«علی بابا و چهل دزد بغداد»: مشاجره اماراتی-فلسطینی جلسه بلینکن را به هم ریخت
اکوایران: جلسه آنتونی بلینکن با دیپلماتهای ارشد کشورهای عربی درباره فردای پس از جنگ غزه، توسط وزیر خارجه امارات و معاون رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین به هرج و مرج کشیده شد.
به گزارش اکوایران، پنج منبع اگاه خبر دادند جلسهای که حدود یک ماه پیش بین آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و گروهی از مقامات عرب برگزار شد، پس از دعوای لفظی عجیبی بین وزیر خارجه امارات و یک مشاور ارشد رئیسجمهور فلسطین از کنترل خارج شد.
به نوشته باراک راوید، گزارشگر آکسیوس، مشاجره وزیر اماراتی و مشاور فلسطینی نشاندهنده تردید نسبت به اصلاحات برنامهریزیشده تشکیلات خودگردان فلسطین و اختلافات بین رهبران عرب است که هر دوی این موارد میتوانند تلاشهای دولت بایدن برای ایجاد یک استراتژی پس از جنگ برای غزه را به چالش بکشند.
این جلسه در ۲۹ آوریل و همزمان با نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض برگزار شد.
علاوه بر بلینکن، وزرای خارجه عربستان سعودی، مصر، اردن، قطر، کویت و امارات متحده عربی و همچنین حسین الشیخ، وزیر فلسطینی و نزدیکترین معاون محمود عباس، رئیسجمهور فلسطین در این جلسه حضور داشتند. هدف از این جلسه بحث در مورد یک استراتژی مشترک برای فردای پس از جنگ غزه بود.
به گفته منابع آگاه، در طول جلسه الشیخ گفت که تشکیلات خودگردان فلسطین همانطور که آمریکا و کشورهای عربی خواستهاند، اصلاحاتی را انجام داده و دولت جدیدی تشکیل داده است، اما حمایت سیاسی و مالی کافی دریافت نمیکند.
در اواخر جلسه، شیخ عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات متحده عربی با این حرف مخالفت کرد و گفت که هیچ اصلاح قابل توجهی در تشکیلات خودگردان فلسطین ندیده است. به گفته دو منبع، وزیر خارجه امارات سپس رهبری فلسطین را «علی بابا و چهل دزد بغداد» خطاب کرد و گفت که مقامات ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین «بیفایده» هستند و بنابراین، «جایگزینی آنها با یکدیگر تنها به همان نتیجه منجر میشود». او پرسید: «چرا بدون اصلاحات واقعی، امارات متحده عربی باید به تشکیلات خودگردان فلسطین کمک کند»؟
الشیخ با صدای بلند به وزیر خارجه امارات پاسخ داد که هیچکس نمیتواند به تشکیلات خودگردان فلسطین در مورد نحوه انجام اصلاحات دیکته کند.
به گفته منابع، فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه عربستان سعودی سعی کرد بحث داغ را خاتمه دهد و گفت که اصلاحات زمان میبرد. اما جلسه که با فریاد طرفین بر سر هم از کنترل خارج شده بود، با خروج عصبانی وزیر اماراتی از اتاق به پایان رسید.
ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن نیز جلسه را ترک کرد و چند دقیقه بعد همراه با وزیر خارجه امارات بازگشت که سپس از بلینکن به خاطر اینکه شاهد مشاجره داخلی آنها بوده، عذرخواهی کرد.
یک مقام اماراتی سخنان وزیر خارجه را تأیید کرد و گفت: «او همچنین افزود که اگر تشکیلات خودگردان فلسطین به جای هماهنگی امنیتی با اسرائیل، به مردم خود توجه میکرد، فلسطینیان در وضعیت بسیار بهتری میبودند».
تنش بین امارات متحده عربی و تشکیلات خودگردان فلسطین ناشی از اختلافات شخصی و سیاسی است و مدتهاست که بین محمد بن زاید، رئیسجمهور امارات و محمود عباس شکاف وجود دارد. محمد دحلان، یکی از نزدیکترین مشاوران بن زاید رقیب اصلی سیاسی عباس است که این موضوع باعث افزایش سوءظن عباس به امارات شده است. از سوی دیگر، اماراتیها سالهاست که عباس و رهبری فلسطین را به فساد متهم میکنند.
پس از عادیسازی روابط امارات با اسرائیل در سال ۲۰۲۰، رهبری فلسطین ابوظبی را به خیانت به فلسطین متهم کرد.
پیش از انتصاب محمد اشتیه، نخستوزیر جدید فلسطین، اماراتیها با فشار بر دولت بایدن علیه او لابی کرده و مدعی شدند که او یکی از نزدیکان عباس است. به جای اشتیه، اماراتیها خواستار انتصاب سلام فیاض، نخستوزیر سابق فلسطین و منتقد عباس بودند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
خاورمیانه در آستانه تغییر بزرگ موازنه قدرت؛ رونمایی از برندگان و بازندگان سقوط اسد
-
ورق در سوریه بر میگردد؟
-
متناسبسازی حقوق بازنشستگان از پنجشنبه آغاز میشود: واریزیها به پشتوانه مالیات
-
پیش بینی بورس فردا 20 آذر ماه 1403 / روز هیجان انگیز در بورس اوراق بهادار تهران
-
تغییر بزرگ در چین: پکن آماده نبرد اقتصادی با واشنگتن میشود
-
احتکار ۷۰۰ هزار خودرو در پارکینگها/ امید به کاهش قیمت با افزایش تولید
-
نقشه ترامپ برای پوتین و تهران پس از سقوط اسد
-
شرایط خرید تضمینی گندم از کشاورزان در ۱۴۰۴ مشخص شد
-
در سوریه چه اتفاقی افتاد؟ چرا حکومت اسد سرنگون شد؟