پایان بررسی لوایح پالرمو و CFT در کمیسیون مشترک مجمع / رأیگیری نهایی در صحن مجمع
بررسی لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام وارد مرحله نهایی شد؛ سخنگوی مجمع اعلام کرد که گزارش کمیسیون مشترک درباره این دو لایحه تکمیل شده و رأیگیری نهایی پس از استماع دیدگاههای دولت، مجلس و شورای نگهبان انجام خواهد گرفت.

به گزارش اکوایران، نشست کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی دو لایحه پالرمو و CFT، با حضور مسئولان ارشد دولت، نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیونهای تخصصی مجمع برگزار شد.
در این جلسه که به ریاست آیتالله صادق آملی لاریجانی برگزار شد، نمایندگان کمیسیونهای «اقتصادی»، «سیاسی، دفاعی و امنیتی»، و «حقوقی و قضایی» مجمع، به همراه رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بانک مرکزی و نمایندگان وزارت امور خارجه حضور داشتند.
به گزارش ایسنا، موضوع این نشست، بررسی آثار حقوقی پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) و بررسی موارد اختلافی میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان بود.
اعضای کمیسیون پس از استماع گزارش کارگروه متناظر در دبیرخانه مجمع، درباره ۱۰ مورد از ایرادات شورای نگهبان بحث و تبادل نظر کردند. همچنین موضوع «حق شرطهای جمهوری اسلامی» در پیوستن به این کنوانسیونها نیز در دستور کار قرار گرفت.
بر اساس مصوبه کمیسیون مشترک، گزارش نهایی در خصوص الحاق به CFT به صحن مجمع ارائه خواهد شد و پس از بررسی نهایی توسط اعضای مجمع، رأیگیری انجام میشود.
محسن دهنوی، سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعلام کرد که پنجمین جلسه کمیسیون مشترک درباره دو کنوانسیون CFT و پالرمو صبح امروز برگزار شده و بررسی بندهای این لوایح در کمیسیون به پایان رسیده است.
به گفته دهنوی، جلسه بعدی مجمع با حضور سران قوا و با دستور کار بررسی این دو لایحه برگزار میشود. او تأکید کرد که پس از شنیدن نظرات مجلس، دولت و کارشناسان، مجمع تشخیص وارد مرحله رأیگیری خواهد شد.
دهنوی با اشاره به آییننامه اداره جلسات مجمع گفت که لوایح به صورت بند به بند بررسی میشوند و پس از ارائه گزارش کمیسیون، ابتدا مجلس، سپس شورای نگهبان و دولت دیدگاههای خود را بیان میکنند. پس از آن نیز دو موافق و دو مخالف در مورد هر بند نظرات خود را مطرح کرده و نهایتاً رأیگیری صورت میگیرد.
بنا به گزارش ایسنا، او در پاسخ به سوالی درباره زمان نهایی شدن تصمیم مجمع گفت: «مجمع بنا دارد با دقت نظر، دیدگاههای موافقان و مخالفان و همچنین نظرات کارشناسی دولت و مجلس را استماع کند و در پایان، تصمیمی مبتنی بر صلاح مردم و منافع ملی اتخاذ کند.»
درخواست ۱۵۰ نماینده درباره تعویق تعیین تکلیف پالرمو و CFT
پیش از این و در همین راستا ۱۵۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ارسال نامهای به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، نسبت به پیامدهای احتمالی تصویب این لوایح هشدار داده و تأکید کردند که تا زمان رفع کامل تهدید فعالسازی مکانیسم ماشه، الحاق ایران به این کنوانسیونها را به صلاح نمیدانند.
به گزارش تسنیم، این نامه خطاب به آیتالله آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تنظیم شده و به امضای ۱۵۰ نماینده مجلس رسیده است. نمایندگان در این نامه، با اشاره به تجربههای پیشین و شرایط سیاسی و اقتصادی کنونی، تصریح کردهاند که الحاق ایران به این لوایح، در شرایط فعلی، میتواند زمینهساز آسیب به منافع ملی کشور باشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ترامپ در آستانه ترک مذاکرات؛ اروپا به تکاپو افتاد
-
انفجار در سوله شرکت «اوانار پارسیان» میمه اصفهان
-
ایران خودرو قدرت خود را به سایپا نشان داد / آرزویی که سایپایی ها امیدوارند زودتر برآورده شود
-
زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد
-
محکومیت بحرین به پرداخت خسارت به ایران
-
ادعای پاریس علیه برنامه هستهای تهران/ تحریمهای بینالمللی باز میگردد؟
-
سه عامل افت دلار
-
آغاز روند استیضاح وزیر راه؛ 41 نماینده این طرح را امضا کردند
-
معلمان بیشترین سهم را از صندوقهای بازنشستگی دارند