مرور مهمترین اخبار نشریه پلتس از روند معاملات بازار آهن و فولاد؛
سقوط سنگآهن به کف کانال قیمتی 3 ساله
تضعیف تقاضا برای محصولات فولادی به سقوط بهای سنگآهن به کانال 70 دلاری و افت بهای قراضه منجر شد؛ در این شرایط احتمال اختلال در عرضه زغالسنگ مانع از سرایت این کاهش قیمت به بازار زغال میشود.
به گزارش اکوایران، سنگآهن کانال قیمتی 80 دلاری را ظرف روز ابتدایی هفته از دست داد و به این ترتیب پلتس بهای هر تن از این محصول عیار 62 درصدی وارداتی به بنادر شمالی چین را در روز 31 اکتبر برابر 79.5 دلار ارزیابی کرد؛ این رقم کف قیمت 34 ماهه این محصول بود. تقاضای ضعیف محصولات فولادی و همچنین چشمانداز منفی از استمرار این وضعیت 2 عامل اصلی سقوط بهای سنگآهن به کانال 70 دلاری بود.
بسیاری از واحدهای فولادی در چین متحمل زیان در تولید شدهاند و در این شرایط تمایل به کاهش تولید دارند؛ در عین حال در این شرایط فولادسازان چینی خرید سنگآهن با عیار پایین و نرخ ارزان را ترجیح میدهند تا به این ترتیب از میزان زیان خود بکاهند.
زغالسنگ بدون تغییر نرخ معامله شد
قیمت زغال سنگ کک شو آسیا فوب استرالیا و همچنین قیمت زغال سنگ سی اف ار چین در روز دوشنبه ۳۱ اکتبر، بدون تغییر قیمتی از سوی پلتس اعلام شد؛ در شرایطی که تضعیف بازار جهانی محصولات فولادی به سقوط بهای سنگآهن منجر شده است، احتمال اختلال در عرضه زغالسنگ ککشو از سوی استرالیا مانع از عقبگرد قیمتی در این بازار است. به این ترتیب در روز دوشنبه 31 اکتبر پلتس بهای هر تن زغال فوب استرالیا را برابر 311.5 دلار ارزیابی کرد. بارانهای موسمی در استرالیا میتواند تولید و حمل زغال در این کشور را دچار چالش و بازار جهانی زغال را با اختلال در عرضه روبرو کند.
همچنین پلتس پریمیوم زغالسنگ ککشو آسیا سیافآر چین را در این روز بدون تغییر برابر 305 دلار به ازای هر تن ارزیابی کرد. اگرچه تغییر نرخی در بهای این محصول در روز ابتدایی هفته رقم نخورد، اما کاهش بهای محصولات فولادی در دنیا احتمال افت نرخ بیشتر در بازار این محصول را فراهم کرده است.
عقبگرد بهای میلگرد سریعتر از افت نرخ قراضه
قراضه آهن وارداتی ترکیه در روز دوشنبه ۳۱ اکتبر، کاهش داشت و پلتس بهای این محصول را با کاهشی یک دلاری برابر 356 دلار به ازای هر تن ارزیابی کرد. فولادسازان ترکیه با تضعیف تقاضای جهانی و کاهش بیشتر حاشیه سود مواجه هستند و از همینرو به افت تولید روی آوردهاند. این کاهش تقاضا زمینه افت بهای این محصول را فراهم کرده، هر چند با توجه به مقاومت فروشندگان برای کاهش نرخ، این عقبگرد قیمتی به آهستگی رخ میدهد.
پلتس فاصله قیمتی میان میلگرد و قراضه وارداتی به ترکیه را در روز 31 اکتبر برابر 299 دلار ارزیابی کرد، این در حالی بود که این افصله قیمتی در روز 28 اکتبر برابر 302 دلار به ازای هر تن بود. با توجه به کاهش حاشیه سود فولادسازی در ترکیه، فعالان این صنعت انتظار دارند تا نرخ قراضه تا محدوده 330 تا 340 دلار به ازای هر تن عقبنشینی داشته باشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ آغاز دوباره مذاکرات هستهای ایران و غرب از روز جمعه در ژنو
-
دستور کار جدید کاخ سفید؛ ترامپ راه پوتین را از تهران جدا میکند؟
-
پیامدهای پاسخ فوری تهران به قطعنامه آژانس
-
معافیت مالیات دیگری برای کارگران
-
اضافه شدن یک آیتم جدید به قبوض برق
-
چالش نابهنگام کرملین؛ بنسلمان رویاهای پوتین را بر باد میدهد؟
-
ایران، ارشتبد و سپهبد ندارد؟
-
بازار مسکن همچنان بی خریدار؛ این فروشندگان تخفیف های طلایی می دهند
-
همسان سازی حقوق بازنشستگان در خوان آخر/ زمان اصلاح احکام مشخص شد