای ندارد.

مایک آنتون که از چهره‌های برجسته جنبش MAGA (دوباره آمریکا را سرافراز سازیم) است، در دولت اول ترامپ در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، سخنگوی شورای امنیت کاخ سفید بود و در دوران ریاست‌جمهوری جورج دبلیو بوش نیز همین سمت را داشت. او منتقد جدی برجام و طرفدار فشار بر ایران برای محدود کردن برنامه هسته‌ای و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران است. او طرفدار رویکردهای سخت‌گیرانه‌تر نسبت به ایران بوده و معتقد به دیپلماسی همراه با فشار اقتصادی و نظامی است‌.

مایکل آنتون ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ و با آغاز ریاست‌ جمهوری دونالد ترامپ، به عنوان سی و سومین مدیر ستاد برنامه‌ریزی سیاست‌گذاری وزیر امور خارجه ایالات متحده منصوب شد. آن ماری اسلاتر، جیکوب سالیوان و برایان هوک از جمله افرادی بوده‌اند که در دوره‌های پیشین این نقش را در وزارت خارجه به عهده داشته‌اند.

این سمت مستلزم تسلط بر مسائل امنیت ملی و خطرات تهدیدکننده ایالات متحده،‌ تعیین سیاست‌های کلی سیاست خارجی کوتاه و بلندمدت و همچنین مشارکت در نوشتن سخنرانی‌های رئیس‌جمهور است.

ریاست ستاد برنامه‌ریزی و سیاستگذاری وزارت خارجه آمریکا معمولا در برنامه و عملیات‌های مهم حضور دارد مثلا در زمان حمله موشکی آمریکا به سوریه در حمص در آوریل ۲۰۱۷ آقای آنتون در اتاقی در کنار سایر مقام‌های امنیتی و دونالد ترامپ نشسته بود.

او در مجموع ۹ سال در استخدام دولت فدرال آمریکا بوده است. آنتون حضور پر سر و صدایی در مطبوعات نداشته و بیشتر در پشت صحنه بوده است.

او با مؤسسات محافظه‌کار مثل کلرمونت همکاری دارد و مقاله معروف «پرواز ۹۳» را نوشته که از ترامپ حمایت کرد. 

همچنین آنتون می گوید اسلام با غرب سازگار نیست، که ممکن است دیدگاهش درباره جمهوری اسلامی را شکل دهد. او با این نظریه موافق است که مهار بهتر از تقابل است.

مذاکرات ایران با آمریکا در ایستگاه سوم

دور سوم گفت‌وگوهای ایران و آمریکا شنبه -6 اردیبهشت- در عمان برگزار خواهد شد. دور دوم مذاکرات 30 فروردین به میانجی‌گری مسقط در یکی از مکان‌های دیپلماتیک عمان در رم برگزار شد.

این دوره از مذاکرات ایران و آمریکا همچون دور قبلی که ۲۳ فروردین در مسقط برگزار شد، به صورت غیرمستقیم و به صورت مکتوب و شفاهی با میانجیگری وزیر خارجه عمان برگزار شد.

طبق اعلام مقام‌های ایران، موضوعات فراهسته‌ای از جمله توانمندی‌های دفاعی و مسائل منطقه‌ای موضوع گفت‌وگوها نبوده و نخواهد بود.

همچون دور اول این مذاکرات ریاست هیات ایران در این دور از مذاکرات بر عهده سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران و ریاست هیات آمریکایی برعهده استیو ویتکاف، مذاکره کننده ارشد آمریکایی بود.

مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزیر خارجه، کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت خارجه، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه و بهزاد صابری، مشاور وزیر خارجه از جمله کسانی هستند که عراقچی را مانند دوره قبل در این دوره از مذاکرات همراهی کردند.