بازدید نظامیان ۸ کشور از بوموسی و تنگه هرمز؛ نمایش قدرت دفاعی و دیپلماسی ایران
اکوایران: گروهی از نظامیان ۸ کشور جهان با همراهی سرلشکر سید یحیی صفوی، مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا، از جزیره بوموسی و تنگه هرمز بازدید کردند.
به گزارش اکوایران، جمعی از نظامیان ۸ کشور جهان که در حال گذراندن دوره دفاع ملی در دانشگاه عالی دفاع ملی هستند، امروز -23 دی ماه- در سفری سهروزه به همراه سرلشکر سید یحیی صفوی و رئیس دانشکده بینالملل دانشگاه، از جزیره بوموسی و تنگه هرمز بازدید کردند.
سرلشکر صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا، در تشریح اهداف این بازدید گفت: «این سفر علمی بهمنظور معرفی بخشی از پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در زمینههای دفاع و امنیت خلیج فارس، تنگه هرمز، ترانزیت، انرژی و صنعت و همچنین تقویت روابط میان ایران و کشورهای پیرامون، از جمله هند، چین، پاکستان، ترکمنستان، عراق، عمان و یمن انجام شده است.»
به گزارش تسنیم، دانشجویان خارجی طی این سفر از بندر شهید رجایی، پالایشگاه ستاره خلیج فارس، شرکت فولاد هرمزگان، صنایع کشتیسازی، محیطشناسی جزیره بوموسی، ناوشکن جماران و بخشی از توانمندیهای نیروی دریایی سپاه بازدید کردند. همچنین، در نشستی صمیمانه با سردار تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه، شرکت کردند.
سرلشکر صفوی با تأکید بر اهمیت دیپلماسی علمی در رویکردهای دفاعی و امنیتی گفت: «تبادل دانشجو میان ارتشهای مختلف جهان یکی از عرصههای مهم تقویت دیپلماسی دفاعی به شمار میرود. امروز تعداد قابل توجهی از نظامیان کشورهای مختلف در دانشگاه عالی دفاع ملی ایران مشغول به تحصیل در دورههای نظامی هستند.»
او افزود: «دیپلماسی دفاعی میان نیروهای مسلح ایران و کشورهای همسایه و فرامنطقهای، صلح و امنیت را برای دولتها و ملتهای همسو به ارمغان میآورد. فهم مشترک از تهدیدات و منافع مشترک نیازمند دیپلماسی فعال دفاعی است. جمهوری اسلامی ایران با ایجاد روابط دفاعی، امنیتی و اقتصادی با ۱۵ کشور همسایه و قدرتهای قاره آسیا، نقش مؤثری در ثبات و امنیت پایدار منطقهای و سازمانهای بینالمللی نظیر شانگهای و بریکس ایفا کرده است.»
جزیره بوموسی و تنگه هرمز؛ کانون استراتژیک امنیتی ایران
جزیره بوموسی و تنگه هرمز از مناطق استراتژیک و حساس در خلیج فارس بهشمار میروند. جزیره بوموسی، با مساحت حدود ۱۲ کیلومتر مربع، در نزدیکی تنگه هرمز واقع شده و همواره بهعنوان نقطهای مهم در معادلات ژئوپلیتیکی منطقه مطرح بوده است. تنگه هرمز نیز یکی از مهمترین گذرگاههای آبی جهان است که حدود یکسوم نفت خام جهان از آن عبور میکند.
ایران با تاکید بر اهمیت این مناطق، همواره تلاش کرده است تا با تقویت روابط دفاعی و امنیتی با کشورهای همسایه و فرامنطقهای، ثبات و امنیت پایدار را در خلیج فارس و تنگه هرمز حفظ کند.
در این راستا، تبادل دانشجو و همکاریهای علمی-نظامی با ارتشهای دیگر کشورها، بهویژه از طریق دانشگاه عالی دفاع ملی، بهعنوان بخشی از دیپلماسی دفاعی ایران مورد توجه قرار گرفته است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
واکنش چین به پیشنهاد ترامپ برای مالکیت 50 درصدی آمریکا بر تیکتاک
-
از زمین تا آسمان؛ تصاویری از ساخت موشک، در شهر زیرزمینی نیروهای مسلح ایران
-
توصیف ترامپ از فردای آغاز ریاستجمهوریاش/ بدون آنکه رئیسجمهور باشم به توافق آتشبس دست یافتیم
-
سایپا خیال مشتریان را راحت کرد / افزایش قیمت این خودرو قطعی شد
-
ایلان ماسک میانجیگر مذاکره با آمریکا؟
-
وقتی بازنشستگان تأمیناجتماعی از دریافت حقشان خط میخورند/ متناسبسازی؛ شاید وقتی دیگر؟
-
آخرین وضعیت طرح ساماندهی کارکنان دولت/ جزئیات تشکیل کمیته سهجانبه
-
مشاور امنیت ملی ترامپ: در مورد ایران در ماه آینده تصمیمات کلیدی خواهیم گرفت
-
تداوم روند نزولی بورس / کانال 2 میلیون و 800 هزار واحدی شاخص کل از دست رفت