صدای ناقوس جنگی جهانی؛ صد هزار سرباز کره شمالی عازم جبهه اوکراین میشوند؟
اکوایران: در صورتی که اتحاد بین پیونگیانگ و مسکو به عمیقتر شدن ادامه دهد، کره شمالی ممکن است تا ۱۰۰ هزار سرباز برای کمک به جنگ روسیه علیه اوکراین اعزام کند.
به گزارش اکوایران، در صورتی که اتحاد بین پیونگیانگ و مسکو به عمیقتر شدن ادامه دهد، کره شمالی ممکن است تا ۱۰۰ هزار سرباز برای کمک به جنگ روسیه علیه اوکراین اعزام کند.
این تحلیل یکی از چندین ارزیابی درباره مشارکت در حال تحول میان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی است.
فوج شمالیها در اوکراین
به گزارش بلومبرگ، افرادی که به شرط ناشناس بودن درباره بحثهای خصوصی صحبت کردهاند، تأکید کردند که چنین اقدامی فوری نخواهد بود و حمایت نظامی در این مقیاس - اگر اتفاق بیفتد - احتمالاً به صورت مرحلهای انجام میشود، به این معنی که نیروها به تدریج و با چرخش زمانی اعزام خواهند شد، نه در یک مرحله واحد.
سفیر اوکراین در کره جنوبی ارزیابی مشابهی را اوایل این ماه ارائه کرد. دیمیترو پونومارنکو در مصاحبهای با صدای آمریکا (VOA) گفت که کییف انتظار دارد تا ۱۵ هزار سرباز کره شمالی به منطقه کورسک روسیه - و احتمالاً به مناطق اشغالی شرق اوکراین - اعزام شوند و هر چند ماه یکبار جایگزین شوند.
یک فرد نزدیک به وزارت دفاع روسیه گفت که منطقی است که سازوکاری برای جبران تلفات از سوی کره شمالی وجود داشته باشد، وگرنه این نیروی اعزامی به سرعت در میدانهای جنگ از بین رفته و ارزش رزمی خود را از دست خواهد داد.
این فرد که به شرط ناشناس بودن صحبت کرد، افزود که عدد ۱۰۰ هزار که در حال گردش است همچنین نشان میدهد که پوتین قصد دارد مدت طولانیتری بجنگد. سخنگویان وزارت دفاع کره جنوبی و دفتر ریاست جمهوری به درخواستها برای اظهار نظر پاسخ ندادند.
تصمیم کیم برای اعزام سربازان کره شمالی به جنگ روسیه علیه اوکراین، متحدان کییف را نگران کرده است. آنها هشدار دادهاند که این تصمیم خطر تشدید بزرگترین درگیری اروپا از زمان جنگ جهانی دوم را به همراه دارد. همچنین معتقدند که همکاری عمیقتر بین پوتین و کیم میتواند بر تعادل امنیتی در منطقه هند و اقیانوس آرام، جایی که رقابت بین چین و ایالات متحده در حال افزایش است، تأثیر بگذارد.
این مسئله توسط چندین متحد در نشست گروه ۲۰ در برزیل این هفته مطرح خواهد شد، از جمله توسط اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، زمانی که با شی جینپینگ، رئیسجمهور چین، دیدار میکند.
به گزارش بلومبرگ، شولتز روز جمعه در یک تماس تلفنی نادر به پوتین گفت که اعزام نیروهای کره شمالی به جنگ علیه اوکراین «تشدید جدی تنش» این درگیری است.
به گفته مقامات آلمانی شولتز در دیدار روز سهشنبه خود با رهبر چین در ریو تلاش خواهد کرد تا او را تحت فشار قرار دهد از نفوذ خود بر روسیه و کره شمالی برای جلوگیری از تشدید بیشتر جنگ استفاده کند.
به گفته این مقامات، اعزام نیروهای کره شمالی نشان میدهد که جنگ در حال جهانی شدن است و شولتز و شی باید این بعد جدید از درگیری را مورد بحث قرار دهند.
نگرانی از جهانی شدن جنگ
هفته گذشته نیز نگرانیهایی نیز توسط متحدان در نشست اپک در لیمای پرو، مطرح شد.
شی در سالهای اخیر بزرگترین حامی پوتین و کیم بوده است و هر دو رهبر را بهعنوان شریکانی برای مقابله با نظم جهانی تحت رهبری آمریکا میبیند. اما دولت او بهطور علنی در مورد اعزام نیروهای کره شمالی به روسیه سکوت کرده است، نشانهای از این که ممکن است رئیسجمهور چین از این توافق ناراضی باشد.
شراکت کیم و پوتین خطر افزایش فشار اقتصادی بر چین را به همراه دارد، بهویژه در شرایطی که شی در حال آماده شدن برای مواجهه با اختلالات احتمالی ناشی از تعرفههایی است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، پس از بازگشت به کاخ سفید وعده کرده است. این شراکت همچنین استدلال پکن را تضعیف میکند که آمریکا نباید در منطقه هند و اقیانوس آرام اتحاد نظامی داشته باشد.
شی در گفتوگو با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، در حاشیه نشست همکاریهای اقتصادی آسیا-اقیانوسیه در لیما، گفت که چین اجازه نمیدهد «درگیری و بیثباتی در شبهجزیره کره رخ دهد» و «زمانی که امنیت استراتژیک و منافع اصلی چین در خطر است، بیکار نخواهد نشست.»
کره شمالی تاکنون بیش از ۱۰ هزار نیرو برای جنگ در کنار ارتش پوتین به منطقه کورسک روسیه اعزام کرده است، جایی که نیروهای اوکراینی بخشی از مرز را پس از یک تهاجم غافلگیرکننده در اوت اشغال کردهاند. در ازای آن، روسیه پول و کمک به تقویت تواناییهای کره شمالی ارائه میدهد.
کره جنوبی اعلام کرده که «احتمال زیادی» وجود دارد که کره شمالی به دنبال انتقال فناوریهای پیشرفته از روسیه باشد، از جمله فناوریهای مرتبط با سلاحهای هستهای تاکتیکی، موشکهای بالستیک قارهپیما، ماهوارههای شناسایی و زیردریاییهای مجهز به موشکهای بالستیک. علاوه بر نیروی انسانی، کره شمالی میلیونها گلوله مهمات توپخانهای و سایر تسلیحات به روسیه ارسال کرده است.
روزنامه فایننشال تایمز این هفته گزارش داد که بر اساس اطلاعات اوکراینی، پیونگیانگ سیستمهای موشکی دوربرد و توپخانهای نیز به مسکو تحویل داده است.
اوکراین ماههاست که از متحدان خود درخواست میکند تا اجازه دهند از تسلیحات دوربرد غربی برای هدف قرار دادن اهداف نظامی بهعنوان راهی برای مقابله با حملات مسکو، از جمله حملات به زیرساختهای انرژی این کشور، در عمق خاک روسیه استفاده کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق