سقوط نرخ کامودیتیها متاثر از دادههای اقتصادی چین و آمریکا
ترمز رشد اقتصاد چین کشیده شد
کاهش رشد اقتصادی چین ظرف 3 ماهه دوم سال جاری میلادی در حالی که رکوردشکنی تورم در ایالات متحده آمریکا عزم فدرال رزرو برای تشدید سیاست انقباضی را جزم میکند به قرمزپوشی بازارهای کالایی انجامید.
به گزارش اکوایران کاهش رشد اقتصادی چین در 3 ماهه دوم سال 2022 زمینه عقبگرد قیمت در بازارهای کالایی دنیا را فراهم کرد؛ این افت نرخ تقریبا شامل اغلب کالاهای پایه در تمامی زیرگروهها از جمله محصولات بخش انرژی، محصولات کشاورزی و فلزات صنعتی میشد.
شاخص بورس فلزات لندن در کف ارزش 17 ماهه
شاخص قیمتی فلزات بورس لندن در هفته منتهی به روز جمعه 15 جولای کاهش هفتگی 7 درصدی داشت و تا 3 هزار و 473 واحد که کف 17 ماهه این شاخص بود عقب نشست. این شاخص نسبت به زمان مشابه در سال قبل کاهشی حدود 17 درصدی داشته است. کاهش تقاضا برای فلزات صنعتی متاثر از تبعات قرنطینههای کرونایی در چین و تشدید سیاستهای انقباضی فدرال رزرو که با اوجگیری شاخص دلار آمریکا همراه شده، دلیل این عقبنشینی است.
کاهش رشد اقتصادی چین و احتمال بروز رکود اقتصادی متاثر از سیاست انقباضی فدرال رزرو به کاهش تقاضا در بازارهای کالایی و خروج سرمایهگذاران از این بخش منجر شده و از این منظر زمینه عقبگرد قیمتی در بازارهای کالایی را فراهم کرده است. ظرف یک هفته اخیر در معاملات نقدی بورس فلزات لندن آلومینیوم کاهشی 3.4 درصدی، مس افتی 11 درصدی، سرب کاهشی 3 درصدی، روی افتی 7.8 درصدی و نیکل کاهشی 11.2 درصدی داشت. این عقبگردهای قیمتی زمینه افت 7 درصدی شاخص قیمتی فلزات پایه در بورس فلزات لندن را مهیا کرد.
سقوط اقتصاد چین با اخذ سیاست کرونا صفر
عزم دولت پکن در اجرای سیاست کرونا صفر با اجرای قرنطینههای سختگیرانه در چین باعث شد تا از رشد اقتصادی بزرگترین اقتصاد کالا محور جهانی در سه ماهه دوم سال 2022 کاسته شود. در حالی که تحلیلگران اقتصادی شرکتکننده در نظرسنجی رویترز پیشبینی میکردند که رشد اقتصادی چین در 3 ماهه دوم امسال به حدود یک درصد کاهش داشته باشد، دادههای رسمی چین نشان داد که رشد اقتصادی این کشور در این زمان نسبت به مدت مشابه در سال قبل تنها 0.4 درصد رشد داشت. به این ترتیب میزان رشد اقتصادی چین در 3 ماهه دوم امسال به کمترین میزان پس از ثبت این داده از سال 1992 بدون احتساب رشد اقتصادی در 3 ماهه ابتدایی سال 2020 رسید.
انتشار این داده اقتصادی، چشمانداز تقاضای جهانی برای کالاهای پایه را تیره و تار کرده و از این منظر از سقوط نرخ کالاهای پایه حمایت کرد. قرنطینههای سختگیرانه وضعشده از سوی دولت چین برای مهار کرونا بیش از آنچه انتظار میرفت، اثر منفی بر تولید و اقتصاد چین گذاشته و زمینه عقبگرد شتاب رشد اقتصادی چین را فراهم کرده است.
بازگشت چین به مسیر رشد به سادگی سال 2020 نیست
کاهش رشد اقتصادی چین در 3 ماهه دوم سال جاری میلادی باعث شده تا اظهار نظرهای مختلفی در زمینه رشد اقتصادی این کشور مطرح شود؛ برخی تحلیلگران اقتصاد چین را در آستانه سقوط میبینند، اما برخی دیگر این اتفاق را تکرار تجربه کاهش رشد اقتصادی چین در 3ماهه ابتدایی سال 2020 عنوان کرده و امید دارند که چینیها بتوانند مجدد به مسیر رشد بازگردند.
با وجود این، همزمانی عقبگرد رشد اقتصادی در چین با احتمال بروز رکود تورمی در دنیا این خوشبینی را در هالهای از ابهام قرار میدهد. درواقع تبعات اقتصادی سیاستهای انقباضی سایر دولتها از سویی و نتایج اقتصادی جنگ روسیه و اوکراین از سوی دیگر میتواند به مانعی جدی در مقابل بازگشت اقتصاد چین به مسیر رشد در نیمه دوم سال 2022 تبدیل شود و این کشور را در معرض رکود جدی قرار دهد. چین بزرگترین بازار مصرف کالاهای پایه جهانی است. عقبگرد رشد اقتصادی این کشور از میزان تقاضای جهانی برای کالاهای پایه خواهد کاست که این موضوع سیگنالی موثر و قوی در جهت افت نرخ کامودیتیها خواهد بود.
مس 7000 هزار دلار شد
مس در معاملات فروش نقدی و تحویل فوری بورس فلزات لندن در روز جمعه 15 جولای با نرخ 7 هزار دلار به ازای هر تن به فروش رفت که این رقم کمترین بهای فروش آن پس از نوامبر 2020 بود. در میان کالاهای پایه فلز سرخ بیشترین همبستگی قیمتی با اقتصاد جهانی را داشته و بنابراین کاهش رشد اقتصاد چین و واهمه از بروز رکود اقتصاد جهانی با محوریت ایالات متحده آمریکا با توجه به اخذ سیاست انقباضی ازسوی فدرال رزرو باعث شد تا مس تا کف کانال قیمتی 7 هزار دلار عقب نشینی قیمتی داشته باشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
نبرد غولها در میانه بازی بزرگ؛ چگونه پوتین و بن سلمان جهان را به لرزه درآوردند؟
-
هشدار اکونومیست درباره درباره ورود «ماسک» به سیاست: خطر ظهور الیگارشی فاسد در آمریکا
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
معاون سازمان انرژی اتمی: ایران ظرفیت غنی سازی را به شکل قابل ملاحظهای افزایش میدهد/ مجموعهای از سانتریفیوژهای پیشرفته را بکار میگیریم
-
ایران وارد فاز مهاجرت عام شده است
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
بازار سهام این هفته مثبت خواهد بود؟