ماجرای کتک خوردن معاون وزیر صمت / فاطمیامین: آلوده به فساد نشدهام؛ مگر اینجا قتلگاه است؟
وزیر صمت خطاب به نمایندگان مجلس گفت: من به شما اطمینان میدهم که با رانتخواری و ویژهخواری مقابله میکنم و تاوان هم دادهام ولی مجلس پیگیری کند که برخی افراد چه کسانی هستند که حتی نیرو اجیر کردهاند تا با معاون من برخورد کنند.
به گزارش اکوایران، سیدرضا فاطمی امین - وزیر صمت - در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی طرح استیضاحش، در دفاع از خود بیان کرد: امروز زمان همدلی و همافزایی دولت مردمی و مجلس انقلابی است، چراکه مساله امروز، مساله کشور است. ما فرصت نداریم که درگیر حاشیهها شویم. ما اجازه نداریم که درگیر خودمان شویم. ما باید به دنبال جبران عقبماندگیها باشیم. باید به فکر معیشت مردم باشیم و این امر نیاز به همدلی و همافزایی دارد.
وی با اشاره به ادعای رشوه خودرویی به نمایندگان مجلس گفت: در روزهای اخیر یک اتهام کذب منتشر شد که مردم هم متضرر شدند؛ اتهامی که نه در شأن دولت مردمی بود و نه در شأن مجلس انقلابی است. صرفا کذب محض بود. در چند روز گذشته بنده هرجا رفتم احساس کردم نگاه سنگینی به بنده است. شما هم همینطور بودید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه چرا باید با آبروی افراد اینگونه بازی شود، گفت: این آبروریزیها ذخیره قبر و قیامت میشود. این اتهام ضربه به مجلس شورای اسلامی و دولت و اعتماد عمومی است. ملت ایران فاطمی امین به عنوان خادم شما آلوده به فساد نشده است. نمایندگان شما در مجلس آلوده به فساد نیستند.
وی خطاب به احمد علیرضابیگی گفت: آقای علیرضابیگی از شما میخواهم اکنون بلند شوید و بگویید یک خودرو داده شده است و نه ۷۰ خودرو. چرا مجلس شورای اسلامی و دولت تخریب میشود؟ چرا برای کشور هزینه ایجاد میکنید؟ چرا باید مجلس انقلابی که ضد فساد است به چنین فسادی متهم شود؟ آیا این جنگ روانی نیست؟
فاطمی امین با بیان اینکه بنده از رئیس کمیسیون اصل ۹۰ پرسیدم و ایشان به بنده گفتم در اواخر سال ۱۳۹۹ و اوایل سال ۱۴۰۰ قبل از تشکیل دولت مردمی یک رابطهای بین یکی از واحدهای مجلس و یک شرکت خودروساز خصوصی که متخلف بوده و اکنون در سازمان تعزیرات پرونده دارد شکل میگیرد، گفت: آقای پژمانفر گفتند اتفاقی افتاد و برای دو روز در تابلوی رفاهی مجلس شورای اسلامی شرایطی برای دریافت خودرو درج شد اما هیات رئیسه و رئیس مجلس شورای اسلامی بلافاصله به این موضوع ورود کرد و جلوی این کار را گرفت. چرا کاری که مربوط به نیمه اول سال ۱۴۰۰ بوده را به این استیضاح ربط میدهید استیضاح حق مجلس است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: استیضاح حق مجلس شورای اسلامی است، من در اینجا به سوالهای شما پاسخ میدهم اما این روزها تیتر میزنند که لابیهای آمریکایی فاطمی امین؛ این تیترها را چه کسانی میزنند؟ چه کسانی پول خرج میکنند؟ و منافع چه کسانی به خطر افتاده است که میگویند تیغ و گیوتین استیضاح، مگر اینجا قتلگاه است؟ شما سوالهایی میپرسید و من هم پاسخ میدهم من در مقام اجرا هستم و شما هم در مقام نظارت.
وی افزود: اگر پاسخهای من منطقی بود که رای میگیرم و اگر منطقی نبود کار را به سرباز بعدی میسپارم پس دیگر دو قطبی سازی چه معنایی دارد.
وزیر صمت ادامه داد: میگویند اگر وزیر افتاد، بُرد مجلس است و در غیر این صورت باخت مجلس؛ چه کسانی دنبال دو قطبی سازی هستند. دولت مردمی و مجلس انقلابی باید با هم مسائل را حل کنند. چه کسانی از دو قطبی سازی نفع میبرند این تعبیرات زیبنده نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.
فاطمی امین خطاب به مردم بیان کرد: سخنران قبلی به ماجرای شرکتی اشاره کرد که ۳۰۰۰ میلیارد تومان گرانفروشی کرده و پروندهاش در تعزیرات مفتوح است. شرکتی که منافعش را در خطر دیده و حتی یکی از معاونان من را به قصد کشت مجروح کرد. چه کسانی پشت این افراد هستند و بعد از او دفاع کرده و در شعبه جناحی حاضر شده و با دفاع این متخلف را بیرون آورده است. این همان اژدهای هفت سر است.
وزیر صمت با بیان این که من به شما اطمینان میدهم که با رانتخواری و ویژهخواری مقابله میکنم و تاوان هم دادهام ولی مجلس پیگیری کند که این افراد چه کسانی هستند که حتی نیرو اجیر کرده تا با معاون من برخورد کنند.
وی در ادامه خطاب به نماینده مردم ملایر گفت: آقای آزادیخواه شما توضیح دهید وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره موضوع خودرو گفت مهمترین مساله امروز بحث خودرو است بارها گفتهام که ما برای وضعیت خودرو یک برنامه چهار ساله داریم و اکنون در میانه راه هستیم. در همان ابتدا که مسئولیت را گرفتم دو راه پیشرو داشتم یا اینکه کوتاه بیایم و یا اینکه وارد میدان شده و مشکلات را حل کنم و من راه سخت را انتخاب کردم.
فاطمی امین با بیان اینکه صنعت خودرو مسائل و مشکلات زیادی دارد، اظهار کرد: اگر در گذشته توقف تولید خودرو و یا واردات را شاهد نبودیم این وضعیت را نمیدیدیم و یا اینکه از نیمه سال گذشته وارد جنگ ارزی شدیم. صنعت خودروسازی کشور مبتنی بر مونتاژ و داخلی سازی است که با فراز و نشیب تحریم تولید کم میشود هرچه تحریمها شدیدتر شده تولید هم به زیر یک میلیون رسیده اما در سال ۱۴۰۱ در شرایط تشدید تحریم ما تولید را به بیش از یک میلیون رساندیم.
وی با اشاره به اعمال تحریمها علیه ایران بیان کرد: در سال ۱۳۹۷ که دور جدید تحریمها شروع شد، تحریمها را با خودرو و بانک گره زدند چون میدانستند خودرو مساله اجتماعی است و ابعاد اقتصادی دارد از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ تولید خودرو به کمتر از یک میلیون رسید و ۲۰ تا ۲۵ درصد خودروی ناقص در پارکینگها بود که در پایان سال ۱۴۰۱ تعداد خودروهای ناقص در پارکینگ به کمتر از ۱۰۰۰ خودرو رسید علاوه بر این تولید خودرو در سال گذشته ۳۹ درصد رشد داشت.
فاطمی امین با بیان اینکه باید از ظرفیت جوانان و دانش بنیان برای طراحی خودروی داخلی و خنثیسازی تحریمها استفاده کنیم، اظهار کرد: همانطور که ما در صنعت دارو، تجهیزات پزشکی و صنایع دفاعی و موشکی پیشرفت داریم میتوانیم در صنعت خودرو هم پیشرفت کنیم که این منوط به اصلاح حکمرانی و استفاده از ظرفیت جوانان است.
وزیر صمت گفت: به دلیل ایجاد فاصله بین عرضه و تقاضا و همچنین کاهش تولید خودرو در طول چهار سال شاهد تقاضای انباشته شده بودیم و در این بین هم رانت ایجاد شد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته تورم خودرو کاهشی بوده است، ادامه داد: جنگ ارزی از آبانماه شروع شد و افزایش قیمتها را بعد از آن در بازار شاهد بودیم که آن هم به دلیل تقاضای کاذب بود افرادی برای حفظ ارزش پول به سمت بازار خودرو رفتند که همین تقاضای کاذب به وجود آورد. اگر سالهای گذشته تولیدات خودرو به اندازه کافی بود این اتفاق رخ نمیداد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه قیمت خودرو در بازار معلول متغیرهای کلان اقتصادی است، گفت: ما درگیر جنگ ارزی هستیم افزایش قیمتهای ارز جاهایی را تخریب کرده است اما باید چه کنیم یک راه افزایش تولید و دیگری واردات است که ما تا اردیبهشتماه سال گذشته ممنوعیت واردات داشتیم و آییننامه واردات از شهریورماه مصوب شد. هیات تطبیق ایراداتی گرفت که بعد از اصلاح در آبانماه به تصویب رسید در آذرماه اولین نمونه خودرو وارد شد آزمایش و کنترلهای محیط زیست و استانداردسازی صورت گرفت. دیروز اولین نمونه خودرو از گمرک ترخیص شد تا امروز هم ۱۰۰ هزار ثبت سفارش خودرو صورت گرفته است.
فاطمی امین ادامه داد: پیچیدگیهایی برای واردات خودرو وجود دارد قانون سال ۱۳۷۱ میگوید که باید برای تعرفه گذاری از کشور سازنده استعلام شود اما ما چقدر این امکان را داریم. در لایحه دو فوریتی این قضیه حل شده البته ما در این مدت با مصوبات مراجع ذیربط به طور موقت این مشکل را حل کردیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه بیان کرد: در سال ۱۳۸۲ که واردات خودرو آزاد شد دو سال طول کشید تا خودرو وارد شود اما اکنون در ظرف ۶ ماه این کار انجام شد. التهاب بازار خودرو ما را به سمت برنامه ریزی جدیدی برد تا نسبت به واردات خودرو و افزایش تولید برای کاهش التهاب اقدام کنیم. اما در بهمنماه سال ۱۴۰۱ ما آییننامهای را مصوب کردیم که خودروهای کارکرده از مناطق آزاد وارد شود اما هیات تطبیق این آییننامه را ابطال کرد چرا که مغایر ماده چهار قانون ساماندهی صنعت خودرو بود. در ادامه دولت یک لایحه دو فوریتی مصوب کرد تا این منع قانونی برداشته شود.
فاطمی امین در ادامه اظهار کرد: اکنون میگویند چرا در برنامه خودرو تزلزل دارید؟ یکی از کارهایی که برای ثبات در بازار خودرو انجام شد عرضه خودرو در بورس بود که متاسفانه متوقف شد. سال گذشته ۷ میلیون دستگاه خودرو شمارهگذاری شده است که یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه خودروهای دست دوم بود. خودروهای دست دوم مبتنی بر قیمت بازار قیمتگذاری میشود. با عرضه خودرو در بورس کالا هم قیمت بازار کاهش مییافت و هم مرجع واحدی برای قیمتگذاری خودروهای دست دوم تعیین میشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: قطعا ما باید بهرهوری و کیفیت خودروها را افزایش دهیم اما راهش چیست؟ آیا فقط باید شاکی باشیم و فرافکنی کنیم؟ مافیاهایی در صنعت خودرو هستند که ضربههای زیادی به آن وارد کردند اما بنده ایستادهام و با فضل الهی به کمک شما و همکارانم مسائل را حل خواهم کرد اما فرصت میخواهم. در برنامهای که بنده ارائه کردم در وهله اول بر افزایش تولید و ثبات تولید تاکید شد. در سال ۱۴۰۱، ۳۹ درصد رشد تولید داشتیم. در فروردینماه امسال نیز نسبت به فروردینماه سال ۱۴۰۱ تولید ۵۷ درصد رشد داشته است. ما در صنعت خودرو مافیا داریم مافیایی که تحمل نمیکنند تولید افزایش پیدا کند. مافیایی که از افزایش خودرو ناخشنود میشوند، ما ایستادهایم که به فضل خدا مسائل را حل خواهیم کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
تهران و ریاض بر سر تلآویو معامله میکنند؟
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
هشدار اکونومیست درباره درباره ورود «ماسک» به سیاست: خطر ظهور الیگارشی فاسد در آمریکا
-
خطونشان پوتین با شلیک موشک بالستیک مافوق صوت به اوکراین؛ ارتش کرملین وارد یک درگیری جهانی میشود؟