به گزارش اکوایران؛ حسین فرهیدزاده، رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در مورد وضعیت بازار لاستیک گفته، بر اساس تمهیدات کارگروه تنظیم بازار و جلسات برگزار شده با تولیدکنندگان در جهت تنظیم بازار تایر، اقدامات لازم در خصوص اعلام سبدهای ویژه توزیع تایر پر مصرف توسط کارخانجات تولید تایر انجام شده است.

براساس اظهارات او، با توجه به کاهش تعرفه واردات تایر از ۳۲ به ۱۰ درصد، اقدامات اجرایی لازم توسط واردکنندگان برای عرضه کافی کالا در سطح بازار صورت گرفته و اکنون شاهد روند کاهشی قیمت در سطح عرضه هستیم.

فرهیدزاده بیان کرده که برخی افراد سودجو با تفسیر غلط از مصوبات اخیر بر این باورند که با احتکار لاستیک در آینده می‌توانند این کالا را گران‌تر بفروشند، اما چنین موضوعی درست نیست و تاکید مصوبات صادر شده بر به تعادل رساندن بازار است.

رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اظهار کرده که کلیه فعالان حوزه تولید و توزیع موظفند اطلاعات فروش خود را در سامانه‌های مرتبط وزارت صمت مانند سامانه جامع تجارت ثبت کنند، تا در صورت مراجعه بازرسان، موضوع به عنوان عرضه خارج از شبکه تلقی نشود.

براساس اظهارات فرهیدزاده به ایسنا، کلیه مراکز عرضه و توزیع موظفند قیمت‌های مصوب  را که در سامانه ۱۲۴ اطلاع رسانی شده رعایت کنند و شهروندان هم در صورت خرید با قیمت‌های بالاتر می‌توانند نسبت به ثبت و پیگیری شکایت خود از طریق تلفن ۱۲۴، سامانه‌های مربوطه، مراجعه به بازرسی اصناف و ادارات کل صنعت، معدن و تجارت اقدام کنند.

لاستیک دولتی در بازار عرضه می‌شود

در همین حال جمال میرزایی، رئیس انجمن صنفی صنعت تایر ایران در جلسه مشترک با رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، معاون تجارت و خدمات وزیر صنعت، معدن و تجارت و شماری از تولیدکنندگان لاستیک اظهار کرده که با پیگیری‌های انجمن صنعت تایر و همچنین همکاری دیگر بخش‌ها بنا شد تا ۷۰۰ هزار لاستیک با قیمت مصوب در بازار عرضه شود که با توجه به اینکه عمده کمبود مربوط به تایرهای سایز ۱۳ یا اصطلاحا پرایدی بود، تقریبا حدود ۵۰ درصد از این تایرها مربوط به این سایز است. در نتیجه سایت‌ها و اقدامات انجام شده نیز شاهد کاهش نرمی در قیمت‌ها هستیم و قیمت‌های بازار آزاد نیز کاهش پیدا کرده است.

میرزایی بیان کرده که خرید تایر از بازار آزاد منطقی نیست، باید تمام فروشندگان قیمت‌گذاری‌ها را داشته باشند و براساس آن اقدام به فروش کنند. خوشبختانه اکثریت فروشندگان نیز با این موضوع همراه هستند و معدود مواردی منجر به سوداگری و گرانفروشی شده است.

براساس اظهارات رئیس انجمن صنفی صنعت تایر ایران، ظرفیت تامین تایر کشور و حتی صادرات آن را داریم، در بازار تقاضای کاذب وجود دارد که همین موضوع نیز در افزایش قیمت موثر بود. در همین راستا نیز انجمن تصمیم به افزایش ظرفیت تولید گرفت و در مجموع ۲۰ هزار تن در مواد تولیدی افزایش دادیم.

به گفته میرزایی، طبق پیش‌بینی‌ها تا دو سال آینده ۲۰۰ هزار تن بر ظرفیت تولید کارخانه‌های لاستیک در کشور اضافه خواهد شد. در این مدت برابر برنامه‌ریزی انجام شده از واردات کلیه سایزهای مصرفی تایر بی‌نیاز شده و حتی امکان صادرات نیز برای ما فراهم خواهد شد و می‌توانیم محصولاتمان را در کشورهای منطقه توزیع کنیم.

رئیس انجمن صنفی صنعت تایر ایران از مردم خواست که از خرید تایر اضافه بر نیاز پرهیز کنند، اگر این ۷۰۰ هزار تایر وارد بازار شود، قیمت تایر قطعا باز هم کاهش پیدا خواهد کرد و از این رو خریدارانی که این روزها اقدام به خرید کرده باشند، قطعا ضرر می‌کنند. ضمن اینکه نگهداری از تایر هم هزینه زیادی دارد.

میرزایی خبر داده که در مجموع می‌توان گفت که در روزهای اخیر قیمت تایر در کشورمان حدود ۱۰ درصد کاهش داشته است. همچنین توانستیم مشکلات موجود درمورد سایزهای ۱۵ و ۱۶ تایر را حل کنیم و مشکلات باقی سایزهای تایر نیز حل خواهد شد. کمی مشکل در مورد تایرهای ۱۳ وجود دارد که حل می‌شود.