عبور نخستین قطار روسیه-پاکستان از مسیر ایران
معاون وزیر راه و شهرسازی از عبور نخستین قطار آزمایشی روسیه به پاکستان از مسیر ایران خبر داد و اعلام کرد که ظرفیت ترانزیت ریلی میان بلاروس، روسیه و ایران به ۱۰ تا ۱۵ میلیون تن میرسد.

به گزارش اکوایران، جبارعلی ذاکری، معاون وزیر راه و شهرسازی از عبور نخستین قطار آزمایشی روسیه به پاکستان از مسیر ایران خبر داد و گفت: ظرفیت ترانزیت ریلی میان بلاروس و روسیه از مسیر ایران نامحدود است و میتواند به ۱۰ تا ۱۵ میلیون تن نیز برسد. با این حال، پیشبینی میشود امسال حدود ۳۰۰ هزار تن بار از این مسیر جابهجا شود.
ذاکری با اشاره به توسعه محور ریلی شرق کشور افزود: در راستای تقویت مسیرهای ترانزیتی، هماهنگیهایی میان راهآهنهای روسیه، ایران و پاکستان انجام شده و چند هفته پیش نخستین قطار آزمایشی در این مسیر عبور کرد. در حال حاضر بلاروس نیز قطارهایی آماده کرده که از طریق ایران به پاکستان برسند.
او درباره مسیر این قطارها توضیح داد: قطار از بلاروس، روسیه، قزاقستان و ترکمنستان عبور کرده و از طریق اینچهبرون وارد ایران میشود، سپس به مقصد پاکستان حرکت میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به چالشهای مرزی این مسیر گفت: یکی از مشکلات اصلی تفاوت عرض خطوط ریلی است؛ عرض خطآهن پاکستان ۱۶۶۷ میلیمتر است که با خطآهن روسیه تفاوت دارد. همچنین برای جابهجایی بار در خاک پاکستان، وابسته به کشندههای آن کشور هستیم و باید منتظر حضور آنها در مرز باشیم.
او افزود: «در سالهای گذشته میتوانستیم خطآهن را بازسازی و تا مرز میرجاوه توسعه دهیم تا کنترل بیشتری در اختیار خودمان باشد، اما این اقدام انجام نشده و اکنون انتقال بار منوط به همکاری طرف پاکستانی است.»
برای حل این مشکل، به گفته ذاکری، مقرر شده عرض بوژی لکوموتیوها با استاندارد خطوط پاکستان تطبیق داده شود تا امکان تردد مستقیم در خاک این کشور فراهم شود. این اقدام ظرف 2 ماه آینده انجام خواهد شد و بخشی از مشکلات را برطرف میکند.
بنا به گزارش ایلنا، در پاسخ به این سوال که آیا این مسیر با وجود مشکلات مرزی صرفه اقتصادی دارد، ذاکری تأکید کرد: «از منظر ایران، این مسیر کاملاً اقتصادی است. اما در خاک پاکستان چالشهایی وجود دارد؛ در این کشور هیچ کنترلی بر وزن بار کامیونها وجود ندارد، خلاف ایران که کامیونها باسکول میشوند و بهخاطر اضافهبار جریمه میشوند. در پاکستان کامیونها گاه دو برابر ظرفیت مجاز بارگیری میکنند.»
او در پایان با بیان اینکه گلوگاه اصلی مسیر در مرز با پاکستان است، تأکید کرد: «با وجود محدودیتها، تلاش داریم سهم ایران را در ترانزیت منطقهای افزایش دهیم و ظرفیتهای موجود را توسعه دهیم.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اولین واکنش ترامپ به دور چهارم مذاکرات با ایران
-
اسامی 2 فرد ایرانی و شرکتی که توسط آمریکا تحریم شدند
-
سیگنالهای مشهود ترامپ به مذاکرات با تهران؛ تنها گزینهای که دریچه دیپلماسی را تا پایان تابستان باز نگه میدارد
-
معامله با بنسلمان، مذاکره با تهران؛ ترامپ از خاورمیانه چه میخواهد؟
-
رهن کامل آپارتمانهای ۵۰ تا ۶۰ متری در تهران؛ از ۴۰۰ میلیون تا ۳ میلیارد تومان
-
ورود ترامپ با خیل لشکر آنتروپرونرها به صحرا
-
توصیه قطر به ایران و آمریکا: هر چه سریعتر توافق را نهایی کنید
-
پاسخ سخنگوی دولت به انحلال بانک آینده
-
قالیباف: ادعای میرسلیم تشویش اذهان است، مجلس شکایت میکند