به گزارش اکوایران، بزرگترین فروشندگان تلفن هوشمند چین در سال ۲۰۲۴ اپل را کنار زده و این شرکت آمریکایی را به رتبه سوم بزرگترین بازار دنیا تنزل دادند.

به گزارش ایسنا، جدیدترین داده‌های شرکت تحقیقاتی کانالایز (Canalys) نشان داد اپل در سال ۲۰۲۴ از جایگاه بزرگ‌ترین فروشنده گوشی‌های هوشمند در چین سقوط کرد و با کاهش ۱۷ درصدی فروش سالانه اپل در این کشور، برندهای چینی ویوو و هواوی از سازنده آیفون سبقت گرفتند. 

چرا چین اپل را کنار زد؟

برای کل سال، شرکت سازنده گوشی‌های هوشمند اقتصادی ویوو، ۱۷ درصد از سهم بازار چین را در اختیار گرفت و پس از آن، هواوی با ۱۶ درصد سهم در رتبه دوم و اپل، با ۱۵ درصد، در رتبه سوم جای گرفت. این کاهش همچنین نشان می‌دهد چگونه عواملی مانند عدم وجود قابلیت‌های هوش مصنوعی در جدیدترین آیفون‌های فروخته شده در چین، به رقابت پذیری اپل آسیب زده است.

توبی ژو، تحلیلگر کانالایز گفت: این بدترین عملکرد سالانه اپل در چین است. موقعیت اپل در بازار گوشی‌های گران قیمت با چالش‌های متعددی شامل عرضه مداوم پرچمداران هواوی، تکثیر گوشی‌های تاشو داخلی در بخش‌ مدل‌های رده بالا و برندهای اندرویدی مانند شیائومی و ویوو که وفاداری مصرف‌کنندگان را با نوآوری‌های فناوری ایجاد می‌کنند، مواجه است.

چالش اپل در زمین هواوی

اپل پس از تحریم‌های آمریکا علیه هواوی در سال ۲۰۱۹ که دسترسی این غول چینی را به فناوری آمریکایی محدود کرد، به مدت چهار سال از رشد مداوم برخوردار بود. اما هواوی در اوت سال ۲۰۲۳، با عرضه یک گوشی قدرتمند، به بازار گوشی‌های گران قیمت بازگشت و برتری سازنده آیفون را به چالش کشید. این شرکت چینی در سه ماهه چهارم، ۲۴ درصد افزایش فروش داشت.

اپل برای دفاع از سهم بازار خود در برابر رقابت رو به رشد برندهای چینی مانند هواوی، به تخفیف های کم سابقه روی آورد. این شرکت از چهارم تا هفتم ژانویه در چین، فروش فوق العاده چهار روزه، برای چندین مدل آیفون عرضه کرد و تخفیف هایی بالغ بر ۵۰۰ یوان (۶۸.۵۰ دلار) برای جدیدترین مدل‌های آیفون ارائه کرد.

وضعیت پیچیده شرکت های آمریکایی در چین

به گزارش اکوایران، پیش از این نیز نشریه اکونومیست از وضعیت پیچیده شرکت‌های آمریکایی در چین گزارش داده است و توضیح داده است که چرا این کشور دیگر مثل قدیم برای این شرکت‌ها جذاب نیست.

شرکت‌هایی که با کاهش فروش در چین مواجه‌اند، از اپل، غول فناوری، و فولکس‌واگن، خودروساز تا استارباکس، زنجیره قهوه و ال‌وی‌ام‌اچ، شرکت لوکس چندملیتی را شامل می‌شوند. رئیس منطقه‌ای یکی از شرکت‌های جهانی گلایه می‌کند «در این مرحله [تا به الان]، باید از این بحران عبور می‌کردیم».

اگر دونالد ترامپ تهدید خود برای افزایش تعرفه‌ها بر کالاهای چینی را عملی کند، شی جین‌پینگ ممکن است در واکنش شرایط شرایط را برای شرکت‌های آمریکایی سخت‌تر کند. اندرو پولک از تریویوم چاینا، یک شرکت مشاور، می‌گوید شرکت‌های خارجی در چین در میانه یک کشمکش ژئوپلیتیکی خطرناک گرفتار شده‌اند. مشکلات آن‌ها به این زودی‌ها پایان نخواهد یافت.