دیدار با شریک خاموش؛ چرا پوتین به پیونگیانگ میرود؟
اکوایران: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه از روز سهشنبه برای یک دیدار دو روزه به کره شمالی سفر خواهد کرد و انتظار میرود طی آن توافقنامه همکاری استراتژیک بین دو کشور امضا شود.
به گزارش اکوایران، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه از روز سهشنبه برای یک دیدار دو روزه به کره شمالی سفر خواهد کرد و انتظار میرود طی آن توافقنامه همکاری استراتژیک بین دو کشور امضا شود.
به گزارش نیوزویک، پوتین قرار است با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی دیدار کند تا در مورد تعمیق روابط خود با نزدیک شدن هر دو کشور به یکدیگر در بحبوحه انزوای فزاینده از غرب گفتگو کند.
در هفته گذشته، ناظران کره شمالی اشاره کرده بودند که این دیدار قریب الوقوع است و تصاویر ماهوارهای آمادهسازیهای آشکاری را در پیونگ یانگ ثبت کرده بودند. این سفر دومین سفر خارجی پوتین به عنوان رئیسجمهور و اولین سفر او در نزدیک به 25 سال گذشته به کرهشمالی است.
یوری اوشاکوف، دستیار کرملین، جزئیات متعددی از این سفر را روز دوشنبه برای خبرنگاران روسی فاش کرد و بر امضای احتمالی توافقنامه مشارکت استراتژیک برای رسیدگی به مسائل امنیتی تاکید کرد.
اما از آنجایی که روسیه به دلیل تهاجم خود به اوکراین با فشار فزایندهای از سوی غرب مواجه است، کارشناسان معتقدند که این دیدار ارتباط بیشتری با نیاز روسیه به تسلیحات برای ارسال به خطوط مقدم دارد.
کره شمالی، تحت رهبری کیم جونگ اون، به عنوان یک شریک خاموش و مهم در عملیات روسیه در اوکراین ظاهر شده است. مقامات ایالات متحده و کره جنوبی کیم را متهم کردهاند که هزاران کانتینر پر از توپخانه، موشک و سایر تجهیزات نظامی را به روسیه داده است که جنگ را طولانی کرده است.
گزارش اخیر بلومبرگ به نقل از وزارت دفاع کره جنوبی حاکی از آن است که کره شمالی نزدیک به پنج میلیون گلوله توپخانه را به روسیه ارسال کرده است که احتمالاً در ازای دریافت فناوریها و کمکهای نظامی کلیدی، علیرغم انکار پیونگ یانگ و مسکو، است.
این ادعاها بیشتر با شواهدی مبنی بر کشف موشکهای ساخت کره شمالی در اوکراین که طبق گزارشها توسط نیروهای روسی شلیک شده است، تأیید میشود. علاوه بر این، تصاویر ماهوارهای کشتیهای روسی را در حال بارگیری محمولهها در بنادر کره شمالی به تصویر کشیده است که این ظن به همکاری نظامی رو به رشد بین دو کشور را تقویت میکند.
نگرانیهای فزایندهای در مورد چنین ترتیبات تسلیحاتی وجود دارد که در آن پیونگ یانگ مهمات مورد نیاز مسکو را برای دامن زدن به جنگ پوتین در ازای کمکهای اقتصادی و انتقال فناوری که تهدید ناشی از برنامه تسلیحات هستهای و موشکی کیم را افزایش میدهد، فراهم میکند. تجارت اسلحه بین دو کشور نقض تحریمهای سازمان ملل خواهد بود و نه پوتین و نه کیم علناً نگفتهاند که چنین توافقی دارند.
پروفسور امانوئل کیم از دپارتمان کره در دانشگاه جورج واشنگتن در اینباره گفت: «معلوم نیست که کیم جونگ اون و کره شمالی ممکن است در ازای آن چه چیزی دریافت کنند. برخی گمانهزنیها حاکی از آن است که کرهشمالی ممکن است به دنبال هواپیماهای روسی برای ارتقای نیروی هوایی قدیمی خود و همچنین پول نقد و غلات باشد.»
او به نیوزویک گفت: «این سفر همچنین در زمانی انجام میشود که کره شمالی به دنبال فناوری پیشرفته و پشتیبانی نظامی مانند ماهوارههای جاسوسی است که روسیه متعهد به کمک به آنها شده است».
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در ژانویه گفت که مسکو و پیونگ یانگ در حال توسعه همکاریهای خود در همه زمینهها، از جمله موارد حساس هستند. او افزود که این مشارکت برای روسیه «بسیار مهم» است.
علاوه بر همکاری نظامی، ملاحظات اقتصادی نیز مطرح است. اگرچه کره شمالی از نظر اقتصادی بیشتر با چین همسو است، اما ادامه همکاری بین روسیه و کره شمالی نشاندهنده علاقه متقابل برای مقابله با نفوذ و تحریمهای غرب است.
همکاریهای نظامی، اقتصادی و سایر همکاریها بین کره شمالی و روسیه از زمانی که کیم در ماه سپتامبر برای دیدار با پوتین از خاور دور روسیه بازدید کرد، به شدت افزایش یافته است. این اولین دیدار آنها از سال 2019 بود. روز سهشنبه دومین دیدار رو در رو رهبران در 9 ماه گذشته خواهد بود.
هیأت روسی شامل شخصیتهای برجستهای مانند یوری بوریسوف معاون نخست وزیر و سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه خواهد بود. یک کنسرت دولتی به افتخار پوتین برگزار خواهد شد و انتظار میرود کیم جونگ اون شخصاً همتای خود را از فرودگاه اسکورت کند تا اهمیت این دیدار را برجسته کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
خبرهایی از آتشبس در منطقه / چالشهای پیش روی بازار سرمایه
-
پیشروی ارتش کرملین در شرق؛ شهر کلیدی اوکراین سقوط کرد
-
تهدید این 5 کشور برای تجارت ایران
-
رکوردزنی تقاضای جهانی طلا؛ خرید فلز زرد به 100 میلیارد دلار رسید
-
همه سناریوهای روی میز/ تهران به حمله اسرائیل پاسخ خواهد داد؟
-
سناریوهای اصلاح قیمت سوخت/ کیهان: پیوستن به FATF به نفع اسراییل است
-
رییس کل بانک مرکزی در سمت خود ابقا شد/ فرزین از دولت سیزدهم به چهاردهم رسید
-
پیامی که به تلآویو ارسال شد؛ ترامپ نیامده با بیبی به مشکل میخورد؟
-
الجزیره؛ پنتاگون پاسخ ایران به حمله اسرائیل را محتمل میداند