به گزارش اکوایران؛  قطعی‌های مکرر برق در ماه‌های اخیر، مشکلات گسترده‌ای را برای صنعت غذا در ایران ایجاد کرده است.  این خاموشی‌ها باعث توقف تولید، افزایش هزینه‌ها و تهدید سلامت عمومی شده است. اما هنوز داده های رسمی در مورد اثرات مخرب این خاموشی ها منتشر نشده است. شاید بررسی آماری دقیق از میزان خسارات وارده به صنایع غذایی و تحلیل تأثیر سیاست‌های مدیریت مصرف انرژی بر کاهش خاموشی‌ها موثر باشد.

با این حال این موضوع قطعی است که خاموشی‌های برق تأثیرات مخربی بر صنعت غذا در ایران داشته و باعث افزایش هزینه‌ها، کاهش کیفیت و تهدید سلامت عمومی شده است. بر همین اساس کارشناسان خواستار اقدامات فوری برای حل این بحران شده‌اند تا امنیت غذایی کشور به خطر نیفتد.

مدیران صنایع غذایی هشدار داده‌اند که قطع برق مکرر موجب فساد مواد اولیه و محصولات غذایی شده است. دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور پیشتر گفته بود که اگر این قطعی ادامه داشته باشد، تمام گوشت و مرغ این واحدهای تولیدی، فاسد خواهد شد.

او معتقد بود: واحدهای تولید ضروری داریم که نباید برق آن‌ها قطع شود؛ زیرا مشکلات بهداشتی برای این واحدهای تولیدی، مشکلات بهداشتی برای مصرف‌کنندگان ایجاد می‌کند.

اظهارات فعالان اقتصادی و صنعتی نشان می‌دهد که صنایع غذایی برای ادامه فعالیت پایدار نیازمند تأمین انرژی بدون وقفه هستند. چون قطعی‌های مکرر برق موجب اختلال جدی در زنجیره تأمین مواد غذایی شده است.

به همین دلیل پیشتر صمد حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی ایران قطعی های مکرر برق برای اکثر شرکت‌های بخش خصوصی به ویژه بخش صنعت باعث شده تا فعالیت بنگاه‌های اقتصادی مختل شود و ضررهای جبران ناپذیری به بدنه تولید صنعتی وارد آید. 

سعید تاجیک، رئیس کمیسیون محیط زیست و انرژی اتاق بازرگانی تهران در اظهاراتی جدید با اشاره به  وضعیت بحرانی صنایع می گوید: عدم شفافیت مصرف انرژی در داخل کشور، قاچاق سوخت، استفاده ناصحیح از برق برای تولید رمزارزها، عدم سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی لازم برای ایجاد زیرساخت‌های جدید، همگی از عوامل تشدیدکننده این بحران هستند. تنها راه نجات کشور، انجام تعاملات جهانی و جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی است.

تاجیک می افزاید:میزان مصرف انرژی در کشور در وضعیت بسیار نابسامانی قرار دارد. بهینه‌سازی به طرز صحیح انجام نمی‌گیرد و تاکنون نیز حرکت درستی برای ایجاد زیرساخت‌های انرژی پاک و جدید صورت نگرفته است. از طرفی، آن‌گونه که باید به تکالیف خود و قوانین وضع شده در راستای مصرف صحیح منابع انرژی عمل نکرده‌ایم.

در واکنش به این مشکلات دولت اعلام کرده بود  که برنامه‌هایی برای افزایش تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی مصرف دارد. همچنین، تلاش می‌شود قطعی‌های برق با برنامه‌ریزی بهتری مدیریت شود تا آسیب به صنایع کاهش یابد. البته اخیرا وزارت نیرو اب پاکی را روی دست صنایع ریخته و اعلام کرده است که باید خودشان برق مصرفی را تامین کنند.

کارشناسان توصیه می‌کنند که برای مقابله با این بحران، باید سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های شبکه برق افزایش یابد. همچنین، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه فناوری‌های مدیریت انرژی می‌تواند وابستگی صنایع به برق شبکه را کاهش دهد.