دغدغه اصلی وزیر کشور: انسداد فیزیکی مرزها و ساماندهی اتباع غیرمجاز
اکوایران: وزیر کشور بارها در اظهارنظرها و سخنرانیهای خود بر موضوع انسداد فیزیکی مرزهای شرقی کشور و لزوم ساماندهی اتباع خارجی غیرمجاز تاکید کرده است. در این گزارش نگاهی انداختهایم به مواضع اسکندر مومنی در این خصوص و گزارشهایی که از چگونگی تداوم این طرح داده است.
به گزارش اکوایران، اسکندر مومنی، وزیر کشور امروز -21 آبان- در بدو ورود به استان چهارمحال و بختیاری در فرودگاه شهرکرد به خبرنگار «ایرنا» گفت: موضوع انسداد مرز سیستان و بلوچستان با جدیت دنبال میشود و اکنون شرایط عمومی و امنیتی خوبی در مرزهای منطقه حاکم است.
موضوع انسداد فیزیکی مرزهای شرقی موضوعی است که وزیر کشور بارها در اظهارات و مراسمهای گوناگون بر آن تاکید کرده است. در ادامه نگاهی انداختهایم به این اظهارات و روند اجرایی این طرح.
ساماندهی اتباع غیرمجاز، اولویت انسداد مرز
مومنی در 18 آبان در جریان سفر به استان مرکزی بهمنظور معارفه استاندار جدید این استان، درخصوص ساماندهی اتباع گفت: موضوع ساماندهی اتباع خارجی مراحل مختلفی دارد که بخشی از آن کنترل مرزهاست. در هفته گذشته از مرزهای شرقی بازدید شد، روند انسداد مرز شدت بیشتری گرفته و در یک فاصله زمانی مناسب، موضوع انسداد مرز به اتمام میرسد. در اولویت اول در این طرح، ساماندهی اتباع غیر مجاز است.
وزیر کشور پیش از مراسم معارفه استاندار جدید مرکزی در جمع خبرنگاران از ادامه انسداد فیزیکی مرزهای شرقی کشور و همچنین روند انتخاب استانداران باقیمانده دولت گفت.
بخشی از انسداد مرز به صورت دیوار است
وزیر کشور در حاشیه جلسه هیات دولت در 16 آبان نیز با اشاره به تداوم انسداد مرزهای شرقی عنوان کرد: «بخشی از انسداد مرز به صورت دیوار است و بخشی اقدامات اپتیکی و راداری البته سهم دادن و استفاده از مرزنشینها میتواند بهترین کمک برای امنیت پایدار مناطق مرزی باشد.»
بهرهبرداری از طرح انسداد مرزی در نیمه اول سال آینده
وزیر کشور در 12 آبان در حاشیه بازدید از طرح انسداد مرز در شهرستان مرزی میرجاوه با اشاره به اینکه فاز نخست این طرح انسداد مرزی سیستان و بلوچستان حدود ۹۰ کیلومتر بوده که از اواخر خردادماه آغاز شده است، اظهار داشت: بر اساس پیشبینیها این طرح انسداد مرزی در نیمه اول سال آینده به اتمام و مرحله بهرهبرداری میرسد.
اکوایران: به گفته وزیر کشور و بر اساس پیشبینیها، طرح انسداد مرزهای شرقی در نیمه اول سال آینده به اتمام و مرحله بهرهبرداری میرسد.
اخراج اتباع غیر مجاز، اولویت اول است
همزمان با آغاز کار دولت چهاردهم در سال جاری، وعده ساماندهی و اخراج اتباع غیرمجاز توسط وزیر کشور به مردم داده شد.
اسکندر مومنی، وزیر کشور درگفتوگو با «خانه ملت» در 30 مهرماه در خصوص نشست با اعضای کمیسیون امورداخلی کشور و شوراهای مجلس گفت: در این نشست بحث امنیت در استان سیستان و بلوچستان، آخرین وضعیت اتباع غیرمجاز در کشور و سازمان ملی مهاجرت مورد بررسی قرار گرفت.
وی اضافه کرد: در این نشست نمایندگان مطالبی در خصوص اتباع غیرمجاز بیان کرده و مقرر شد که در گام بعدی فرایند تشکیل سازمان ملی مهاجرت در اولویت قرار گیرد البته کار های ابتدایی آن شروع شده است. در خصوص امنیت استان سیستان وبلوچستان نیز تصمیمات خوبی اتخاذ شده است.
پذیرش این تعداد اتباع برای کشور ممکن نیست
مومنی در ادامه مصاحبهاش با «خانه ملت» به موضوع ساماندهی اتباع غیر مجاز اشاره کرد و گفت: با اتباع اشتراکات بسیاری داریم اما هر کشوری قانون و مقررات خاص خود را دارد. پذیرش این تعداد اتباع برای کشور ممکن نیست و اولویت اول اخراج اتباع غیر مجاز است. کارها شروع شده و اقدامات در حال انجام است. بحث ساماندهی اتباع در هر کشور بدین صورت است که هر فردی که بصورت مجاز وارد کشور شده مانند سایر شهروندان آن کشور زندگی می کنند.
اکوایران: رئیس پلیس اماکن فراجا از اتمام مهلت یک ماهه به اصناف برای اخراج کارگران اتباع غیر مجاز در کشور خبر داد. در این گزارش نگاهی انداختیم به وضعیت اتباع غیرمجاز در کشور و روند ساماندهی آنان.
ارتش، مسئول انسداد فیزیکی مرز
سرتیپ نوذر نعمتی، جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در 2 مهر در گفتوگویی با «مهر» با بیان اینکه مأموریت انسداد مرز با کشور افغانستان به نیروی زمینی ارتش واگذار شده است، اظهار داشت: اقدامات زیرساختی زیادی باید صورتگیرد تا کار عملی آن شروع شود.
پیش از این نیز سرتیپ دوم ستاد احمد اکبری، فرمانده گروه مهندسی ۴۴۴ نیروی زمینی ارتش در دیدار با فرماندار تایباد، در ۲ مرداد امسال، گفت که عملیات فنی انسداد در نوار مرزهای مشترک استان خراسان رضوی با کشور افغانستان به طول ۳۰۰ کیلومتر در حال انجام است. او طول این دیوار را هم ۴ متر عنوان کرده و توضیح داده بود: طرح انسداد مرزهای شمال شرق کشور با چهار گروه مهندسی ارتش و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) در حال انجام است.
حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه ریاست جمهوری در امور افغانستان در ۲۰ خرداد سال جاری از آغاز دیوارکشی و انسداد فیزیکی بین مرز ایران و افغانستان خبر داد.
اکوایران: جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش از واگذاری انسداد مرز افغانستان به نیروی زمینی ارتش خبر داد و گفت: بیش از ۱۰ کیلومتر دیوار در مرزهای شرقی کار گذاشته شده است. در این گزارش نگاهی میاندازیم به جزئیات این پروژه و علت اجرا آن.
«انسداد مرزها باید یکپارچه باشد»
اسکندر مومنی در ۱۹ شهریور امسال نیز در گفتوگوی تلویزیونی با اشاره به لزوم انسداد مرزها افزود: امروزه بر کسی پوشیده نیست که کنترل مرزها مانند چاردیواری خانه است و انسداد مرزها از ناامنیها جلوگیری میکند. انسداد مرزها به صورت دیوارکشی است و بخشی هم کانال و سیم خاردار و بخشی هم کنترل اپتیکی و الکترونیکی است. انسداد باید یکپارچه [باشد] و کل مرز مسدود شود؛ نیروهای مسلح هم کار را شروع کردهاند.
او همچنین تاکید کرد: در منطقهای هستیم که بخشی از ناامنیهای از مرزهای شرقی وارد کشور میشود. انسداد مرزها در برنامه هفتم تکلیف شده و امیدواریم منابع لازم هم برای آن در نظر گرفته شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم