نااطمینانی اقتصاد چین در آینه جوانان: هجوم نسل زد به سمت خرید طلا
اکوایران: افت بازارهای سرمایهگذاری و تورم منفی سبب شده جوانان چینی به جای لذت از خرید، پسانداز طلا را انتخاب کنند.
به گزارش اکوایران، عواملی چون کاهش تورم، نوسانات بازار سهام و نرخهای بهره بانکی بسیار پایین سبب شده جوانان چینی برای امنیت مالی خود به خرید قطعات کوچک طلا روی بیاورند.
براساس گزارشی از بلومبرگ، این قطعات کوچک لوبیاشکل که وزنی کمتر از یک گرم دارند و دیگر اشکال زیورآلات طلا در عصر نااطمینانی اقتصادی به عنوان سریعترین راه سرمایهگذاری از سوی جوانان چینی درنظر گرفته میشوند. این بخشی از روند گستردهتر تقاضا برای طلاست که چین را دربر گرفته است.
به گفته یک دانشجوی کامپیوتر که خرید لوبیاهای طلا را از ماه ژانویه آغاز کرده است، ضرر کردن از خرید طلا اصولا غیرممکن است. او که حدود 2 گرم از لوبیاهای طلا خریداری کرده است تصمیم دارد تا زمانی که هزینه آنها از قیمت طلای جهانی پایینتر است به خرید آنها ادامه دهد.
این قطعات کوچک طلا که به عنوان نقطه شروع سرمایهگذاری برای جوانان درنظر گرفته میشوند، تازهترین اقلام پرفروش در طلافروشیهای چین هستند. مصرفکنندگان نسل زد، که تحت تاثیر نرخ بیکاری بالای جوانان و فروافتادن کشور به کاهش تورم قرار دارند، حالا در میان مصرف کنندگان اصلی زیورآلات طلا در دومین اقتصاد بزرگ جهان هستند. جذابیت طلا در زمانی ایجاد شده است که مردم پس از ماهها رشدِ ناامیدکننده، از خرید دستکشیدند.
کاهش اعتماد نسبت به سرمایهگذاریهای سنتی به این هجوم جدید به سمت طلا در چین دامن زده است.
بازار سهام این کشور پس از بازگشایی از دوران همهگیری کرونا با کاهش یکی از شاخصهای کلیدی خود به سطحی که از سال 2018 دیده نشده است، دچار افت شده است. طبقه متوسط جامعه بار رکود بازار مسکن را به دوش میکشد، درحالی که بانک مرکزی یکی از نرخهای بهره مهم را چهار بار از دسامبر 2021 کاهش داده است بهطوری که بازده «ابزار مدیریت دارایی» از بین رفته است.
جوانان از خریدهای لذتبخش صرف نظر میکنند و به جای آن جواهراتی به سبک دارایی برای زینت و سرمایهگذاری میخرند.
با اینحال، به عقیده مدیرعامل یک شرکت مشاوره، سرمایهگذاری روی لوبیاهای طلا یا سایر اقلام طلا منطقی نیست چراکه قیمت آنها معمولا 10 تا 30 درصد بالاتر از قیمت لحظهای این کالاهاست؛ این درحالی است که سرمایهگذاران در صندوقهای بورسی طلا برای آنها بهتر خواهد بود.
جذابیت طلا در رسانههای اجتماعی نیز نفوذ کرده است. هشتک "چرا جوانان چینی به سمت خرید طلا گرایش دارند" در شبکه اجتماعی Weibo، که معادل چینی X است 91 میلیون بازدیدکننده داشته است. بحث پرجنبوجوش درباره ماندگاری ارزش طلا در سایتهای رسانههای اجتماعی غالب شده است؛ "خرید طلا مشکلات را دور نگه میدارد" به یک پست معروف بدل شده است.
طبق گزارشی از شورای جهانی طلا، سهچهارم مصرف کنندگان طلا 25 تا 35 ساله هستند و بسیاری معتقدند که سرمایه گذاری در طلا ریسک پایینی دارد. این باور درحالی تقویت میشود که قیمتهای طلا از دسامبر به بالاترین حد تاریخی خود رسیده است. شمش طلا برای اولین بار در این ماه از آستانه 2 هزار 100 دلار در هر اونس عبور کرد.
طبق آمار دولتی، فروش طلا، نقره و جواهرات در ماه دسامبر با 29.4 درصد افزایش سالانه به بالاترین میزان خود در طول شش سال گذشته رسید. فلزات گرانبها درحال حاضر یکی از بازارهای بارشد سریع مصرف کنند در چین هستند.
خرید لوبیاهای طلا برای هدیه دادن و سرمایه گذاری درطول سال جدید چینی نیز به اوج رسید. حتی بانکها نیز برای فروش لوبیاهای طلا به طلافروشیهای سنتی پیوستهاند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
افتتاح پایگاه هوایی جدید ایران در نزدیکی مرز ترکیه؛ پای تهدیدات باکو در میان است؟
-
کارآفرینی که از اتاق خوابگاهش شکافی کوچک را دید و آن را به کسبوکاری بزرگ تبدیل کرد
-
آخرین وضعیت پرونده چای دبش و وزیر اسبق صمت/ آیا بابک زنجانی آزاد شده است؟
-
منطقه ۱۰ گوی سبقت را از سایر مناطق شهر تهران ربود
-
جمهوریخواه و دموکرات توافق دارند: کامالا هریس پیروز مناظره بود
-
بزرگترین حمله پهپادی اوکراین به عمق خاک بزرگترین قدرت هستهای جهان
-
خیز بغداد برای رقابت با تهران؛ آیا عراق جایگزین ایران در منطقه میشود؟
-
پیش بینی بورس فردا 21 شهریور 1403 / خبرهای ریز و درشت برای بازار
-
وامهای عشقی شهرداری تهران!