بلومبرگ؛
جدال اوپک با رکود بازار نفت
اکوایران: رالی صعودی نفت با افزایش نگرانیها از افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو متوقف شد.
هفته گذشته اوپک پلاس در اقدامی غیر منتظره، به رهبری عربستان و روسیه، میزان عرضه نفت را دو میلیون بشکه کاهش داد که باعث رشد 17 درصدی نفت در آمریکا شد. خبرهای زیادی به بررسی علل اقدام بن سلمان در آستانه انتخابات مجلس نمایندگان آمریکا پرداخته اند
به گزارش بلومبرگ روابط آمریکا با عربستان در زمان بایدن به گرمی زمان ترامپ نیست، بایدن در زمان انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده بر موج ناراحتی مردم ار بن سلمان به خاطر قتل جمال خاشقجی سوار شد و در ابتدای دولت خود به ولیعهد سعودی بی اعتنایی کرد. با افزایش قیمت نفت و رشد تورم بایدن برخلاف خواسته افکار عمومی به عربستان سفر کرد تا ولیعهد سعودی را برای افزایش عرضه نفت و کاهش قیمت نفت فروشی به آمریکا راضی کند ولی در آستانه انتخابات میان دوره ای نمایندگان آمریکا، به نظر می رسد بن سلمان به دنبال تلافی ناراحتی هایش نسبت به بایدن به نفع ترامپ است.
زیر بنای رابطه میان پادشاه عربستان و امریکا، تامین امنیت عربستان در ازای تأمین نفت مورد تقاضای آمریکا، توسط پادشاهی عربستان است.
پیش از سفر بایدن به جده در ماه جولای، مقامات رسمی عربستان اعلام کرده بودند که مناسبات میان عربستان و آمریکا تغییر کرده است و باعدم تعادل در اتحاد، شراکت نیز دچار مشکل شده است.
عربستان مخالف احیای برجام توسط بایدن با رقیب منطقه ای خودش یعنی ایران است، همچنین این کشور در جنگ یمن دچار مشکل است و عدم حمایت آمریکا در این جنگ برای مبارزه با نیروهایی که عربستان ادعا می کند نیروهای نیابتی ایران است چشم انداز روابط را تیره کرده و به افزایش اختلاف و تنش میان دو کشور کمک کرده است.
روابط خوب بن سلمان 37 ساله با پوتین نیز باعث شده برخی ادعا کنند عربستان به دنبال افزابش قیمت نفت برای کمک به پویتن است.
هفته گذشته اوپک پلاس در اقدامی غیر منتظره میزان عرضه نفت را به رهبری عربستان و روسیه دو میلیون بشکه کاهش داد که باعث رشد 17 درصدی نفت در آمریکا شد. خبرهای زیادی به بررسی علل اقدام بن سلمان در آستانه انتخابات مجلس نمایندگان آمریکا پرداخته اند ولی آنچه که میان تمام بررسی ها مشترک است آنست که این اقدام به آمریکا و بایدن ضربه خواخد زد.
با بازگشایی بازارهای چین پس از یک هفته تعطیلی سراسری، قیمت نفت تا 92 دلار در هربشکه کاهش پیدا کرد.
پس از توافق سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش مانند روسیه برای کاهش دو میلیون بشکه ای تولید نفت، شاخص نفت آمریکا 17 درصد صعود کرد.
نگرانی ها از اقدامات بانک های مرکزی موجب عقب نشنی معامله گران در بازار نفت شده معامله گران انتظار دارند فدرال رزرو اقدام به عمیق تر کردن نرخ بهره برای کنترل تورم کند. داده های هفته قبل امریکا نشان داد بازار کار این کشور به قدری قدرتمند است که با وجود سیاست های انقباضی رشد دستمزد و جذب نیروی کار متوقف نشده به همین دلیل انتظار افزایش 75 صدم درصدی نرخ بهره برای چهارمین جلسه متوالی تقویت شد.
نفت مانند سهام تحت تاثیر سیاست های انقباضی بانک های مرکزی جهان کاهشی شده و تمام بازدهی خود را که پس از حمله روسیه به اوکراین به وجود آمده بود از دست داده است.
محمد الاریان مشاور ارشد اقتصادی آلیانز به سی به اس نیوز گفت که با وجودی که اقدام اوپک به آمریکا ضربه می زند ولی تعجب آور نیست، سیاست های انقباضی فدرال رزرو به تقاضا ضربه زده و اوپک به دنبال حمایت از نفت در شرایط کاهش تقاضا است.
نگرانی از اعمال محدودیت در چین با تداوم وجود ویروس ادامه دارد و مقامات محدودیت ها را برای کنترل شیوع بیماری وضع می کنند. جلسه حزب کمونیست نیز در 16 اکنبر(24 مهر) برگزار می شود.
با افزایش تگرانی از سیاست های انقباضی فدرال رزرو و کاهش تقاضا، اسپرد سریع نفت که تفاوت بین دو قرارداد نزدیک است در سطح 2.1 قرار گرفت، که نشان دهنده توقف معامله گران افزایشی است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
تهران و ریاض بر سر تلآویو معامله میکنند؟
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
هشدار اکونومیست درباره درباره ورود «ماسک» به سیاست: خطر ظهور الیگارشی فاسد در آمریکا
-
خطونشان پوتین با شلیک موشک بالستیک مافوق صوت به اوکراین؛ ارتش کرملین وارد یک درگیری جهانی میشود؟