به گزارش اکوایران، سرانجام مسعود پزشکیان از گزینه مورد نظر خود برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی کرد. او عباس صالحی را برای این وزارتخانه به مجلس معرفی کرد. پیش از این زمزمه‌ها هم حکایت از این داشت که قرار است صالحی برای وزارت فرهنگ و ارشاد معرفی شود.

وزارت فرهنگ و ارشاد در سال‌های اخیر بیش از همیشه با حواشی مواجه شد؛ از ممنوع‌التصویری برخی از هنرمندان گرفته تا نحوه صدور مجوز برای فعالیت‌های هنری. انتقادات رسانه‌ها هم از این مجموعه کم نبود. گزینه‌ای که پزشکیان معرفی کرده است، هم کسی است که پیش از این سابقه سرپرستی این وزارتخانه را دارد. 

سید عباس صالحی متولد 1343 در مشهد است. او دانش‌آموخته علوم حوزوی است. البته در دانشگاه نیز فلسفه خوانده است. از سال 1370 تا کنون نیز سابقه تدریس دروس مرتبط با فلسفه و فقه را در دانشگاه و حوزه دارد. 

سوابق اجرایی عباس صالحی

صالحی سابقه فعالیت در مطبوعات کشور را دارد. او در سال‌های 1365 تا 1367 سردبیر مجله حوزه بود. از سال‌ 1376 مدیرمسئول نشریه پروژه‌های قرآنی شد. بعد از آن هم در برخی نشریه‌های دیگر از جمله نشریه پگاه فعالیت سردبیری داشت. 

او پیش‌تر عضو هیات مدیره و عضو هیأت امنای دفتر تبلیغات اسلامی بود. اما راه او چگونه به وزارت ارشاد باز شد؟

در دوره اول ریاست جمهوری حسن روحانی و در دوره وزارت علی جنتی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد شد. پس از آنکه علی جنتی در سال 1395 از وزارت ارشاد استعفا داد، حسن روحانی او را برای سرپرستی این وزارتخانه انتخاب کرد. در دولت دوازدهم هم به عنوان وزیر پیشنهادی روحانی به مجلس معرفی شد. او توانست رای اعتماد نمایندگان را بگیرد و وزیر ارشاد شود. 

پس از آن صالحی خرداد 1401 از سوی رهبری به عنوان نماینده ولی فقیه در موسسه اطلاعات و مدیرمسئول این روزنامه منصوب شد. اما پس از آنکه نام او از سوی کمیته انتخاب وزیر ارشاد در میان لیست افراد پیشنهادی برای این وزارتخانه معرفی شد، او در نامه‌ای انصراف خود را اعلام کرد. صالحی در نامه‌ای خطاب به آنها نوشته بود که ضمن سپاس ویژه از حسن نظر اعضای محترم، معذوریت قطعی اینجانب را بپذیرید.

با این حال، نام او در فهرست پیشنهادی ماند و امروز از سوی پزشکیان به مجلس معرفی شد. حالا باید دید بار دیگر رأی اعتماد مجلس را برای سکانداری این وزارتخانه می‌گیرد یا خیر.