کاهش ۴۰ درصدی عبور گندم از کانال سوئز
اکوایران: براساس گزارشی از سازمان تجارت جهان، کشتیهای حامل غلات به آسیا و آفریقای شرقی برای اجتناب از درگیریها در دریای سرخ، کانال سوئز را دور میزنند به طوری که حمل گندم از این مسیر کاهش قابل توجهی داشته است.
به گزارش اکوایران، تعداد بسیاری از کشتیهای باری در طول دو هفته گذشته برای پرهیز از درگیریها در دریای سرخ مسیرهای جایگزین را انتخاب کردهاند و این مساله سبب شده حمل گندم از طریق کانال سوئز حدود 40 درصد نسبت به سال قبل کاهش یابد و به 0.5 میلیون تن برسد.
براساس برآورد سازمان تجارت جهانی، 76 میلیون تن از گندم، دانههای روغنی و فرآوردههای دانههای روغنی سالانه از اتحادیه اروپا، فدراسیون روسیه و اوکراین به آسیا و آفریقای شرقی حمل میشود، که 17 درصد از تجارت جهانی این کالاهای پایه را تشکیل میدهد.
در دسامبر 2023، حدود 8 درصد از گندم حمل شده از اروپا، فدراسیون روسیه و اوکراین به کشورهای آسیایی و آفریقای شرقی از راههای به جز کانال سوئز منتقل شده است. این درحالی است که قبل از ماه دسامبر این نسبت 3 درصد بوده است. در طول نیمه اول ماه ژانویه، تخمین زده میشود 42 درصد از کشتیها مسیرهای جایگزین را انتخاب کرده باشند.
بررسیهای سازمان تجارت جهانی همچنین نشان میدهد که در مجموع 330 هزار تن گندم از ابتدای ماه دسامبر تا نیمه ژانویه از اتحادیه اروپا از طریق مسیرهای جایگزین کانال سوئز حمل شده است، درحالی که این مقدار در سال گذشته 50 هزار تن بوده است.
190 هزار تن گندم نیز از فدراسیون روسیه از طریق راههای جایگزین کانال سوئز صادر شده است، درحالی که در مدت مشابه سال گذشته این میزان صفر بوده است. با اینحال، کل گندم حمل شده از اوکراین به کشورهای آسیایی و آفریقای شرقی همچنان برای عبور کانال سوئز را انتخاب کردهاند.
دادهها همچنین نشان دهنده کاهش واردات گندم از طریق حمل دریایی در ماههای اخیر است.
براساس گزارشی از وبسایت world grain، بسیاری از شرکتهای کشتیرانی بزرگ جهان از جمله مرسک، هاپاگ لوید و کشتیرانی مدیترانه، عبور کشتیهای خود از کانال سوئز را به حالت تعلیق درآوردهاند. برخی کشتیها مسیر خود از اروپا و ایالات متحده را از طریق دماغه امید نیک انجام میدهند که مدت سفر را هفتهها اضافه میکند و هزینهها را نیز افزایش میدهد.
حمل غلات در جهان در نقاط دیگر نیز با چالشهایی روبرو شده است. به علت پایین آمدن سطح آب کانال پاناما که به دنبال خشکسالی ایجاد شده است، غلات کمتری از طریق این کانال حمل میشود، چراکه کشتیهای بزرگ نمیتوانند از آن عبور کنند. حدود دوسال جنگ روسیه در اوکراین نیز صادرات غلات این کشور را کاهش داده است.
این اختلالها یادآوری میکند که زنجیره تامین مواد غذایی تا چه اندازه میتواند شکننده باشد. اگر اختلالها بدتر شود، میتواند کاهش در هزینه کالاهای اساسی را که مختل کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
خبرهایی از آتشبس در منطقه / چالشهای پیش روی بازار سرمایه
-
پیشروی ارتش کرملین در شرق؛ شهر کلیدی اوکراین سقوط کرد
-
تهدید این 5 کشور برای تجارت ایران
-
رکوردزنی تقاضای جهانی طلا؛ خرید فلز زرد به 100 میلیارد دلار رسید
-
همه سناریوهای روی میز/ تهران به حمله اسرائیل پاسخ خواهد داد؟
-
سناریوهای اصلاح قیمت سوخت/ کیهان: پیوستن به FATF به نفع اسراییل است
-
رییس کل بانک مرکزی در سمت خود ابقا شد/ فرزین از دولت سیزدهم به چهاردهم رسید
-
پیامی که به تلآویو ارسال شد؛ ترامپ نیامده با بیبی به مشکل میخورد؟
-
الجزیره؛ پنتاگون پاسخ ایران به حمله اسرائیل را محتمل میداند