مواضع سیاسی وزیر پیشنهادی بهداشت محل بحث نمایندگان مجلس
اکوایران: نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از بررسی برنامههای وزرای پیشنهادی اطلاعات، اقتصاد و امورخارجه، در جلسه نوبت عصر به بیان دیدگاههای خود درخصوص عملکرد و برنامههای وزیر پیشنهادی بهداشت پرداختند.
به گزارش اکوایران، امروز صبح -28 مردادماه- سومین جلسه علنی مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم آغاز شد. جلسه با هدف بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، امورخارجه برگزار شد.
در جلسه نوبت صبح مجلس بررسی صلاحیت سید اسماعیل خطیب، عبدالناصر همتی و عباس عراقچی انجام شد و در جلسه نوبت عصر بهارستان که چهارمین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی است، نوبت به بررسی صلاحیت محمدرضا ظفرقندی، گزینه پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسید.
محمدرضا ظفرقندی از جمله چهرههای اصلاحطلب و نزدیک به مسعود پزشکیان است که در هیات وزیران پیشنهادی حضور دارد. جراح فوق تخصص عروق که در سالیان اخیر نامش را در موضوعات سیاسی بسیار شنیدهایم. چالشها و انتقادات پیش روی او نیز بیش از اینکه رنگوبوی تخصصی و مرتبط با حوزه بهداشت داشته باشد، ردپای مسائل سیاسی در آن مشهود است.
نمایندگان مجلس بعد از پایان بررسی کلیات برنامه دولت چهاردهم وارد بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی به ترتیب حروف الفبا شدند. پس از دفاع علیرضا کاظمی، وزیر پیشنهادی آموزشوپروش از برنامههای خود، نوبت به ستار هاشمی، گزینه پیشنهادی وزارت ارتباطات رسید.
موافقت دو کمیسیون با وزیر پیشنهادی بهداشت
سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در جلسه علنی نوبت عصر مجلس شورای اسلامی از موافقت این کمیسیون با برنامههای وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان خبر داد.
احسان عظیمیراد، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز از موافقت این کمیسیون با برنامههای وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان خبر داد.
مخالفان وزیر پیشنهادی بهداشت چه گفتند؟
روحالله عباسپور، نماینده بوئین زهرا:
-
مجلس شورای اسلامی دو فوریت افزایش ظرفیت پزشکی را تصویب کرد اما آقای ظفرقندی با این موضوع مخالف است که باید درباره آن توضیح دهند.
-
آقای ظفرقندی رئیس سازمان نظام پزشکی بود که افزایش تعرفههای درمانی در بخش خصوصی را تصویب کرد آیا این باعث فشار به محرومان کشور و در عین حال کوچ پزشکان از بخش دولتی به بخش خصوصی نمیشود؟
-
اقای ظفرقندی به جای استفاده از ابزار جراحی برای درمان مردم قلم به دست در جهت تضعیف نظام و حمایت از اغتشاشات و جریانهای ساخته و پرداخته درون و بیرون بوده و بیانیههایی را امضاء کرده است. او در جایگاه دبیرکل جامعه اسلامی پزشکیان درباره اتفاقات سال ۱۴۰۱ بیانیه صادر میکند.
مالک شریعتی، نماینده تهران:
-
تخصص و توانمندی آقای ظفرقندی برای همه ما محرز است منتها این شرط لازم بوده و کافی نیست.
-
آقای ظفرقندی یک فرد سیاسی است که مواضعش از کوی دانشگاه ۷۸، فتنه ۸۸ و حتی اتفاقات سال گذشته روشن است او از سران فتنه حمایت میکند که خط قرمز رهبری است و اغتشاشات ۱۴۰۱ را جنبش پاک قلمداد کرده است و حتی معتقد است که این اغتشاشات ناشی از اعتراض مردم تحت ستم است.
-
آقای ظفرقندی میخواهد از مجلسی رای بگیرد که معتقد است انتخابات مجلس دوازدهم مهندسی شده و انتخابات در جمهوری اسلامی ایران مفهوم خود را از دست داده است. این یعنی به باور ایشان ما نمایندگان مشروعیت سیاسی نداریم.
-
آقای ظفرقندی سابقه تند سیاسی دارد که مطالبش در فضای مجازی موجود است ایشان در ماجرای اغتشاشات توییتی منتشر کرد که آمبولانسها تحت اختیار نیروهای انتظامی و نظامی است و بعد از آن چندین آمبولانس آتش زده شده و خسارات وارد شد و همه هم به خاطر این صحبت بود.
محمد پاکمهر، نماینده بجنورد:
-
نمیشود سکان هدایت وزارت بهداشت و درمان را که یک وزارتخانه کاملاً تخصصی و غیر سیاسی است به افرادی بسپاریم که بخواهند با نگاه سیاسی آن را مدیریت کنند.
-
من از عملکردهای سیاسی ایشان به نامهشان به بشار اسد یکی از رهبران جبهه مقاومت امروز اشاره میکنم؛ گرچه نامه ایشان مربوط به قبل از بروز داعش بود. مورد دیگر مواضع ایشان در دوران اوج کرونا است؛ آیا این مواضع با سیاستهای نظام و فرمایشات مقام معظم رهبری همراه بود یا مخالف بود؟ خودشان توضیح دهند که همراه بوده یا مخالف؟ اگر احساس ندامت دارند و اشتباه کردند، به مردم ایران اعلام کنند.
موافقان محمدرضا ظفرقندی چه گفتند؟
احمد بیگدلی خدابنده، نماینده زنجان:
-
شهادت میدهم ایشان از بن دندان به این نظام اعتقاد دارد. حضور در پای صندوقهای رأی را که عرض کردم. ببینید برادران من در ابتدای این انقلاب تیمهای اضطراری و داوطلب درست شد. همین تیمهای اضطراری و داوطلبان بودند که بسیج جامعه پزشکی را درست کردند که آقای دکتر ظفرقندی به همراه آقای دکتر پزشکیان جز این تیمهای داوطلب و تیمهای اضطراری بودند.
رمضانعلی سنگدوینی، نماینده گرگان:
-
جامعه پزشکی و نخبگان آقای ظفرقندی را تایید کردند. دکتر مرندی، خانم دستجردی و دکتر هاشمی ظفرقندی را تایید کردند. وزرای پیشنهادی مگر از مراجع امنیتی، وزرات اطلاعات و اطلاعات سپاه تاییدیه نگرفتهاند؟
-
همکاران عزیز بستر و حوزه سلامت را نباید سیاسی کنیم. مردم گرفتار هستند، مشکل دارند و باید مراقب باشیم. ظفرقندی این فرصت را از طرف پزشکیان غنیمت شمرده و آمده است برای نوکری. جامعۀ پزشکی نیز او را تائید کرده است.
بابک رضازاده، نماینده مشگینشهر:
-
هفت وزیر قبلی بهداشت و درمان از او حمایت کردند که این نشاندهنده سابقه علمی و مدیریتی ایشان است.
-
در کنار قابلیتهای فردی، آقای ظفرقندی برنامه ارزشمندی به مجلس شورای اسلامی ارائه داده که واقعبینانه، جامع و در مسیر اسناد بالادستی همچون سند چشمانداز، برنامه هفتم توسعه و سیاستهای کلی ابلاغی رهبری است.
-
آقای ظفرقندی با خارج شدن دکترها و پرستارها و نوابغ از کشور مخالف است که نباید اجازه این اتفاق را بدهیم، باید ریشه این موضوع را درمان کرد نه اینکه دانشجوی زیاد تولید کنیم.
منصور علیمردانی، نماینده ابهر:.
-
برنامههای ایشان کاملا همسو و منطبق بر اسناد بالادستی است. گاهاً اسناد بالادستی دورنمای طولانی مدت برای این اهداف معرفی کردند. ایشان از طب ایرانی و جوانی جمعیت و اصلاح بیمارستانهای دولتی و ارتقای آنها حمایت کردهاند.
-
بزرگان نظام حمایت خودشان را در طی این چند روز از وزیر پیشنهادی بهداشت اعلام کردند و نظر مثبت کمیسیون بهداشت که کمیسیون تخصصی هست بر صلاحیت ایشان مجدداً تاکید کرده است.
ظفرقندی: تلاش میکنم تا مردم به جز رنج بیماری رنج دیگری را تحمل نکنند
محمدرضا ظفرقندی، وزیر پیشنهادی بهداشت در جریان جلسه علنی امروز مجلس پس از اتمام نظرات موافقان و مخالفاناش درباره برنامههای خود برای این وزارتخانه گفت:
-
امروز آماده ام با تمام توان و ظرفیت و تجربه و همراهی و حمایت گسترده جامعه سلامت کشور تلاش کنم تا مردم به جز رنج بیماری رنج دیگری را تحمل نکنند.
-
کشور درگیر بحرانهای مختلف و دچار تحریمهای ظالمانه و محدودیتهای پولی و مالی است در این شرایط باید از تمامی ظرفیتها استفاده کرد در کنار آن ما اکنون با معضلی به نام مهاجرت کادر درمان مواجهیم که هزینههای زیادی تحمیل میکند.
-
وظیفه دولت کسب رضایت مردم است که حوزه سلامت از مهمترین ارکان برای کسب رضایت مردم محسوب میشود؛ اکنون آمدهام تا تمام تلاش و توان، تجربه و همت خود را برای ارتقاء حوزه سلامت و کاهش رنج مردم به کار گیرم.
-
برای ارتقاء حوزه سلامت راهی جز استفاده از تجارب مفید در داخل و خارج از کشور نداریم. بنای کار وزارت بهداشت هم ارائه خدمات سلامت به مردم با رعایت عدالت و با نگاه به وضع موجود است.
-
ایجاد گسترش عدالت، کنترل بیماریهای واگیردار و افزایش دسترسی به خدمات از جمله اقدامات صورت گرفته در حوزه سلامت در چهار دهه گذشته است به طوری که ما در برخی حوزههای پیوند اعضاء از کشورهای موفق دنیا محسوب میشویم.
چالش پایداریها با کابینه پیشنهادی
نگاهی به جناحبندی نمایندگان موافق و مخالف میتواند مرزبندیهای جدیدی را در مجلس به ما نشان دهد. مالک شریعتی -یکی از مخالفان ظفرقندی- در ایام انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری سخنگوی ستاد زاکانی بود. همچنین که در جلسه نوبت صبح مجلس، در روند بررسی صلاحیت عباس عراقچی نیز امیرحسین ثابتی که از حامیان سعید جلیلی و اعضای جبهه پایداری است، بهعنوان مخالف وزیر پیشنهادی امورخارجه به بیان دیدگاههای خود پرداخت.
برخلاف راستهای پایداریچی، دیگر راستها اما از اول از در همراهی با کابینه پیشنهادی درآمدهاند. نکته جالب اینکه امروز دو وزیر دولت اصولگرای محمود احمدینژاد -منوچهر متکی و شمسالدین حسینی- حتی در موافقت با دو وزیر پیشنهادی -عباس عراقچی و عبدالناصر همتی- صحبت کردند.
روز گذشته نیز دیگر چهره سرشناس پایداریها، حمید رسایی، به عنوان مخالف ستار هاشمی وزیر ارتباطات در صحن مجلس صحبت کرد؛ البته که او تلاش کرد تاکید کند که با کلیت کابینه موافق است و تنها با چند مورد مشکل دارد.
اکوایران: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از تایید صلاحیت، برنامهها و عملکرد وزیر پیشنهادی امورخارجه خبر داد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پیشروی روسها به سمت شهر استراتژیک اوکراین/ کییف در انتظار چراغ سبز کلیدی واشنگتن
-
سوءاستفاده تلآویو از خویشتنداری تهران/ سفر پزشکیان به ریاض دینامیسم منطقه را تغییر میدهد؟
-
واکنش غیرمنتظره تهران به مسکو/ پاتک پوتین به تجدید روابط ایران و غرب؟/ مناقشه بر سر زنگزور روابط را زیر و رو میکند؟
-
جاهطلبیهای به ثمر نشسته شاهزاده؛ چگونه آتش غزه دامن بن سلمان را نگرفت؟
-
بزرگترین شگفتی سال خاورمیانه؛ چگونه ابرقدرت خسته بازی دریای سرخ را باخت؟
-
هشدار نادر تهران به مسکو/ خواب و رویاهای زنگزور راه ایران و روسیه را از هم جدا میکند؟
-
خبر خوش خودرویی معاون وزیر صمت / خیال بازار خودرو راحت شد
-
هشدار صندوق بینالمللی پول به عربستان: دلخوش به درآمد نفتی نباشید!
-
پیش بینی بورس فردا 18 شهریور ماه 1403 / شوک مدیریت سازمان بورس به بازار سهام