پیشنهاد بخش خصوصی؛ آزادسازی پلکانی لوازم خانگی
اکوایران: آیا لغو ممنوعیت واردات لوازم خانگی، پس از سالها محدودیت، میتواند به بهبود کیفیت و کاهش قیمت این محصولات منجر شود و راهکار رقابتیشدن تولید وقتی ممنوعیت واردات برداشته میشود، چیست؟
به گزارش اکوایران؛ پرونده خاک خورده ممنوعیت واردات لوازم خانگی روز گذشته و با اعلام خبر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس باز شد. رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اعلام کرد که مجلس دهم برای تقویت تولید داخلی، محدودیتی برای واردات لوازم خانگی ایجاد کرد، اما با تقویت این صنعت، امروز آرام آرام دریچه واردات لوازم خانگی گشوده میشود.
به گفته حجت الاسلام نصرالله پژمانفر، باید حمایتهای برای در تولید وجود داشته باشد، اما این حمایت در بازه زمانی خاصی صورت گیرد و دائمی نباشد.
دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، معتقد است که باید جنبههای مختلف حذف محدودیتهای واردات را بررسی کرد، زیرا علاوه بر تقاضای بازار، عادت مصرفکنندگان به برندهای خارجی نیز در این موضوع موثر است، با این شرایط باید تاثیراتی که این اقدام بر تولید و تولیدکنندگان داخلی خواهد داشت را در نظر گرفت.
به گفته نسرین اوجاقی، معتقد است واردات میتواند رقابت را افزایش داده و تولیدکنندگان داخلی را به بهرهگیری از تکنولوژیهای جدید و فناوریهای روز ترغیب کند و به بهبود کیفیت و بالا رفتن بهرهوری منجر شود. اما او به این نکته نیز اشاره میکند که در شرایطی که منابع ارزی محدود است و تخصیص ارز برای مواد اولیه تولید داخلی با تاخیر مواجه میشود، واردات کالاهای نهایی ممکن است هم به مصرفکننده و هم به تولید کننده داخلی آسیب برساند.
به گفته دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، در شرایط فعلی و با توجه به رکود بازار لوازم خانگی، آزادسازی یک مرحلهای واردات لوازم خانگی راهکار درستی به نظر نمیرسد، اما آزادسازی چند مرحلهای و با برنامهریزی و بهرهگیری از نظرات مشورتی انجمن به عنوان بازوی مشورتی وزارت صمت، راهکاری نتیجهبخش خواهد بود.
اوجاقی در ادامه به این نکته نیز اشاره میکند که در این راستابه نظر میرسد حمایتهای تعرفهای از تولید کنندگان لازم است و سپس میتوان بهتدریج به سوی آزادسازی واردات لوازم خانگی حرکت کرد.
لغو هوشمندانه ممنوعیت
در این خصوص عباس هاشمی، کارشناس لوازم خانگی معتقد است، واردات باید به صورت برنامهریزی شده و هوشمند باشد تا به این طریق علاوه بر ارتقا صنعت لوازم خانگی، حقوق مصرفکننده هم رعایت شود.
هاشمی در واکنش به خبر لغو ممنوعیت واردات لوازم خانگی به این نکته نیز اشاره میکند که دولت برای لغو ممنوعیت باید برنامهریزی هدفمند داشته باشد و آزاد کردن واردات کالاهایی که در بازار با کمبود روبهرو نیستند، باید در مرحل آخر صورت گیرد تا به تولیدکننده آسیب نرسد.
این کارشناس لوازم خانگی معتقد است، لغو ممنوعیت واردات باید بهگونهای صورت گیرد تا بتوانیم از زنجیره ارزش جهانی بهره ببریم؛ چراکه با دیوار کشیدن دور کشور مشکل برطرف نخواهد شد و تنها به صورت مسکن عمل خواهد کرد.
هاشمی، در ادامه افزود که لغو ممنوعیت باید به صورت معنیدار صورت گیرد تا قطعهسازان بتوانند به قطعهسازان بزرگ جهانی متصل شوند و این اتفاق زمانی رخ خواهد داد که با برندهای جهانی وارد تعامل شویم.
این کارشناس حوزه لوازم خانگی در ادامه به کشورهای ترکیه و مالزی اشاره کرد که با اجرای هوشمندانه واردات توانستهاند در جمع قطعهسازان بزرگ جهان قرار گیرند؛ در حالی که ما از این امر محروم هستیم.
نیاز به واردات نداریم
اما اجرای این طرح مخالفانی هم دارد، حبیباله انصاری از پیشکسوتان این صنعت از مخالفان آزادسازی واردات لوازم خانگی است. به گفته این مشاور عالی واحدهای لوازم خانگی لغو ممنوعیت میتواند علاوه بر آسیب به تولیدکنندگان گسترش بیکاری را هم به همراه داشته باشد.
به گفته انصاری، در حال حاضر تولید کشور به کیفتی رسیده که نیاز به واردات وجود ندارد و با این شرایط لغو ممنوعیت واردات میتواند به واحدهای تولیدی آسیب رساند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ایران خودرو بالاخره با محصول محبوب خود وداع کرد / بازار خودرو خود را آماده خودروی جدید می کند
-
هدیه تحلیف ایران و روسیه به دونالد ترامپ/ ترامپ چه پاسخی میدهد؟
-
ناو آمریکایی طعمه کروزهای یمن شد
-
تا اولین سخنرانی ترامپ معامله نکنید!
-
وقتی ترامپ بیبی را سورپرایز میکند؛ هیچ تعهدی برای حمله به تاسیسات هستهای ایران
-
بازنده بزرگ سقوط اسد در خلیج فارس/ ضدانقلاب بن زاید بازی شام را بر میگرداند؟
-
بازار اجاره سبز شد؛ مستأجر نیست موجران مجبور به عقبنشینی شدند
-
جنون در اسرائیل بالا گرفت/ یورش هواپیماهای جنگی اشغالگران به خانیونس پیش از آغاز رسمی آتش بس
-
پیشبینی کارشناسان از قیمت طلای جهانی در هفته جدید؛ خیز فلز زرد برای رکوردشکنی؟