کاهش فعالیت کارخانههای چین برای سومین ماه متوالی
اکوایران: شاخص مدیران خرید تولید کارخانهای چین برای سومین ماه متوالی کاهش یافت و زیر عدد 50 باقی ماند که میتواند رشد اقتصادی این کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
به گزارش اکوایران، فعالیت تولید کارخانهای چین برای سومین ماه متوالی در جولای کاهش یافت. این شرایط اقتصاد چین را در مسیر ضعیفی قرار میدهد که تلاشهای پکن برای حفظ رشد اقتصادی را تضعیف میکند.
به نوشته بلومبرگ، اداره آمار ملی چین روز چهارشنبه اعلام کرد که شاخص مدیران خرید تولید کارخانهای این کشور به 49.4 رسیده است. این عدد با پیشبینی اقتصاددانان مطابقت دارد و اندکی پایینتر از شاخص مدیران خرید ماه قبل (49.5) است. به این ترتیب، این شاخص از آوریل 2023، هر ماه به جز در سه ماه، پایینتر از عدد 50 بود که نشاندهنده افت فعالیت تولید کارخانهای است.
شاخص مدیران خرید غیرتولیدی از فعالیت ساختوساز و خدمات نیز به 50.2 کاهش یافته است که پایینتر از میانگین پیشبینیها است.
به گفته یک اقتصاددان United Overseas Bank Ltd، شاخصهای مدیران خرید چین به شواهد رشد اقتصادی ضعیف این کشور کمک میکند؛ مصرف داخلی نیز ضعیف است، درحالی که صادرات هم با عوامل بازدارنده خارجی روبهروست.
سهام چین روز چهارشنبه بازگشایی ضعیفی داشتند، ولی پس از آن تا 0.8 درصد رشد کردند.
یک تحلیلگر اداره ملی آمار چین پس از بیرون آمدن ارقام در بیانیهای اعلام کرد که فعالیت تولیدی کاهش یافته است؛ چراکه ماه جولای معمولا ماه کاهش تولید است؛ تقاضای ناکافی بازار و آبوهوای بد نیز در این مسأله دخیل بودهاند.
اقتصاد چین امسال عملکرد نامتوازنی داشت؛ به طوری که تولید در زمانهایی نقطه روشن بود، ولی مصرف تحت تاثیر بحران ادامهدار مسکن قرار داشت.
کمیته اجرایی حزب کمونیست چین روز سهشنبه وعده داد که روی تقویت مخارج مصرفکنندگان تمرکز سیاستی بیشتری داشته باشد. ولی این تعهدات با شک و تردید در بازار مواجه شد؛ به طوری که اقتصاددانان خواستار سیاستهای مشخصتر شدند.
با افزایش صادرات و کاهش غیرمنتظره واردات، مازاد تجاری چین ماه گذشته رکورد زد، ولی افزایش فزاینده ناترازی شرکای تجاری چین را نگران کرده است.
آمریکا و اتحادیه اروپا، دو بازار بزرگ چین، پکن را متهم میکنند که از طریق یارانههای دولتی در صنایع خود ظرفیت مازاد ایجاد کرده است. آنها درحال ایجاد موانع تجاری جدیدی هستند که فروشی محصولات مهم چون خودروهای برقی را محدود میکند و تهدید به گذاشتن بیشتر هم کردهاند.
مقامات چینی اما استدلال میکنند که ظرفیت تولیدی چین برای مبارزه با تغییرات آبوهوایی و محدود کردن تورم به جهان کمک میکند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
خبرهایی از آتشبس در منطقه / چالشهای پیش روی بازار سرمایه
-
پیشروی ارتش کرملین در شرق؛ شهر کلیدی اوکراین سقوط کرد
-
تهدید این 5 کشور برای تجارت ایران
-
رکوردزنی تقاضای جهانی طلا؛ خرید فلز زرد به 100 میلیارد دلار رسید
-
همه سناریوهای روی میز/ تهران به حمله اسرائیل پاسخ خواهد داد؟
-
سناریوهای اصلاح قیمت سوخت/ کیهان: پیوستن به FATF به نفع اسراییل است
-
رییس کل بانک مرکزی در سمت خود ابقا شد/ فرزین از دولت سیزدهم به چهاردهم رسید
-
پیامی که به تلآویو ارسال شد؛ ترامپ نیامده با بیبی به مشکل میخورد؟
-
الجزیره؛ پنتاگون پاسخ ایران به حمله اسرائیل را محتمل میداند