در بخشی از شهر که مورد استقبال گردشگران و خریداران در آخر هفته است، بیش از ۳۰ مورد آتش‌سوزی رخ داده و ۱۴ فروشگاه نیز تخریب یا غارت شده‌اند.

به گزارش اکوایران،  شامگاه شنبه در بارسلون، بیش از ۱۰۰ نفر بازداشت شدند. این افراد در جریان تجمعی «ضد نظام» شرکت کرده بودند و برخی از آن‌ها با پوشاندن صورت خود، اقدام به غارت فروشگاه‌ها و به آتش کشیدن مبلمان شهری در اطراف میدان مرکزی «پلازا د کاتالونیا» (Plaza de Catalunya) کردند.

تکرار الگوی فرانسوی در کاتالونیا

به نوشته خبرگزاری رویترز، نوریا پارلون، وزیر امور داخلی منطقه کاتالونیا در اسپانیا، اعلام کرد که حدود ۲۵ درصد از بازداشت‌شدگان زیر سن قانونی (نوجوان) هستند. او افزود که در بخشی از شهر که مورد استقبال گردشگران و خریداران در آخر هفته است، بیش از ۳۰ مورد آتش‌سوزی رخ داده و ۱۴ فروشگاه نیز تخریب یا غارت شده‌اند.

در شبکه‌های اجتماعی، از معترضان خواسته شده بود تا به جنبشی «ضد نظام» بپیوندند. در این پست‌ها از شعار «Institut Indignats» استفاده شده بود؛ عبارتی برگرفته از جنبش «Lyceés Indignés» (دبیرستانی‌های خشمگین) که اخیراً برای فراخوان دانش‌آموزان معترض در فرانسه به کار رفته بود.

photo_2026-10-25_06-48-41

اعتراضات در بارسلون، 24 اکتبر 2026/ عکس از آسوشیتدپرس

ویدیوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، افرادی را نشان می‌دهند که پس از پایین کشیده شدن کرکره‌های فروشگاه‌ها — اقدامی برای جلوگیری از غارت — در داخل مغازه‌ها، از جمله فروشگاه بزرگ «ال کورته اینگلس» (El Corte Inglés)، گرفتار شده‌اند. در تصاویر دیگر، معترضانی با لباس‌های سیاه و صورت‌های پوشیده دیده می‌شوند که با لگد شیشه‌های فروشگاه‌ها را می‌شکنند و کالاها را به سرقت می‌برند؛ اقدامی که در برخی موارد با تشویق تماشاگرانِ آنلاین نیز همراه بوده است.

غارت فروشگا‌ها

به نوشته یورونیوز، در این اعتراضات، معترضان به سمت مأموران پلیس سنگ و اشیاء سنگین پرتاب کردند؛ در همین حال، گروه‌هایی اقدام به ایجاد موانع (سنگربندی)، آتش زدن سطل‌های زباله و شکستن ویترین مغازه‌ها کردند. به گفته مقامات، این ناآرامی‌ها که اواخر بعدازظهر در حوالی میدان کاتالونیا آغاز شد، به بازداشت ۱۲۸ نفر انجامید که حدود یک‌چهارم آن‌ها زیر سن قانونی (نوجوان) بودند. همچنین ۱۵ مأمور پلیس در جریان این حوادث مجروح شدند.

ناآرامی‌ها حوالی ساعت ۶ عصر آغاز شد؛ زمانی که گروه‌هایی از جوانان - که بسیاری از آن‌ها لباس سیاه پوشیده و کلاه هودی بر سر داشتند - شروع به تخریب مبلمان شهری کردند. در پی ورود پلیس ضدشورش، معترضان در خیابان‌های اطراف پراکنده شدند و درگیری‌ها در آن نقاط ادامه یافت. 

photo_2026-10-25_15-10-18

اعتراضات در بارسلون، 24 اکتبر 2026/ عکس از خبرگزاری رویترز

درگیری میان پلیس و معترضان پس از تظاهراتی که عمدتاً مسالمت‌آمیز بود و هزاران نفر در آن شرکت داشتند آغاز شد. معترضان به سمت مأموران سنگ و اشیاء سنگین پرتاب کردند؛ هم‌زمان گروه‌هایی موانعی ایجاد کردند، سطل‌های زباله را به آتش کشیدند و ویترین مغازه‌ها را شکستند. پلیس برای متفرق کردن شرکت‌کنندگان و بازپس‌گیری کنترل منطقه، وارد عمل شد.

به گزارش روزنامه «لا ونگاردیا» (La Vanguardia)، حدود ۱۴ فروشگاه غارت شدند. این درگیری‌ها همچنین به موتورسیکلت‌ها، دوچرخه‌ها و ایستگاه‌های اتوبوس خسارت وارد کرد. این خشونت‌ها بسیاری از کسب‌وکارها را مجبور به تعطیلی کرد و پلیس شهری (Guardia Urbana) را بر آن داشت تا دسترسی به میدان کاتالونیا را محدود کند. همچنین خدمات قطارهایی که در ایستگاه میدان کاتالونیا توقف داشتند، به‌طور موقت متوقف شد.

تا آخر پیگیر خواهیم بود!

ژاومه کولبونی، شهردار بارسلون، این حوادث را محکوم کرد و اعلام نمود که شورای شهر در پیگیری‌های قانونی برای پاسخگو کردن عوامل خسارات وارده، مشارکت خواهد کرد. کولبونی هشدار داد: «این وضعیت به همین شکل رها نخواهد شد. ما تا آخر پیگیر خواهیم بود». او افزود که این ماجرا ممکن است برای والدین یا سرپرستان قانونی افراد زیرسنی که در آن دخیل بوده‌اند، پیامدهایی به همراه داشته باشد.

46-235114170

اعتراضات در بارسلون، 24 اکتبر 2026/ عکس از آسوشیتدپرس

سالوادور ایلا، رئیس دولت کاتالونیا، نیز ضمن محکوم کردن این ناآرامی‌ها، از واکنش پلیس دفاع کرد. او گفت: «اعتراض کردن یک حق دموکراتیک است،» اما تأکید کرد که توسل به خشونت را نمی‌توان بخشی از این حق دانست و آن را توجیه کرد.

نوریا پارلون، وزیر کشور کاتالونیا، نیز به نوبه خود این وقایع را «خشونت بی‌دلیل و خرابکاری» توصیف کرد و تأکید نمود که عاملان این اقدامات، از هیچ آرمان مشروعی دفاع نمی‌کردند.

هر دو مقام مذکور، این ناآرامی‌ها را از تجمع اعتراضیِ حامیان حقوق مسکن — که چندین هفته است در «میدان کاتالونیا» (Plaça de Catalunya) برپا شده — متمایز دانستند.

همه این‌ها در حالی است که ببارسلونا و رئال مادرید یکشنبه شب از ساعت ۲۳:۳۰ به وقت ایران در چارچوب دیدارهای هفته دهم رقابت‌های لالیگا در ورزشگاه نوکمپ و با حضور پرشور هواداران کاتالانی روبروی یکدیگر به میدان خواهند رفت.