سخنرانی هشت دقیقهای پاول میلیاردها دلار دارایی ثروتمندان بزرگ آمریکا را نابود کرد؛
۷۸ میلیارد دلار در ۸ دقیقه دود شد
اکوایران: جروم پاول در سخنرانی فدرال رزرو کانزاس سیتی در جکسون هول وایومینگ از فرصت استفاده کرد تا تکرار کند که بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا به افزایش نرخ بهره ادامه میدهد و احتمالا برای مدتی آن را بالا نگه میدارد تا تورم را کاهش دهد.
در طول هشت دقیقه سخنرانی جروم پاول رییس فدرال رزرو، جرقه ای در بازار زده شد که ۷۸ میلیارد دلار از سرمایه ثروتمندترین افراد آمریکایی را دود کرد.
ایلان ماسک مشاهده کرد که ۵.۵ میلیارد دلار از داراییهایش ناپدید شده، جف بزوس ۶.۸ میلیارد دلار را از دست داد و این افراد بیشترین کاهش را در جدول میلیاردرهای بلومبرگ به خود اختصاص دادند، ۲.۲ میلیارد دلار از دارایی بیل گیتس و ۲.۷ میلیارد دلار از دارایی بافت کاهش یافت و ثروت سرگئی برین به زیر ۱۰۰ میلیارد دلار رسید.
پاول در سخنرانی فدرال رزرو کانزاس سیتی در جکسون هول وایومینگ از فرصت استفاده کرد تا تکرار کند که بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا به افزایش نرخ بهره ادامه میدهد و احتمالا برای مدتی آن را بالا نگه میدارد تا تورم را کاهش دهد. رالی قوی اخیر بازار سهام این انتظار را تقویت کرده بود که سیاست گذار به زودی از سیاست تهاجمی انقباضی خودش برمیگردد، لحن پاول، مطابق پیش بینیها نبود و به همین دلیل بازارها دچار شوک کاهشی شدند.
در این شرایط اس اند پی۵۰۰ (S & p 500)، ۳.۴ درصد کاهش یافت که بدترین واکنش از اواسط ژوئن (اواخر خرداد) بوده، شاخص فناوری نزدک ۱۰۰ که شرکتهای بزرگ ماکروسافت، آمازون، تسلا و آلفا بت را در خود جای داده است هم بیش از ۴ درصد سقوط کرد.
تعداد کمی از ثروتمندان در سال جاری از سقوط ارزش داراییها در امان ماندهاند، ۵۰۰ نفر از ثروتمندترین افراد جهان در نیمه اول سال، ۱.۴ تریلیون دلار را از دست دادهاند که شدیدترین کاهش برای ثروتمندان روی کره زمین است اما سهام ایالات متحده بیشترین افزایش ماهانه از نوامبر (آبان۹۹ ) ۲۰۲۰ را ثبت کرد و بر همین اساس سرمایه گذاران مجاب شدند شرط ببندند که بدترین شکست بازار به پایان رسیده است.
سخنرانی پاول یادآوری بود که بیان کرد ارزشگذاری شرکتهای غول پیکر فناوری که در طول همه گیری افزایش بی سابقهای را کسب کرده بود همچنان بالاست.
سخنرانی پاول پیش بینیها از تقویت شاخص دلار را تقویت کرد، تقویت شاخص دلار تورم کالاهای وارداتی را افزایش میدهد و برای اقتصادهای ضعیفتر که بدهی دارند شرایط سختتر میشود.
صندوق بینالمللی پول هشدار داد که به کمک کشورهای بیشتری برای کاهش بدهی نیاز است. دلار تقویت شده است و در این شرایط کشورهای بیشتری در جستوجوی کمک هستند تا باعث کاهش بدهیهای آنها در این شرایط شود، به همین دلیل معاون صندوق بینالمللی پول در گفتوگو با بلومبرگ گفت نیاز است کشورهای ثروتمند به کشورهای فقیرتر کمکهای بیشتر و گستردهتری را ارائه دهند، زیرا ۶۰ درصد از کشورهای کم درآمد با ریسک بالای توانایی پرداخت بدهی مواجه هستند و در بازارهای نوظهور نیز نگرانی بالایی از سطح بدهیها وجود دارد.
تقویت دلار و تضعیف ارز کشورهای ضعیفتر باعث میشود، تورم در کشورهای ضعیف افزایش پیدا کند اگر قرار باشد کشورها بدهی خودشان را به دلار پرداخت کنند در شرایط سختتری نیز قرار میگیرند، زیرا با شرایط گفته شده توانایی پرداخت کشورهای در حال توسعه کاهش پیدا میکنند. در این شرایط سیاستهای تهاجمی فدرال رزرو کار را برای کشورهای فقیرتر سختتر خواهد کرد.
کشورهای فقیرتر ۲۵۰ میلیارد دلار بدهی نگران کننده دارند که تهدیدی برای ایجاد سیل نکول تاریخی به وجود می آورد. گیتا گوپینات معاون اول صندوق بین المللی پول میگوید احتمالا کشورهای بیشتری به کاهش بدهی نیاز پیدا خواهند کرد که لازم است کشورهای ثروتمند کمک ها بیشتری ارائه کنند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم